RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Maso

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Maso, Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživateln

Recepty - Maso

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu (krev, střeva a vnitřností nevyjímaje). Maso obsahuje vodu zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí), bílkoviny 15 - 20 % tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




Rozdělení podle surovin - zvolte si surovinu, se kterou chcete vařit:

bůček - divočina - gothaj - hovězí maso - játra - jehněčí - klobása - králičí maso - krůtí - kuřecí maso - losos - mleté maso - párky - ryba - salám - salám junior - slanina - špek - šunka - uzené - vepřové maso - vnitřnosti

Maso recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Plněné - Bezlepkové - DIA - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Řezy - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla



Nalezeno: 2208 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Pečený divočák - recept od maminky
Pečený divočák Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Na zeleninu naskládáme maso, opět trošku zeleniny, koření od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Podlijem vodou a dáme péct na 250°C...
Vepřová řezanka - recept od maminky
Vepřová řezanka Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu n...
Švejžužu - recept od maminky
Švejžužu Maso nakrájíme na nudličky, nakrájíme červenou papriku a vložíme do mísy s masem. Přelijeme připravenou marinádou a dáme odležet na 24 hodin do ledničky. Potom restujeme na pánvi. Podáváme s rýží, hranolkami nebo jen s chlebem....
Nejlepší recept na Srbské žebírko
Srbské žebírko Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky ...
Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky Cibulku zpěníme na oleji, pak přidáme cuketu, česnek a ostatní suroviny. Nakonec kečup dle chuti. Dusíme asi 30 min, pak plníme skleničky a sterilujeme 20 min...
Masové hašé
Masové hašé Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem /lze nahradit kostkou Masoxu/, který se okamžitě vsákne do rohlíků. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla. Maso /zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané / nakrájíme na menší kousky...
Recept na Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o ne...
Recept na Jezevec na zelenině
Jezevec na zelenině Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě ...
Fazole po mexicku
Fazole po mexicku Fazole si uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem, osolíme, přidáme kousek masoxu a pepř. Před dokončením přidáme kukuřici a ještě krátce povaříme, ale jen v malém množství vody. Zahustíme cibulovou jíškou, kterou si připravíme tak, že osmažíme ko...
Vepřový guláš v pomalém hrnci - recept od maminky
Vepřový guláš v pomalém hrnci Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru. Potom všechno přelijeme do kastrolu, přilejeme vřelou vodu, zahustíme hladkou mouk...
Anglická hovězí pečeně
Anglická hovězí pečeně Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc. Poté jej zprudka opečeme ...
Nejlepší recept na Ražniči na plechu
Ražniči na plechu Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do misky, posypeme grilovacím kořením a olejem a promícháme. Maso nakrájíme na kousky a naložíme nejlépe na den dopředu. Na plech dáme alobal, rozprostřeme z misky brambory a vrstvíme maso, na kous...
Klobásníky
Klobásníky Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nech...
Ruský biftek - recept od maminky
Ruský biftek Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach. kapii a cibu...
Španělské tapas
Španělské tapas Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami. Tapenade lze udělat nejen z ol...
Čevabčiči do trouby - recept od maminky
Čevabčiči do trouby Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na kousku másla doměkka. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, pepřem, solí, cca lžící worcesteru a s vychladlou osmahnutou cibulkou. Tvoříme válečky a dáváme do pekáčku vedle sebe. V horké vodě rozmícháme...
Guláš Samuraj - recept od maminky
Guláš Samuraj Půl kg pěkného hovězího masa na nudličky na trošce oleje orestovat až se maso zatáhne, přidat utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky ( nebo kdo jak snese) , worcestr a dusíme doměkka, až je maso měkké, přidáme kečup, necháme provařit a je ...
Směs do tortily
Směs do tortily Na oleji zpěníme na drobno pokrájenou cibuli a přidáme na malé kousky nakrájené maso. Restujeme a po chvilce přidáme krájené žampióny, na jemno nakrájené čínské zelí a mraženou zeleninu. Okořeníme a necháme restovat, dokud vše nezměkne. Dochutíme a napl...
Nejlepší recept na Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai
Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai 1-Vsade je vela receptov na tuto fantasticky Vietnamsku polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden solamyl, ani sojova omacka ci mrkva alebo judasove ucho. Klasika pomaly a dlho varene suroviny na nizkom plame...
Nejlepší recept na Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská omáčka s hovězím masem Začneme vývarem z hovězího masa. Na dně papiňáku rozpálíme trochu oleje. Na něm ze všech lehce osmahneme maso, aby se zatáhlo (je možné místo toho vložit maso do už vařící vody, ale maminka to dělává takhle :) ). Zalejeme vodou, přidáme očištěnou mrkev...
1 | | ...
Nalezeno: 2208 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření

Maso
  - bůček
  - divočina
  - gothaj
  - hovězí maso
  - játra
  - jehněčí
  - klobása
  - králičí maso
  - krůtí
  - kuřecí maso
  - losos
  - mleté maso
  - párky
  - ryba
  - salám
  - salám junior
  - slanina
  - špek
  - šunka
  - uzené
  - vepřové maso
  - vnitřnosti

Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

koktejl - Banánový koktejl (lze i bez mixéru)
Vložil: Libka9
2018-07-29 09:29:29

Doporučuju vyzkoušet i tento výborný koktejl - https://youtu.be/wDM26ft_yv8. ...
Doporučuji domácí bulky - Domácí hamburger vepřový
Vložil: Kristýna
2018-07-20 16:17:31

Určitě doporučuji domácí bulky, třeba podle https://www.pomodo.cz/recepty/bulky-na-hamburger - je to opravdu poznat a hamburger je o třídu výš....
- Hrnková buchta z cukety
Vložil: Jarda
2018-06-13 12:52:27

Společně s tímto receptem můžu doporučit taky https://www.pomodo.cz/recepty/hrnkova-cuketova-buchta který jsem dělal také a povedl se mi. Jarek...
- Americký řízek
Vložil: Eva
2018-01-31 12:59:54

Dobrý den, mám dotaz, uležet dva dny se nechává řízek i s bramborem a broskví? Vždyť ty brambory budou černé. Děkuji za odpověď E....
roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist