|  | 
  
    |    Recepty -  
   Mleté maso špekMleté maso - návody k vaření - online kuchařka|  | Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá. 
 Slanina nebo také špek je označení pro solené či uzené vepřové sádlo. Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně pozdějším vyuzením. Slanina se používá buď v syrovém stavu ve studené kuchyni, typicky chlebíčky, nebo se dále tepelně zpracovává jako hlavní součást jídla nebo jako doplněk.
 Zdroj: https://cs.wikipedia.org
 | 
 
 
 
 | Nalezeno: 17 receptů | Zobrazuji: 1-17 receptů |  |  | 
 |      
    
        
          | Nejlepší recept na Sekaná ala svíčková |  
          |   | Zeleninu očistíme a nastrouháme najemno, špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme najemno. Ve vyšším pekáči, ve kterém budeme péct i sekanou, vyškvaříme na oleji či másle špek, přidáme cibuli, orestujeme dozlatova a poté orestujeme i ... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Pirožky s mletým masem |  
          |   | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme špetku soli, kypřící prášek, vejce a dle potřeby mouku, abychom vytvořili hladké těsto.  Mezitím, co se nám vaří brambory, uděláme si náplň- na  pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm nadrobn... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Masová variace se sýrem na zelenině |  
          |   | Šunku, čabajku a sýr umeleme v mlýnku s jemnou deskou(šajbou), kdo nemá, umele 2x se standardní deskou. Přidáme vajíčko, pepř, podle potřeby víno, zpracujeme v lehce tvarovatelnou hmotu, do které postupně balíme hranolky uzeného sýru.  Do placiček, vytvořený... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Rychlá sekaná |  
          |   | V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máte ověřený (přiznávám, že kupuji občas v Lidlu a jsem spokojená), podle chuti česnek(nemusí být), vegetu ne... |  
      |  |  |      
    
        
          | Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě - recept od maminky |  
          |   | V hlubší  pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později.  Uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme mleté maso, jednu nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaný ... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Sekaná se šunkovou pěnou a houbami |  
          |   | Do mísy si dáme mleté maso, rohlík nakrájený na malé kousky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme stát. Do kastrůlku si dáme nakrájený špek a trošku sádla, necháme vysmažit a pak na něm orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme houby, dr... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Papriky"co lednice dala" |  
          |   | Cibuli, špek, okurky, mozarellu a bazalku nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl a pepř. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek. Dovnitř vložíme šunku, na kolečka nakrájený pórek. Ze směsi masa uděláme kuličky. Do každé... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Plněné papriky pečené |  
          |   | Papriky rozřízneme napůl, vybereme jadřinec a naplníme mletým masem, který jsme ochutili solí, pepřem, majoránkou, přidáme  1 drobně pokrájenou cibulí a vejce.  V zapékací misce osmahneme na proužky pokrájenou slaninu a 2 cibule, narovnáme na to plněné papri... |  
      |  |  |      
    
        
          | Sekaná - původně dietní |  
          |   | Rohlíky nakrájíme na kostičky a prolijeme teplým mlékem. Polotovar mletého masa dáme do mixeru a namělníme s lžící až dvěma horké vody. Takto předupravené maso vyklopíme do mísy. Ve stejném mixéru rozšleháme nasáklé pečivo se dvěma vejci a rovněž vyk... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Brémské buřtíky |  
          |   | Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájeným špekáčkem, vejcem, v mléce rozmočeným rohlíkem a nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme koření a  dle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme válečky velikosti palce, které hned smažíme na oleji.   Podáv... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Vločková sekaná |  
          |   | Vše smíchat, do pekáčku udělat šišku a poklást špekem- nemusí být, podlít cca 2 dcl vody a péct půl hodinky a pak kůrčičku, kdo má rád, může přidat i jiné pikantnější koření nebo naplnit sýrem, okurkou atd.... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Sluníčka z mletého masa |  
          |   | Špekáčky pokrájíme dle obr.č. 2. Z mletého masa, ochuceného tak, jako děláme karbanátky nebo sekanou si vytvarujeme koule. Naříznutý špekáček dáme do vymazané formy na mufiny a zatížíme ho koulí z mletého masa a přimáčkneme. Pečeme ve vyhřáté troub... |  
      |  |  |      
    
        
          | Sekaná s ředkvičkami |  
          |   | Anglickou nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit. Na ní pak osmažíme nakrájenou cibuli a směs necháme vychladnout. Rohlíky natrháme na kousky a namočíme do trochy vody nebo mléka.   V míse pak smícháme dohromady mleté maso, vychladlou směs anglické s cibulkou,... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Pečené papriky s rýžovou fašírkou. |  
          |   | Papriky zbavíme jádřinců, umyjeme a necháme okapat. Pak je napěchujeme připravenou masovou směsí. Tu připravíme smícháním a řádným prohnětením všech surovin. Vychladlou rýži si připravíme zvlášť s patřičným předstihem, tak jak jsme zvyklí. Vložím... |  
      |  |  |  | 
 |  |  | Nalezeno: 17 receptů | Zobrazuji: 1-17 receptů | 
 
 |  
 
 |  |