RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí, recepty Pečená kančí kýta s hořčicí, Pečená, kančí, kýta, , hořčicí


Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí

Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Pečená kančí kýta s hořčicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g maso z divočáka stehno /kýta/, sůl, mletý černý pepř, 60 -100 g dobré uzené prorostlé slaniny /fakt musí být voňavá/, 4 pórky /menší/ nebo jeden velký obří pórek, 4 středně veliká rajčata. 4 lžíce oleje, 1-2 veliké stroužky česneku, čínský 5 stroužků a dvě až 3 lžíce plnotučné hořčice, masový vývar nebo kostka hovězího bujonku a petrželová nať nadrobno 4 lžíce. PŘÍLOHA 1. Ochucené kompotové hrušky - tvrdší sorta Kompotované půlky hrušek a borůvková zavařenina,hřebíček a skořice. Kompot den napřed uvaříme v kastrulku s hřebíčkem a skořicí.Necháme v lednici do druhého dne. Chce to kompot z tvrdších hrušek aby se to nerozvařilo. PŘÍLOHA 2. Bramborové krokety kynuté. Bramborové krokety : 3 veliké brambory, 150 g polohrubé mouky, celé vejce, sůl, 10 g čerstvého droždí./Doporučuji dělat 3 dávky ! Brambory uvaříme ve slupce nebo bez ní v osolené vodě je to jedno! Polovychladlé pomeleme nebo protlačíme a přidáme k nim ostatní ingredience. Mouku přidávat podle potřeby a kvality brambor a sůl také.Při dvou dávkách nám stačí jedno vajíčko při třech 2 malá vajíčka. Uděláme polotuhé těsto,nesmí být mazlavé, uválíme špalíček o průměru 3 cm a nakrájíme centimetr široké řezy. Dílky uválíme pomocí rukou na válečky hrubé jako palec a dlouhé 3 centimetry. Dáme na desku nakynout. Když nakynou, naházet do friťáku, najednou se vejde asi 6 kousku a usmažit na 180 stupňů do zlatova! Hlídat se to musí a otáčet také. Pak nechat na papíru, aby to okapalo od oleje..

Pečená kančí kýta  s hořčicí
Zvětšit obrázek

Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí

Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí:
Masíčko odblaníme, osušíme, osolíme a prošpikujeme slaninou a hodně okořeníme černým mletým pepřem, čerstvě namletý se hodí víc. Teď si připravíme mazání /divočáka nic nebolí, ale namazat potřebuje/. Olej a hořčici smícháme a přidáme protlačený česnek a zamícháme tak, aby to bylo dobře promícháno, můžeme trošíčku osolit. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů! Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a šup s tím do připraveného pekáče, necháme na sporáku opéct a když to bude tak napůl hotovo, dáme na to připravené maso. Opečeme maso ze všech stran a pak přidáme nakrájený pórek, minutku dvě opékáme a pak přidáme 4 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Rajčata spolu s pórkem by měly být do výše 1/3 masíčka! Jak to máme všechno udělané, tak teď maso normální mašlovačkou namažeme mazáním z hořčice a oleje a česneku, otočíme a namažeme z druhé strany. Podlijeme masovým vývarem 1/2 litru, přiklopíme poklicí, dáme péct do trouby. Divočáka každých 20 minut kontrolujeme, podléváme a mažeme směsí oleje hořčice a česneku až do úplného zblbnutí /nebo až pokavaď není masíčko měkké cca 2,5 hodiny . Když se dopeče, masíčko vybereme, pórek s rajčaty tyčovým mixérem rozmixujeme a hotové masíčko potřeme nahrubo hořčicí a posypeme petrželkou. Nakrájíme a sós podáváme zvlášť. Příloha bramborové kynuté krokety a kompotované půlky hrušek, které den předem uvaříme ve sladké šťávě s hřebíčkem a skořicí, pak jenom prohřejeme a vyříznutý jádrovník plníme borůvkovým kompotem.

Poznámka k receptu na Pečená kančí kýta s hořčicí:
Já vím, že ten recept je složitý, ale stojí za to! Teď jsem to asi 3 měsíce nepekla - nebyl divočák. Teď je, takže přidám i foto, až to budu péct. Předpokládám ovšem, že mě někdo předběhne.Zkuste jako druhou přílohu tyto hrušky ,zdají se mi lepší jako ty mojehttp://www.toprecepty.cz/recept/37774-grilovana-hruska-s-brusinkami-a-zakysanou-metanou/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená kančí kýta s hořčicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 07.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 600 g maso z divočáka stehno /kýta/, sůl, mletý černý pepř, 60 -100 g dobré uzené prorostlé slaniny /fakt musí být voňavá/, 4 pórky /menší/ nebo jeden velký obří pórek, 4 středně veliká rajčata. 4 lžíce oleje, 1-2 veliké stroužky česneku, čínský 5 stroužků a dvě až 3 lžíce plnotučné hořčice, masový vývar nebo kostka hovězího bujonku a petrželová nať nadrobno 4 lžíce. PŘÍLOHA 1. Ochucené kompotové hrušky - tvrdší sorta Kompotované půlky hrušek a borůvková zavařenina,hřebíček a skořice. Kompot den napřed uvaříme v kastrulku s hřebíčkem a skořicí.Necháme v lednici do druhého dne. Chce to kompot z tvrdších hrušek aby se to nerozvařilo. PŘÍLOHA 2. Bramborové krokety kynuté. Bramborové krokety : 3 veliké brambory, 150 g polohrubé mouky, celé vejce, sůl, 10 g čerstvého droždí./Doporučuji dělat 3 dávky ! Brambory uvaříme ve slupce nebo bez ní v osolené vodě je to jedno! Polovychladlé pomeleme nebo protlačíme a přidáme k nim ostatní ingredience. Mouku přidávat podle potřeby a kvality brambor a sůl také.Při dvou dávkách nám stačí jedno vajíčko při třech 2 malá vajíčka. Uděláme polotuhé těsto,nesmí být mazlavé, uválíme špalíček o průměru 3 cm a nakrájíme centimetr široké řezy. Dílky uválíme pomocí rukou na válečky hrubé jako palec a dlouhé 3 centimetry. Dáme na desku nakynout. Když nakynou, naházet do friťáku, najednou se vejde asi 6 kousku a usmažit na 180 stupňů do zlatova! Hlídat se to musí a otáčet také. Pak nechat na papíru, aby to okapalo od oleje.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená kančí kýta s hořčicí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená kančí kýta s hořčicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená kančí kýta s hořčicí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist