RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny), recepty Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny), Kančí, svíčková, (i, jiné, zvěřiny)


Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kančí kýta (nebo jiná libovější zvěřina) min 500 g kořenová zelenina - 3x větší mrkev, 1x menší celer, 2x kořenová petržel 2x cibule kousek špeku višňový kompot sklenička brusinek dva kelímky smetany ke šlehání 1x citrón jalovec nové koření bobkový list sůl pepř.

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Zvětšit obrázek

Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny):
Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tři bobkové listy, asi deset kuliček jalovce a zhruba dvacet višní. Pokapeme šťávou z půlky citrónu, zalijeme vodou a vložíme do ledničky. Když je maso pěkně uleželé, vyndáme jej z pekáče a slijeme vodu ze zeleniny (nevylíváme, necháme si na podlévání). Do hrnce si dáme asi čtvrt kostky másla a zeleninu orestujeme i s kořením a višněmi. Zelenina by měla mít lehce nahnědlou barvu. K zelenině přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Vše pak vložíme do pekáče a pečeme do měkka asi na 180 °C, podléváme vodou z naloženého masa. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky. Zeleninu propasírujeme přes cedník, přidáme brusinky (asi dvě lžíce) a pak ještě rozmixujeme. Přidáme třičtvrtě kelímku smetany a dolijeme vodou aby byla omáčka tak akorát hustá. Nemělo by být potřeba jí zahušťovat. Dosolíme, dopepříme a protože má být omáčka lehce do kysela, tak dochutíme šťávou z citrónu. Do hotové omáčky vložíme maso a necháme prohřát. Podáváme s domácím houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Ozdobíme šlehačkou ze zbytku smetany a brusinkami.

Poznámka k receptu na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny):
Tento recept mám od maminky a i jako kuchařka začátečník jsem to zvládla. Je to dobrota :) Fotky nejsou nic moc, je to z mobilu. Dodám lepší :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Scathy (Kateřina Slabá)
  • Datum vložení: 09.02.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: kančí kýta (nebo jiná libovější zvěřina) min 500 g kořenová zelenina - 3x větší mrkev, 1x menší celer, 2x kořenová petržel 2x cibule kousek špeku višňový kompot sklenička brusinek dva kelímky smetany ke šlehání 1x citrón jalovec nové koření bobkový list sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí svíčková (i z jiné zvěřiny), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist