RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sekaná ala svíčková

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sekaná ala svíčková, recepty Sekaná ala svíčková, Sekaná, ala, svíčková


Recept na Sekaná ala svíčková

Recept na Sekaná ala svíčková je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Sekaná ala svíčková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
zeleninový základ: 5dkg špeku (slaniny) olej či máslo 2 mrkve 1 petržel 1/2 menšího celeru 1 menší cibule sekaná: 1kg mletého masa 2 housky 1dcl mléka 3 vejce sůl mletý pepř 1 menší cibule 1 lžíce oleje 1 lžíce žlutého koření (polévkové - Vegeta atd.) do omáčky: 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 5 bobkových listů 10 kuliček pepře 100ml smetany na vaření citronová šťáva.

Sekaná ala svíčková
Zvětšit obrázek

Recept na Sekaná ala svíčková

Recept na Sekaná ala svíčková:
Zeleninu očistíme a nastrouháme najemno, špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme najemno. Ve vyšším pekáči, ve kterém budeme péct i sekanou, vyškvaříme na oleji či másle špek, přidáme cibuli, orestujeme dozlatova a poté orestujeme i nastrouhanou zeleninu. Směs shrneme ke kraji, abychom do pekáče mohli umístit 2 šišky sekané: Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme vejce, najemno nasekanou a na troše oleje osmaženou cibuli, koření (sůl, pepř, žluté) a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhánkou. Vytvarujeme dvě šišky a ty vložíme do pekáče k zelenině. Zalijeme vše horkou vodou, aby byla zelenina potopená a sekaná cca do 1/2 ponořená, vložíme bobkový list a sítko s kořením, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu na 200°C. Po upečení sekanou vyjmeme, odstraníme bobkový list a sítko s kuličkami koření, zeleninu spolu s výpekem rozmixujeme či propasírujeme, podle potřeby přidáme horkou vodu, provaříme a přidáme smetanu. Vzhledem k rozmixované zelenině už není potřeba zahušťovat (ale kdyby přeci, lze použít jak jíšku, tak záklechtku z vody a mouky). Omáčku dochutíme citronem.

Poznámka k receptu na Sekaná ala svíčková:
Vypadá to skvěle Ivi

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná ala svíčková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 03.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: zeleninový základ: 5dkg špeku (slaniny) olej či máslo 2 mrkve 1 petržel 1/2 menšího celeru 1 menší cibule sekaná: 1kg mletého masa 2 housky 1dcl mléka 3 vejce sůl mletý pepř 1 menší cibule 1 lžíce oleje 1 lžíce žlutého koření (polévkové - Vegeta atd.) do omáčky: 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 5 bobkových listů 10 kuliček pepře 100ml smetany na vaření citronová šťáva
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná ala svíčková, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná ala svíčková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná ala svíčková

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist