RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - hřebíček

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - hřebíček, Hřebíček je sušený kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného (Syzygium aromaticum syn. Eugenia caryophyllata). Pochází z Moluckých ostrovů. Používá se ke k

Recepty - hřebíček

Hřebíček je sušený kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného (Syzygium aromaticum syn. Eugenia caryophyllata). Pochází z Moluckých ostrovů. Používá se ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hlavní složkou hřebíčkové silice je fenolická sloučenina eugenol, který má lokálně-anestetické a antiseptické účinky, používá se často v zubním lékařství. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Hřebíček s tmavě hnědou či dokonce černou hlavičkou je závadný nebo příliš starý. Hřebíček vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Před přípravou se doporučuje čerstvě mletý, protože svou specifickou vůni velmi rychle ztrácí. Jako jednodruhové koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari, garam masala nebo francouzské směsi quatre épices. Použití hřebíčku je široké. Hodí se do slaných i sladkých pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze hovězí maso, omáčky, šunku, masové i zeleninové vývary a pokrmy či obyčejnou rýži.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




hřebíček recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Pečené - Plněné - Bezlepkové - Ostatní - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Minutky - Mleté maso - Ostatní - Drobné pečivo - Perníky - Nepečené a mražené - Kynuté - Záviny, rolády - Nepečené a mražené - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Sladká jídla - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla



Nalezeno: 173 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nejlepší recept na Krůtí čína
Krůtí čína Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet. Na rozpálenou pánev dáme maso, až je maso hotové, vyndáme jej z pánve na tal...
Rybí karbenátky v nálevu
Rybí karbenátky v nálevu příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
Perníková chaloupka + postup
Perníková chaloupka + postup Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, rozehřátý tuk s medem a postupně přisypávejte mouku. Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být tužší, ale pěkně hladké. Vválíme placku asi 3-4 mm silnou. Na chaloupku podle šablony vyř...
Stifado - řecká alchymie (podle mě) - recept od maminky
Stifado - řecká alchymie (podle mě) Hovězí maso (já jsem použil h. pupek, málo prorostlý) nakrájet na kostky větší než na guláš, uvádí se 5x5 cm (někdo 7x7 cm, měřit pravítkem však není nutno). Cibuli oloupat, malé cibulky nechat vcelku, větší překrojit na půl nebo čtvrtiny (rozhodně n...
Pečená kančí kýta s hořčicí
Pečená kančí kýta  s hořčicí Masíčko odblaníme, osušíme, osolíme a prošpikujeme slaninou a hodně okořeníme černým mletým pepřem, čerstvě namletý se hodí víc. Teď si připravíme mazání /divočáka nic nebolí, ale namazat potřebuje/. Olej a hořčici smícháme a přidáme protlačený...
Rajská omáčka z kořenové zeleniny
Rajská omáčka z kořenové zeleniny Nejprve si připravíme masové kuličky: mleté maso osolíme, opepříme a pečlivě promícháme s vejcem a strouhankou. Vytvoříme kuličky a pustíme se do samotné omáčky. Cibuli nakrájíme na jemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše o...
Beraní rohy
Beraní rohy Do menších zavařovacích sklenic naskládáme beraní rohy. Do každé naplněné sklenice dáme jednu kuličku celého pepře, kuličku nového koření, 1 hřebíček, lžičku oleje, zalejeme nálevem z deka (připravíme podle návodu na obalu) a zavíčkujeme. Sterilujem...
Slanečky Sursild
Slanečky Sursild Slanečky sursild (kyselé slanečky jsou typické norské jídlo, které se jí na chlebu. 6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka či octa. Poté se rozříznou podél hřbetu k ocasu a oddělí se z obou stran filet od kostry. Filety se diagonálně nakráj...
Domácí kečup bez rajčat - recept od maminky
Domácí kečup bez rajčat Základ nakrájet na kousky, podlít vodou 1¾ l, vařit s 1-3 bobkovými listy doměkka. Potom rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny(koření,protlak,...) Zamíchat, povařit 10 minut, horké nalít do skleniček, zavíčkovat a otočit na víčko....
Nejlepší recept na Hruškový kompot
Hruškový kompot Hřušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince.Vodu přivedeme k varu,hrušky do ní na chvilku ponoříme, potom schladíme ve studené vodě a necháme okapat.Ovoce dáme do sklenic. V hrnci povaříme vody s cukrem,kořením a kolečkem citronu asi 5minut a s...
Plněný vepřový bok - recept od maminky
Plněný vepřový bok Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špička)dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná plocha a dobře tak můžeme kontrolovat řez a zabránit tak nechtěnému proříznu...
Zavařená kukuřička-jako okurky - recept od maminky
Zavařená kukuřička-jako okurky Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a kukuřičky zalijeme, aby byly celé potopené v láku a tak 1 cm pod úrovní víčka. Sterilizujeme...
Recept na Habešan
Habešan Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí. Lískové ořechy necháme na 10-15min v troubě na 100°C, aby se více uvol...
Nejlepší recept na Ořechové roládky - cukroví
Ořechové roládky - cukroví Vypracujeme těsto a necháme v chladu odležet. Vyválíme na tloušťku 5 mm, potřeme medem, posypeme hrubě nasekanými ořechy, mletou skořicí a špetkou tlučeného hřebíčku. Opatrně svineme do pevné rolády, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout. N...
Nakládaný česnek
Nakládaný česnek Česnek rozebereme na stroužky, do malých skleniček si připravíme koření (do skleniček od přesnídávky stačí 1 hřebíček, 3 kuličky pepře, kousíček estragonu, 1 bobčák). Nasypeme česnekové stroužky a zalejeme octem nebo olivovým olejem. Skleničky uzavřem...
Recept na Sterilovaný česnekový květ
Sterilovaný česnekový květ Omyté stvoly nakrájíme na délku 2-3cm a další postup je stejný jako při nakládání okurek. Připravíme si nálev. Do sklenic o obsahu cca 2dcl (i menší) střídavě vkládáme nakrájené stvoly, mrkev, cibuli a křen. Nahoru přidáme koření, zalijeme horkým ...
Recept na Kořeněný nealko punč
Kořeněný nealko punč Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka na koření nebo prázdného nálevového sáčku na čaj). Přiklopíme pokličkou, při...
Nakládané citrony - recept od maminky
Nakládané citrony Z citronů ostrouháme kůru. Můžeme ji také tence oloupat škrabkou na zeleninu a později ji kandovat. Ze všech citronů následně odstraníme veškerou bílou část, ktzerá se nachází pod kůrou - já jsem ji celkem snadno oloupala špičkou nožíku. Poté citrusy na...
Perníčky měkoučké a nadýchané
Perníčky měkoučké a nadýchané V míse našleháme žloutky, cukr, med a rozehřátý vlahý tuk, pak přidáme koření a mléko. Znovu našleháme a pak přidáme mouku prosátou se sodou a nakonec vařečkou přidáme sníh ze 2 bílků. Necháme v chladu odpočinout nejméně 12 hodin. Pak po částech o...
Nejlepší recept na Mochomůrky
Mochomůrky Nejprve uvaříme vajíčka natvrdo a oloupeme je. Papriku a rajče rozkrojíme a očistíme. Vajíčko posadíme do papriky a nahoru dáme rajče. Na rajče namažeme tečky taveného sýra a napícháme obličej z hřebíčku....
1 | | ...
Nalezeno: 173 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist