RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zeleninový guláš s uzeninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zeleninový guláš s uzeninou, recepty Zeleninový guláš s uzeninou, Zeleninový, guláš, uzeninou


Recept na Zeleninový guláš s uzeninou

Recept na Zeleninový guláš s uzeninou je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Zeleninový guláš s uzeninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g měkkého salámu 150 g uzeného špeku 20 cm z větší cukety 1 velký brambor 2 větší cibule 4 velké stroužky česneku 1 červená paprika 1 bílá paprika 1 kostka masoxu 3 kl koření Hungaria 2 pl sladké červené papriky 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 10 kuliček pepře 1 pl hladké mouky čerstvé bylinky na posypánín a ozdobu.

Zeleninový guláš s uzeninou
Zvětšit obrázek

Recept na Zeleninový guláš s uzeninou

Recept na Zeleninový guláš s uzeninou:
Nejlépe do vajíčka na luhování čaje vložíme kuličky nového koření, pepře, bobkový list a dáme do menšího kastrůlku s 2 dl vody vařit. Z větší cukety si ukrojíme asi tak dvaceticentimetrový kousek, očistíme, rozpůlíme, odstraníme dužinu s jádry a nakrájíme na menší kostky. Bramboru oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Paprikám seřízneme vršky, odstraníme jádřinec, opláchneme a nakrájíme na širší proužky, očistěné cibule na hrubší kousky a česnek na plátky. Slaninu si nakrájíme na větší kostičky a salám na kousky, jak jsme zvyklí do buřtgulášku. Než jsme si připravili a nakrájeli všechny suroviny, tak se nám koření dostatečně vyvařilo, můžeme vypnout a odstavit bokem na pozdější použití. Na oheň dáme rozehřát větší hrnec, vsypeme nakrájenou slaninu a 4 minuty na slabém plameni necháme rozpouštět. Pak přidáme nakrájené cibule, plamen zesílíme a 10 minut restujeme, až nám cibule začne malinko zlátnout, poté přidáme plátky česneku, koření Hungaria, promícháme, přidáme bramboru, zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, přilijeme 2dl vody, rozdrobíme kostku masoxu, ubereme plamen na minimum a pod pokličkou vaříme 5 minut. Po 5 minutách přidáme nakrájenou cuketu a obě papriky, přilijeme vodu z vyvařeného koření, promícháme a pod pokličkou vaříme dalších 5 minut. Po uplynutí této doby přidáme nakrájený salám, ve 4 dl studené vody rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do hrnce ke všem surovinám a za občasného promíchávání ode dna provařujeme 10 minut. Odstavíme z ohně a podáváme posypané zelenýma bylinkama nejlépe s čerstvým chlebem nebo s jiným pečivem.

Poznámka k receptu na Zeleninový guláš s uzeninou:
Kombinace všech uvedených surovin se v závěru spojila v príma šťavnatou baštu, na které jsme si moc pochutnali. Žádné jiné koření, sůl ani pepř jsem nepoužila, ale kdo má rád ostrá jídla, může si přidat pálivou papriku, pepř, nebo chilli.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninový guláš s uzeninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 12.11.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 200 g měkkého salámu 150 g uzeného špeku 20 cm z větší cukety 1 velký brambor 2 větší cibule 4 velké stroužky česneku 1 červená paprika 1 bílá paprika 1 kostka masoxu 3 kl koření Hungaria 2 pl sladké červené papriky 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 10 kuliček pepře 1 pl hladké mouky čerstvé bylinky na posypánín a ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninový guláš s uzeninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninový guláš s uzeninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninový guláš s uzeninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist