RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Houby Koření

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží

Recepty - Houby Koření

Houby - návody k vaření - online kuchařka

Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.

Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů (původně sloužilo k překrytí chutě a zápachu zkažených potravin), někdy také k jejich konzervaci. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření představuje velmi rozmanitou skupinu přírodních látek. Vyznačují se výraznou a příjemnou (někdy i odpornou) chutí a vůní. Často mají i léčivé účinky. Proto jsou mnohé kořeninové rostliny i léčivými rostlinami. Kořenícími látkami jsou především různé silice, hořčiny a třísloviny, etérické oleje a česnekové silice.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 94 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | |
Nejlepší recept na Matjesy ze sírovce
Matjesy ze sírovce Sírovec nakrájíme na tenké plátky (2-3 mm), vložíme do hodně osolené vody a krátce (10 minut) povaříme. Vodu slijeme, houbu necháme okapat. Do sklenice 0,7 litru skládáme vrstvy cibule, sírovce, koření. Nálev: svaříme 0,7 litru vody, 1 dcl octa, 5 kuliček s...
Lišky na smetaně
Lišky na smetaně V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a měkká, zacákneme ji octem, promícháme a přidáme lišky. Znovu dobře promísíme, posolíme, p...
Nejlepší recept na Balíčky z václavek
Balíčky z václavek Cibuľu narežeme a na troche oleja orestujeme. Pridáme narezané podpňovky, narezaný karfiol, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme 20 min. Ochutíme tymiánom, vsypeme vločky, a zakryté necháme dôjsť, aby vločky vsali prebytočnú ...
Zapečené žampiony- PORTOBELLO
Zapečené žampiony- PORTOBELLO Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu. Osolíme a okořeníme. Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem. Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35 - 40 min, p...
Nejlepší recept na Pečenáče z hub
Pečenáče z hub Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených ...
Domácí houbové koření
Domácí houbové koření Keďže máme veľa podpňoviek a niet ich už kam dávať a nestíhame jesť, používam na varenie len klobúčiky a nožičky som použila na hubové korenie. Huby očistíme, narežeme a vysušíme. Sušila som v pootvorenej rúre pri teplote 80°C asi 1 hod, ale záleží ...
Placičky z hlívy ústřičné
Placičky z hlívy ústřičné Hlívu omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Ty podusíme na másle (15 minut) a necháme vychladnou. Umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, majoránku, sůl, pepř, solamyl, hladkou mouku, vejce, brambory. Promícháme, popřípadě dochutíme. Těstíčko musí...
Nejchutnější houby v octě
Nejchutnější houby v octě Příprava hub: očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Ve velkém hrnci, kde houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev č.1 houby vaříme podle velikosti a tvrdosti 10-20 minut(čirůvku, žampión a bedlu jsem vařil 15minut, václavky 25 minut). Připravíme ...
Recept na Žampiony plněné kuřecími játry
Žampiony plněné kuřecími játry Žampiony oloupeme, vydlabeme středy, které můžeme použit do jater. Rozpustíme špek, přidáme cibulí, pak nastrouhanou na jemno mrkev a celer, chvíli orestujeme a přidáme na drobno nakrájená játra, utřený česnek, sojovou omáčku asi lžíci, k.lžičku sladké ...
Recept na Sírovec na kari omáčce
Sírovec na kari omáčce Mladé plodnice sírovce nakrájíme na nudličky 1x1x3 cm. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme do růžova, přidáme nakrájený sírovec. Vše osmahneme do zlatava. Přilijeme smetanu a 10 minut mícháme. Na konec rozkvrdláme ve vodě hladkou mou...
Bedla červenající na smetaně
Bedla červenající na smetaně Do vařící vody se všemi ingrediencemi přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, zarestujeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zapráší...
Bramborový guláš s hlívou ústřičnou
Bramborový guláš s hlívou ústřičnou Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu nakrájenou na kostky, osolíme a chvilku restujeme. Potom přilijeme trochu vody, přikryjeme a za občasného míchání dusíme. Pak přidáme gulášové koření, nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby byly bram...
Houbové placky
Houbové placky Houby pokrájíme a podusíme na cibulce jako na smaženici. okořeníme a osolíme. Z polohrubé mouky, vody a vajec umícháme řidší lívancové těsto, do kterého vmícháme vychladlou houbovou směs a těsně před smažením kypřicí prášek. Poměr houby : těsto = 2...
Nejlepší recept na kyselica a řízky z růžovek
kyselica  a řízky z růžovek Nakrájené růžovky /OVŠEM OPRAVDU POUZE MUCHOMŮRKY RŮŽOVKY/ povařit ve vodě se solí, bobkovým listem a novým kořením. Přidat na kostičky nakrájené brambory, povařit , pak zakysanou smetanu a zahustit rozkvedlanou moukou v mléce. Dochutit octem, cukrem apod. ...
Staročeský houbový guláš
Staročeský houbový guláš Houby nakrájíme na větší kousky.V kastrole rozškvaříme kostičky slaniny a osmahneme na ní cibuli,okmínujeme a ochutíme česnekem utřeným se solí.Přidáme ještě tuk a pak dáme houby a zprudka je osmahneme.Pak zaprášíme moukou,zasmahneme a přidáme papriku.Po...
Houby po čínsku
Houby po čínsku Z vajec hladké mouky vody a soli umícháme hustší těstíčko. Plodnice nebo proužky z nich protáhneme těstíčkem aby byli celé obaleny a smažíme do světlehnědá na oleji. Ještě horké podáváme s uvařenou sypkou rýží. Pokrm klademe do hlubokých misek ne...
Recept na Houbovo - bramborový guláš
Houbovo - bramborový guláš Na olej dáme pokrájanú slaninu vytopiť, pridáme pokrájanú cibuľu, smažíme. Zasypeme mletou paprikou, pridáme huby, soľ, čierne korenie, feferónkový a paprikový krém, zemiaky na kocky. (V lete pridáme papriku a paradajku.) Zalejeme trochou vody. Pomaly varíme, k...
Nejlepší recept na Gobova juha- slovinska houbova polevka
Gobova juha- slovinska houbova polevka Na sadle orestovat najemno nakrajenou cibuli a tenke platky cesneku. Ne do hneda, staci, kdyz zesklovati, zmirnit oheň a zasypat paprikou a chilli praskem a za staleho michani chvili restovat, na mirnem plameni. Nasypat pokrajene houby, promichat a zalit 1 a pul az 2 litry v...
Recept na Zapečené plněné žampiony
Zapečené plněné žampiony Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, osolíme, opipríme, pridáme mletú papriku sladkú a pálivú. Šampóny bez nožičiek krátko osmažíme na masle, naplníme mletým mäsom a v rúre grilujeme podľa veľkosti mäsovej plnky približne 25-30min. Tesne pred dopečením pos...
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Těstoviny s hlívou ústřičnou Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme nakrájenou hlívu, houbové koření, orestujeme a pod pokličkou chvíli dusíme. Potom přidáme nakrájenou jarní cibulku, pórek a nastrouhanou mrkev. Podle potřeby dosolíme a na úplný závěr přidá...
1 | | |
Nalezeno: 94 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování

Houby

Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny

Koření
  - bazalka
  - bílý pepř
  - bobkový list
  - bujón
  - bylinky
  - červená paprika
  - chilli
  - citronová šťáva
  - grilovací koření
  - hřebíček
  - kari
  - kmín
  - koriandr
  - libeček
  - majoránka
  - muškátový oříšek
  - nové koření
  - oregáno
  - pálivá paprika
  - pepř
  - pepř mletý
  - podravka
  - polévkové koření
  - rozmarýn
  - skořice
  - sladká paprika
  - tymián
  - zázvor

Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist