RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí paštika z vepřových jater

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí paštika z vepřových jater, recepty Domácí paštika z vepřových jater, Domácí, paštika, vepřových, jater


Recept na Domácí paštika z vepřových jater

Recept na Domácí paštika z vepřových jater je zařazen v kategorii pomazánky. K přípravě Domácí paštika z vepřových jater budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g vepřového hřbetního sádla - syrové slaniny neboli špeku, 500 g vepřových jater, zhruba 100 g cibule, 4 i více velkých stroužků česneku - dle chuti, sůl, mletý pepř, možno trochu majoránky a drceného kmínu, 100 ml vody.

Domácí paštika z vepřových jater
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí paštika z vepřových jater

Recept na Domácí paštika z vepřových jater:
Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Cibule ale nesmí zhnědnout. Pak přidáme na menší kousky nakrájená vepřová játra, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, opepříme,můžeme přidat malinko drceného kmínu, vše ještě krátce orestujeme a zalijeme zhruba 1 dl vody. Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme zhruba 20 minut dusit. Ke konci pokličku odklopíme a tekutinu (vodu) zredukujeme - necháme ji odpařit. Odstavíme, přidáme sůl, malinko majoránky a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké nebo jemně zrnité hmoty. Směs ještě ochutnáme a případně dosolíme. Dáme do vhodné nádoby s víkem a vložíme ztuhnout do chladničky. Pokud nechceme, aby nám sádlo vystoupilo na povrch, tak po dobu tuhnutí asi 2x hmotu promícháme. Paštiku skladujeme v chladničce a je určená k rychlejší spotřebě.

Poznámka k receptu na Domácí paštika z vepřových jater:
Recept najdete i na mých stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/studena-kuch...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí paštika z vepřových jater, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 21.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomazánky
  • Suroviny: 800 g vepřového hřbetního sádla - syrové slaniny neboli špeku, 500 g vepřových jater, zhruba 100 g cibule, 4 i více velkých stroužků česneku - dle chuti, sůl, mletý pepř, možno trochu majoránky a drceného kmínu, 100 ml vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí paštika z vepřových jater, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí paštika z vepřových jater - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí paštika z vepřových jater

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist