RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová řezanka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová řezanka, recepty Vepřová řezanka, Vepřová, řezanka


Recept na Vepřová řezanka

Recept na Vepřová řezanka je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová řezanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřové maso 4 plátky - krkovice/kotleta/kýta, sůl + pepř mletý, sojová omáčka 1 lžíce, worcester.omáčka 1 lžíce, rybí omáčka 1/2 lžičky, směs koření (nějaké výrazné) 1 lžička - já dala Čínu, rajčatový protlak 2 lžičky, bílek 1, cibule 2 střední česnek 5 + 1stroužků, barevná paprika 1/2, brokolice pár malých růžic, pórek 1/2, žampiony 5 ks, zelená cibulka 3 ks, mouka hladká asi 2 lžíce, horký vývar / voda,.

Vepřová řezanka
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová řezanka

Recept na Vepřová řezanka:
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy. Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne. Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky. Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem / vodou. Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem... Podáváme s vař.brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.

Poznámka k receptu na Vepřová řezanka:
Do nakládaného masa lze přidat i malou štamprdličku tvrdého alkoholu - koňak, vodka...(maso pak krásně zkřehne - dělám tak v létě na grilování a maso je vždy fajn a nehrozí, že by bylo jak podešev), ale není nutné jít hned kupovat celou lahev, bez něj to je taky dobré, ale s ním...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová řezanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 21.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřové maso 4 plátky - krkovice/kotleta/kýta, sůl + pepř mletý, sojová omáčka 1 lžíce, worcester.omáčka 1 lžíce, rybí omáčka 1/2 lžičky, směs koření (nějaké výrazné) 1 lžička - já dala Čínu, rajčatový protlak 2 lžičky, bílek 1, cibule 2 střední česnek 5 + 1stroužků, barevná paprika 1/2, brokolice pár malých růžic, pórek 1/2, žampiony 5 ks, zelená cibulka 3 ks, mouka hladká asi 2 lžíce, horký vývar / voda,
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová řezanka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová řezanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová řezanka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist