RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Španělské ptáčky z vepřového

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Španělské ptáčky z vepřového, recepty Španělské ptáčky z vepřového, Španělské, ptáčky, vepřového


Recept na Španělské ptáčky z vepřového

Recept na Španělské ptáčky z vepřového je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Španělské ptáčky z vepřového budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na ptáčky: plátky vepřová kýty anglická slanina 2 vejce cibule kyselá okurka sůl pepř hořčice nit nebo párátka Omáčka: špek cibule sádlo tmavá jíška voda plnotučná hořčice 1/2 kostky Masoxu.

Španělské ptáčky z vepřového
Zvětšit obrázek

Recept na Španělské ptáčky z vepřového

Recept na Španělské ptáčky z vepřového:
Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o nervy- vepřové je nízké a nádivka se tváří, jako by se tam v životě neměla vejít, ale vše se spraví, až se maso tepelnou úpravou "scvrkne"- proto používám raději nit než párátka). Druhou cibuli (a zbytek první) nakrájíme na drobno, v hrnci necháme rozehřát 2 lžíce sádla, zpěníme na něm cibulku a pokrájený špek a hned vkládáme ptáčky, lehce osmažíme, aby se maso zatáhlo a zalijeme vodou tak, aby byla do poloviny ptáčků (vychází mi to asi 1200 ml). Do budoucí omáčka přidáme ještě lžíci hořčice, Masox a necháme asi 30-45 minut vařit. Poté vyjmeme ptáčky a omáčku rozmixujeme do hladka. Zahustíme tmavou instantní jíškou, popř. dochutíme (už více ale nesolím, jak Masox, tak špek jsou dost slané sami o sobě, ale záleží na Vaší chuti). Mezitím rozmotáme nebo odpárátkujeme zchladlé ptáčky a vložíme zpátky do hotové omáčky. Necháme chvíli prohřát a podáváme s rýží nebo knedlíčkem :-)

Poznámka k receptu na Španělské ptáčky z vepřového:
Pokud budete kupovat maso vcelku a zbyde vám patka, rozkrájejte ji na kostičky a přidejte v okamžiku, kdy dáváte do hrnce ptáčky- potom je nezapomeňte také vylovit, než budete mixovat :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělské ptáčky z vepřového, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
  • Datum vložení: 14.11.2012
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Na ptáčky: plátky vepřová kýty anglická slanina 2 vejce cibule kyselá okurka sůl pepř hořčice nit nebo párátka Omáčka: špek cibule sádlo tmavá jíška voda plnotučná hořčice 1/2 kostky Masoxu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělské ptáčky z vepřového, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělské ptáčky z vepřového - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělské ptáčky z vepřového

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist