RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - bylinky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - bylinky, Bylinky již mnoho let patří do života lidí. Často rostou přímo v divoké přírodě, díky čemu jsou i snadno dostupné. Samozřejmě je však dnes můžete i pěstov

Recepty - bylinky

Bylinky již mnoho let patří do života lidí. Často rostou přímo v divoké přírodě, díky čemu jsou i snadno dostupné. Samozřejmě je však dnes můžete i pěstovat ve své zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Většina z nich ani nijak výrazně nezatíží vaši peněženku. Byliny se užívají nejen ke konzumaci, ale také na různé obklady či koupele. Můžete z nich vařit čaje i je přidávat do pokrmů. Většina z nás si nedovede představit vaření a pečení bez bylinek, které dodávají pokrmům chuť i aroma. Přidávají se do polévek, využívají se při vaření příloh i k masu. Výborně se hodí do buchet, koláčů i cukroví. Do polévek se přidává například celer, petržel, pažitka, saturejka nebo majoránka. Například zmíněný celer působí jako přírodní afrodiziakum, chrání nás před mikroorganismy, pomáhá při chřipce a nachlazení. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, A, K nebo E. Je také bohatý na draslík, hořčík, chróm a sodík. Při vaření ho můžete použít jako čerstvý i sušený. Využívají se jeho plody i listy. Při přípravě masa využijete například rozmarýn, tymián, bazalku nebo oregáno. Rozmarýn zlepšuje prokrvení, posiluje paměť a napomáhá k lepšímu soustředění. Je účinný také při problémech s játry a žlučníkem. Hodí se především k tučnému masu. Můžete ho využít při pečení skopového, vepřového nebo kachního masa. Bylinky jako oregáno nebo bazalka jsou součástí zejména středozemní kuchyně. Hodí se tak i k přípravě různých těstovinových omáček a pizzy. Bazalku si můžete vypěstovat i doma v květináči, na konci léta ji usušit a uložit do kořenky. Napomáhá trávení a při nervozitě. Tymián zase potlačuje střevní potíže a nadýmání. Vaření s bylinkamiPři pečení vám přijdou vhod bylinky jako anýz, zázvor, skořice nebo hřebíček, které dodají vašim buchtám a koláčům úžasné aroma. Zejména zázvor se dnes dostává do povědomí široké veřejnosti. Můžete ho zakoupit jako sušený i čerstvý. Je bohatý na esenciální oleje, podporuje chuť k jídlu, usnadňuje trávení a pomáhá při nevolnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




bylinky recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Bezlepkové - DIA - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Mořské plody - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zeleninová jídla



Nalezeno: 729 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nejlepší recept na Cuketové pyré s brokolicí a vejcem / dietni
Cuketové pyré s brokolicí a vejcem / dietni Cibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté cuketu rozmixujeme do hladka na pyré a dochutíme bylinkovou solí. Mezitím ve vodě krátce povař...
Nejlepší recept na Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr Sýr si nakrájíme na kostičky 1x1 cm. Punčochu si nastříháme jako rukáv. Dáme do sebe tři rukávy a na konci zavážeme provázkem. Do toho nasypeme kostičky sýra, pokud chceme, tak můžeme přidat šunku, bylinky, česnek nebo cokoliv dle fantazie a pevně zavážem...
Ruský biftek - recept od maminky
Ruský biftek Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach. kapii a cibu...
Španělské tapas
Španělské tapas Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami. Tapenade lze udělat nejen z ol...
Minutková krůtí játra
Minutková krůtí játra Játra opláchneme, oddělíme srostlým od sebe a očistíme od blanek. Každý kus jater rozřízneme na plátek a ten na okrajích malinko nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trošku osolíme(u drůbežích sůl nevadí). Slan...
Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví - recept od maminky
Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví Do tlakového hrnce nalijeme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kostky. Krátce osmažíme, přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme dokud se maso nezatáhne. Přidáme koření, bylinky, mrkev, promícháme a zalijeme vodou tak, abychom měli zali...
Roládky z toustového chleba
Roládky z toustového chleba Na sladké roládky se více hodí světlý chléb, na slané ten tmavý. Toustovým plátkům odkrojíme kůrku a na pevné podložce (prkénko) s potravinovou fólií každý plátek rozválíme válečkem na placičku. Chléb tím zhutní. Potřeme zvolenou pomazánkou (jen te...
Slané vafle
Slané vafle Žloutky rozmícháme s pivem, kořením, bylinkami a moukou a vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaných se špetkou soli. Ve vaflovači pečeme vafle, na upečené dáme sýr, zakryjeme slaninkou a ještě chviličku zapečeme. Při pečení je trochu cítit pivo, ale v ...
Nejlepší recept na Šťavnaté zapečené žampiony
Šťavnaté zapečené žampiony Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1 polévkové lžíci oleje v kastrůlku orestujeme, přidáme pokrájené vnitřky a nožky ža...
Recept na Kuřecí rarášci bez piva
Kuřecí rarášci bez piva Maso nakrájíme na malé kousky přibližně 1x1cm, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a bylinky, smícháme s ostatními surovinami a necháme chvíli odležet. Na pánev s rozpáleným olejem nabíráme malé hromádky a pomalu smažíme po obou stranách....
Nejlepší recept na Domácí pizza z žitného kvásku
Domácí pizza z žitného kvásku Všechny suroviny smícháme v robotu nebo pekárně dohromady do těsta "akorát" (pokud je potřeba, přisypávám žitnu mouku po kávových lžičkách) a dáme kynout cca 3-4h, záleží na kvásku, může být mně nebo více. Nachystáme suroviny, které chceme na pizzu -...
Tuňáková pomazánka z mascarpone - recept od maminky
Tuňáková pomazánka z mascarpone 1) Všechny ingredience smícháme a pomazánku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou....
Kuřecí nudličky po Sečuánsku
Kuřecí nudličky po Sečuánsku Příprava omáčky : Rajčata pokrájíme na malé kousky ( při použití konzervy krájených rajčat neděláme), chilli papričku zbavíme semínek ,mrkev , papriku, chilli papričku , cibuli a česnek pokrájíme na malé kousky. Vše vložíme do kastrolu, přidáme rajsk...
Zbylá rýže, mňamka pro rodinnou večeři
Zbylá rýže, mňamka pro rodinnou večeři Zpěníme cibulku s bylinkami, pak přidáme rýži a sojovou omáčku. Jakmile se začne rýže trochu přichytávat, přidáme vejce rozmíchané s pepřem solí a paprikou. Chvilku smažíme než vejce začnou být sypké. Přidáme česnek a kyselé okurky. Ještě chvilku ne...
Recept na Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky
Krásně nadýchané, smažené,  kuřecí řízky, dnes  neklasicky Řízky opláchneme, osušíme, /prsní řízky jsem ještě rozřízla/ a naklepeme. V misce si rozmícháme harisu, hořčici, worcester, nadrcené bylinky a vše vetřeme do naklepaných řízků a necháme maso s touto směsí v chladu asi 1 hodinku, aby maso nasáklo ...
Brambory-ala harmonika
Brambory-ala harmonika Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky, česnek na tenká kolečka. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou, pokud ne, oloupeme je po celé šířce zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůs...
Recept na Houbové škvarky, houbové sádlo
Houbové škvarky, houbové sádlo Jezdíme na chatu do Vysokých Tater. Rostou tam mraky hub. Mohla bych je v tom lese nechat, ale nejde to .. vymetám všechna roští a se změněným výrazem ve tváři smýčím lesní porost. Chatička je však bez elektřiny a v lese. Houby se tam nedají v takovém množ...
Šumavská živáň
Šumavská živáň 6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme oleje...
Kotleta "CO DŮM DAL" - recept od maminky
Kotleta Vymažeme hrnec olejem. Nakrájíme cibuli na jemno a dáme na dno hrnce.Papriku nakrájíme na kostičky a dáme na cibuli. Oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky a naskládáme na papriku. Na brambory dáme vrstvu mražené zeleniny. Na to rozdrobíme kostku zeleninového...
Haše z vařeného masa a brambor
Haše z vařeného masa a brambor Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Vymažeme pekáček sádlem, ...
1 | | ...
Nalezeno: 729 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist