RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla Maso

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla Maso

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu (krev, střeva a vnitřností nevyjímaje). Maso obsahuje vodu zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí), bílkoviny 15 - 20 % tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 31 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Plněné papriky na zamražení
Plněné papriky na zamražení Papriky vypereme a zbavíme vnitřků. Já vršky neodřezávám, ale papriku úplně nahoře podržím a za stopku promáčknu vnitřky pomocí palce dovnitř a pak za stopku vytáhnu. Vypláchneme i vevnitř, ale to není podmínka. Komu nevadí pár semínek, nemusí. Naplní...
Recept na Zapečené pečivo
Zapečené pečivo Takže vše - cibuli,jarní cibulku,pórek,papriky,sušené rajčata,salám nakrájíme a hodíme do woku, žampiony oloupeme a nakrájíme pokapeme trochou oleje, aby se to tak nějak orestovalo. V průběhu restování přidáme 1/2 masoxu, sojové omáčky. Pak zmírníme pl...
Domácí rizoto
Domácí rizoto Do kastrůlku si dáme sádlo nebo máslo a osmahneme si na něm cibulku, která by neměla zahnědnout, stačí jen když zpění. Přidáme na kostičky na krájené kuřecí nebo krůtí maso a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř a...
Recept na Jednoduché zelníky (kapustníky)
Jednoduché zelníky (kapustníky) Smíchat pokrájené zelí i se šťávičkou, nakrájenou uzeninu a zahusit hladkou moukou tak, aby šly tvořit placičky. Opékat na dobrém sádle nebo oleji....
Recept na Bulharské zelí II.
Bulharské zelí II. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji. Papriku, zelí a rajčata nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme. Zeleninu přidáme k cibuli, dáme bobkový list, pepř, vegetu a majoránku. Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme, osolíme, posypeme...
Květák a mrkev s curry
Květák a mrkev s  curry Na olej dáme curry korenie, potom kolieska mrkvy, chvíľku restujeme, potom pridáme ružičky karfiolu, osolíme, (príp. aj Masox, mierne podlejeme vodou. Vodu pridávame pomaly, radšej menej, opatrne premiešavame. Neprevaríme, tak akurát! Do hotového vlejeme jogurt a u...
Brokolicové karbanátky - recept od maminky
Brokolicové karbanátky Brokolici si povaříme ve slané vodě(ne moc dlouho), vyndáme jí z vody a chvíli necháme vychladnout a nastrouháme(kapky)na struhadle do mísy, dále nastrouháme salám, nebo přidáme mleté maso(já dala salám), oba sýry Eidam i nivu. Cibuli, lahůdkovou cibulku, stro...
Cuketový nákyp po X té
Cuketový nákyp po X té Cuketu oloupeme a nastrouháme na velkém okatém struhadle, vymačkáme z ní vodu a promícháme v míse s ostatními ingrediencemi, aby vzniklo polotuhé těsto. Vymažeme zapékací misku nebo pekáček máslem, nalijeme těsto a pečeme na 200°, až se okraje i povrch se p...
Recept na Uzené maso pikant
Uzené maso pikant Uzené maso částečně uvaříme, brambory si nakrájíme na kostky a cibulku na měsíčky-obojí opečeme na sádle, a posypeme kmínem. Vymastíme si pekáč sádlem, na dno dáme pokrájené kysané zelí, na něj 1/2 opečených brambor, které osolíme a na brambory dáme...
Plněné papriky po mém způsobu - recept od maminky
Plněné papriky po mém způsobu Mleté maso si ochutíme solí, pepřem, provensálským kořením, rozmáčkneme 2-3 stroužky česneku, přidáme vajíčko a dobře promícháme. Necháme v lednici odpočívat. Mezitím si připravíme papriky - tj. odkrojíme vršek a vydlabeme semínka. Nakrájíme si dle...
Křupavé kapustové rolky - recept od maminky
Křupavé kapustové rolky Kapustu rozebranou na jednotlivé listy povaříme v osolené vodě s kostkou masoxu do poloměkka, žebra sklepneme paličkou na maso. Na každý list položíme po plátku sýra a salámu, zabalíme, zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a smažíme na tuku. Jíme s b...
Recept na Kapustičky v bramborovém kabátku
Kapustičky v bramborovém kabátku Důkladně umyté brambory uvaříme ve slupce. Očištěné kapustičky dáme na 8 minut ovařit ve vodě s masoxem, poté vybereme, dáme do ledové vody ochladit (uchovají si krásnou zelenou barvu) a pak necháme v cedníku okapat. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném ...
Mrkev s rozpekama - recept od maminky
Mrkev s rozpekama Mrkev bud nastrouháme na hrubo nebo nakrajíme na kostičky a uvařime do měkka. Maso nakrájíme na kostky a podusime na cibulce do měkka. Smíchame dohromady, necháme převařit, aby se spojily chuťe a dochutíme solí, cukrem a octem podle své chuťi. Na rozpeky vypracuj...
Nejlepší recept na Zapečené plněné papriky
Zapečené plněné papriky Vymažeme si pekáček máslem, cibulku a rajčata si nakrájíme na půlkolečka a dáme na dno pekáčku. Papriky rozkrojíme na půlky, vyndáme jadérka a naplníme masovou směsí. Naplněné papriky položíme na nakrájenou zeleninu a poklademe plátky anglické slaniny, z...
Nejlepší recept na Špenátové placičky
Špenátové placičky Špenát podusíme s masoxem a necháme vychladnout. Pak do něj zamícháme vejce a postupně přidáváme strouhanku tak, aby vznikla hustá hmota - asi jako na karbanátky. Pak už jen smažíme placičky na livancovníku nabo na normální pánvi - 1 PL hmoty = 1 placička. ...
Nejlepší recept na Mangoldové rizoto
Mangoldové rizoto Mangold krátko obvaríme, asi 3 minúty, scedíme a necháme odkvapkať. Potom trocha odložíme vcelku, zvyšok spolu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno narezaný cesnak, pridáme ryžu, opražíme, zalejeme vínom, vývarom,...
Pórkové řízečky - recept od maminky
Pórkové řízečky Pórek a šunku si nakrájíme na nudličky, přidáme mléko, vejce, mouku, solamyl, zázvor, osolíme a smícháme. Houby si orestujeme a přidáme do těsta, které musí být trochu řidší, než na bramboráky. Buď pečeme v lívanečníku, nebo na pánvičce....
Recept na Pórkové placičky II.
Pórkové placičky II. Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko s moukou a kořením (nešetříme), přidáme salám, pórek a uděláme z toho těsto na...
Mrkev s koprem
Mrkev s koprem Usmažíme si světlou cibulovou jíšku, na ni dáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme a rozdrobíme masox. Zakápneme trochou citr. šťávy a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a nasekanou hrst kopru. My kopr rádi, takže dávám hodně....
Jednoduché fazolky - recept od maminky
Jednoduché fazolky Údenú slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme - škvarky vylovíme a odložíme. Na vytopenú masť dáme hladkú múku, spravíme zásmažku, zalejeme vodou, rozšľaháme, privedieme do varu, vhodíme bujón a rozmrazené pokrájané fazuľové struky. Prevaríme, prípadne...
Nalezeno: 31 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření

Maso
  - bůček
  - divočina
  - gothaj
  - hovězí maso
  - játra
  - jehněčí
  - klobása
  - králičí maso
  - krůtí
  - kuřecí maso
  - losos
  - mleté maso
  - párky
  - ryba
  - salám
  - salám junior
  - slanina
  - špek
  - šunka
  - uzené
  - vepřové maso
  - vnitřnosti

Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist