RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Španělské tapas

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Španělské tapas, recepty Španělské tapas, Španělské, tapas


Recept na Španělské tapas

Recept na Španělské tapas je zařazen v kategorii studená kuchyně. K přípravě Španělské tapas budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TAPENADE z černých nebo zelených oliv 200 g černých nebo zelených oliv 1 lžíce kapary 5 ks ančoviček 1 stroužek česneku trochu citronové šťávy citronová kůra 6 lístků bazalky 1-2 lžíce olivového oleje mletý pepř z mlýnku sůl-opatrně ančovičky jsou dostatečně slané JEDNOHUBKY tvrdý sýr Galia nebo medový meloun španělská sušená šunka Jamón serrano nebo italské prosciutto Postup: kostka sýra, meloun, šunka Kuličky z mletého masa v pikantní tomatové omáčce Kuličky: mleté maso sůl, pepř, česnek, pažitka Tomatová omáčka: postup běžný na tomatovou-rajskou omáčku a pro pikantnost přidat cayanský pepř nebo ostrý kečup, posekané bylinky-např. bazalka, rozmarýn, tymián, oregano.

Španělské tapas
Zvětšit obrázek

Recept na Španělské tapas

Recept na Španělské tapas:
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami. Tapenade lze udělat nejen z oliv, ale i z rajčat, lilku, cuket, konzervy tuňáka, lososa Tapenade dáme do sklenice s víkem-v lednici vydrží 8-10 dní Bagetky s rozmarýnem: Suroviny: 500 g hladké mouky 2 zarovnané lžičky soli 1 lžička cukru krupice 6 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje 300 ml vlažné vody sáček sušeného droždí 1 lžíčka citronové šťávy posekaná rozmarýna můžete přidat také olivy nebo feferonky Postup: Do mísy dáme mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím. Zalijeme vodou, olivovým olejem a citronovou šťávou. Vypracujeme těsto a uděláme kouli, dno mísy potřeme lehce olejem, těsto dáme do mísy, povrch těsta potřeme též olejem, přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme na teplém místě (v troubě na 50°C)vykynout cca 25 minut Po vykynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na dva stejné díly a z každého vyválíme podlouhlé pláty-cca 40x25, které posypeme rozmarýnem a pak svineme do baget nebo do kruhu. Bagety dáme na pečící papír na plech a na povrchu je nastřihneme několikrát nůžkami, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20-30 minut nakynout. Troubu předehřejeme na 200 °C-horkovzdušnou na 180°C a pečeme zhruba 20 - 30 minut. Doba pečení záleží na velikosti baget-z těsta můžete také udělat 3 malé úzké-jednohubkové bagetky.

Poznámka k receptu na Španělské tapas:
Španělské tapas a Sangria s ledem je báječná kombinace pro nadcházející letní večery. A čerstvě upečená bagetka s rozmarýnem ještě znásobí kulinářský zážitek;-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělské tapas, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: radiator (Míla)
  • Datum vložení: 13.08.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Studená kuchyně
  • Suroviny: TAPENADE z černých nebo zelených oliv 200 g černých nebo zelených oliv 1 lžíce kapary 5 ks ančoviček 1 stroužek česneku trochu citronové šťávy citronová kůra 6 lístků bazalky 1-2 lžíce olivového oleje mletý pepř z mlýnku sůl-opatrně ančovičky jsou dostatečně slané JEDNOHUBKY tvrdý sýr Galia nebo medový meloun španělská sušená šunka Jamón serrano nebo italské prosciutto Postup: kostka sýra, meloun, šunka Kuličky z mletého masa v pikantní tomatové omáčce Kuličky: mleté maso sůl, pepř, česnek, pažitka Tomatová omáčka: postup běžný na tomatovou-rajskou omáčku a pro pikantnost přidat cayanský pepř nebo ostrý kečup, posekané bylinky-např. bazalka, rozmarýn, tymián, oregano
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělské tapas, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělské tapas - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělské tapas

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist