RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - špek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - špek, Slanina nebo také špek je označení pro solené či uzené vepřové sádlo. Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí

Recepty - špek

Slanina nebo také špek je označení pro solené či uzené vepřové sádlo. Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně pozdějším vyuzením. Slanina se používá buď v syrovém stavu ve studené kuchyni, typicky chlebíčky, nebo se dále tepelně zpracovává jako hlavní součást jídla nebo jako doplněk.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




špek recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Bezlepkové - Domácí pekárna - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Sladká jídla - Slané pečivo - Studená kuchyně - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zeleninová jídla



Nalezeno: 619 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Recept na Jezevec na zelenině
Jezevec na zelenině Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě ...
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky
Pikantní kančí krkovička Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
Nejlepší recept na Králík v pomalém hrnci
Králík v pomalém hrnci Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem. V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran.Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby...
Recept na Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o ne...
Nejlepší recept na Ražniči na plechu
Ražniči na plechu Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do misky, posypeme grilovacím kořením a olejem a promícháme. Maso nakrájíme na kousky a naložíme nejlépe na den dopředu. Na plech dáme alobal, rozprostřeme z misky brambory a vrstvíme maso, na kous...
Nejlepší recept na Pánské kuřátko nadívané… rohlíkovo-špekovou nádivkou.
Pánské kuřátko nadívané… rohlíkovo-špekovou nádivkou. Chlapci, muži, pánové, pro dnešek nechejte své miláčky v postýlkách, je neděle. Stará se o Vás celý týden, tak jí udělejte radost. Já vím, dneska to má už naplánovaný. Jste přeci stratégové, tak svou lásku překvapte příští týden. No jasně, kupt...
Minutková krůtí játra
Minutková krůtí játra Játra opláchneme, oddělíme srostlým od sebe a očistíme od blanek. Každý kus jater rozřízneme na plátek a ten na okrajích malinko nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trošku osolíme(u drůbežích sůl nevadí). Slan...
Nejlepší recept na Domácí paštika z vepřových jater
Domácí paštika z vepřových jater Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Cibule ale nesmí zhnědnout. Pak přidáme na menší kousky nakrájená vepřová játra, prolisovaný nebo jemně nas...
Recept na Listový špenát
Listový špenát Na pánvi popustíme (nebo do chrumkava vyškvaříme) slaninu na kostečky. Přidáme a krátce osmahneme česnek na tenké plátky. Přihodíme rozinky a čistý špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme...
Utopenci v aspiku
Utopenci v aspiku Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu -podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3minut vařit do láku oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Špekáčky „svlékneme z kůže“ a nakrájí...
Veselé býčí koule
Veselé býčí koule Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy. Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme...
Nejlepší recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tř...
Nejlepší recept na Zavaření utopenci
Zavaření utopenci špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek steril. okurku, doprostřed hořčici, chilli a cibuli na kolečka. Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 pol. lžíci vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1...
Srnčí kýta na smetaně
Srnčí kýta na smetaně 1) Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc. 2) Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme. 3) Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu 4) Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na...
Tyrolské Gröstle - recept od maminky
Tyrolské Gröstle Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při ...
Recept na Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Znojemská pečeně podle Kluků v akci Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda. Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme ...
Nejlepší recept na Sekaná ala svíčková
Sekaná ala svíčková Zeleninu očistíme a nastrouháme najemno, špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme najemno. Ve vyšším pekáči, ve kterém budeme péct i sekanou, vyškvaříme na oleji či másle špek, přidáme cibuli, orestujeme dozlatova a poté orestujeme i ...
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku. Maso pro lepší udržení tvaru utáhneme nití a ze všech stran okořeníme. Pokud nám zbylo kou...
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci
Králík na zelenině v pomalém hrnci Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH. Do výpeku přidáme lžíci sá...
Nejlepší recept na Šťavnaté zapečené žampiony
Šťavnaté zapečené žampiony Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1 polévkové lžíci oleje v kastrůlku orestujeme, přidáme pokrájené vnitřky a nožky ža...
1 | | ...
Nalezeno: 619 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist