RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - libeček

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - libeček, Libeček lékařský (Levisticum officinale) je mohutná rostlina z čeledi miříkovité (Apiaceae), využívaná hlavně v gastronomii. Pěstuje se na zahrádkách jako ko

Recepty - libeček

Libeček lékařský (Levisticum officinale) je mohutná rostlina z čeledi miříkovité (Apiaceae), využívaná hlavně v gastronomii. Pěstuje se na zahrádkách jako koření. Ke gastronomii se využívají všechny její části. Listy jako koření do polévek, omáček, salátů, do pečení. Plody do nakládané zeleniny i některých druhů pečiva. Oddenky lze kandovat. Působí silně močopudně - je součástí čajových směsí, odstraňuje plynatost a zlepšuje trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




libeček recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zeleninová jídla



Nalezeno: 578 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Recept na Zapečená tarhoňa
Zapečená tarhoňa Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nivu a uzenou cihlu...
Kaldounová polévka
Kaldounová polévka Drůbky vložíme do studené vody, osolíme a dáme vařit.Přidáme očistěnou zeleninu a vaříme doměkka. Drůbky i zeleninu vyndáme a nakrájíme najemno. Do vývaru zašleháme světlou jíšku, kterou si připravíme z másla a mouky, necháme provařit a zavaříme st...
Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví - recept od maminky
Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví Do tlakového hrnce nalijeme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kostky. Krátce osmažíme, přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme dokud se maso nezatáhne. Přidáme koření, bylinky, mrkev, promícháme a zalijeme vodou tak, abychom měli zali...
Sedlácká bída - recept od maminky
Sedlácká bída Brambory uvaříme v osolené vodě s přidáním kmínu a potom pomačkáme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Mezitím, co se vaří brambory a těstoviny, osmažíme si na pánvi na oleji nakrájenou cibulku, přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a poto...
Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí kýta na česneku Prolisovaný česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet. Do hlubšího plechu dáme cibule nakrájené na proužky, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem ne...
Recept na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky
Krásně nadýchané, smažené,  kuřecí řízky, dnes  neklasicky Řízky opláchneme, osušíme, /prsní řízky jsem ještě rozřízla/ a naklepeme. V misce si rozmícháme harisu, hořčici, worcester, nadrcené bylinky a vše vetřeme do naklepaných řízků a necháme maso s touto směsí v chladu asi 1 hodinku, aby maso nasáklo ...
Zapékané brambory s uzeninou
Zapékané brambory s uzeninou Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a nakonec na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku. Chvíli podusíme a přidáme najemno n...
Krůtí roláda - recept od maminky
Krůtí roláda Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravin. folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou. Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovj...
Kotleta "CO DŮM DAL" - recept od maminky
Kotleta Vymažeme hrnec olejem. Nakrájíme cibuli na jemno a dáme na dno hrnce.Papriku nakrájíme na kostičky a dáme na cibuli. Oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky a naskládáme na papriku. Na brambory dáme vrstvu mražené zeleniny. Na to rozdrobíme kostku zeleninového...
Recept na Pomalené plecko na zelenině a bylinkách
Pomalené plecko na zelenině a bylinkách Maso nakrájíme na kostky. Brambory řádně očistíme, nové neloupeme. Podle velikosti je nakrájíme na 1 cm plátky. Kedlubnu po oloupání nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme a rozvoníme cibuli a česnek. Rychle orestujeme maso. Do pomalého...
Kadlíkův ovarový lalok "Natrhprdel"
Kadlíkův ovarový lalok Na tradičním čtvrtečním setkání s kamarády u piva jsem byl "vyhecován", abych na příští posezení připravil něco opravdu pikantního k pivu, že tvarůžkových topinek už bylo dost... Tak jsem cestou domů koupil krásný kus syrového vepřového laloku /podbrad...
Hadrová polévka
Hadrová polévka Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem. V kastrůlku si zvlášť uvaříme sušené houby a v dalším kastrůlku si uděláme z más...
Haše z vařeného masa a brambor
Haše z vařeného masa a brambor Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Vymažeme pekáček sádlem, ...
Dračí sen s játry - recept od maminky
Dračí sen s játry Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk. Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousk...
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt - recept od maminky
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt Držky dobre premývame v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme v tlakovom hrnci so soľou do mäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Prípadne si kúpime hotové predvarené a nakrájané - tie tiež zvyknem chvíľku prevariť. Pokrájanú cibuľu speníme na o...
Nejlepší recept na Zeleninové kuře z PH
Zeleninové kuře z PH Kuře umyjeme, osušíme, naporcujeme a opečeme (já rovnou v kameninové nádobě). Vyndáme na talíř, opečeme zeleninu nakrájenou na kousky. Vložíme opět do PH maso, zeleninu, bylinky, koření, sůl, zalijeme 200 ml vína. Hrnec zapneme na LOW zhruba na 8 hodin, neb...
"Dršťková" polévka z kuřecích žaludků
Žaludky uvařit v tlakovém hrnci (1 litr vody, sůl, bobkový list, celý pepř, příp. kosti, krky, odřezky kuřecího i jiného masa)- cca 30 minut. V hrnci na polévku vyškvařit kostičky slaniny, osmažit cibuli, poté mrkev, celer, papriku zelenou, vše nakrájené...
Hovězí kližka na kořenové zelenině
Hovězí kližka na kořenové zelenině Cibuli oloupeme - pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit. Mezi tím si očistíme kořenovou zeleninu, popřípadě houby - pokud použijeme čerstvé či m...
Pečené minikuřátko na bylinkách s citrónovou chutí - recept od maminky
Pečené  minikuřátko  na bylinkách s citrónovou chutí Mini kuřátka omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a prosolíme je ze všech stran. Česnek si prolisujeme. Bylinky omyjeme, otrháme lístečky a pokrájíme nadrobno. Do misky vymačkáme šťávu ze všech citrónů, poté přidáme odrhnuté bylinky, olivový olej, červe...
Pórkovo-cuketová krémová polévka - recept od maminky
Pórkovo-cuketová krémová polévka Pórek, cuketu, brambory očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci na oleji zeleninu lehce orestujeme, zalijeme vodou-asi 300 ml a přidáme kostku zeleninového vývaru. Vaříme do změknutí zeleniny, asi 20 minut. Polévku pak rozmixujeme tyčovým mixérem. Do zakys...
1 | | ...
Nalezeno: 578 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist