RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - sádlo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - sádlo, Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, sm

Recepty - sádlo

Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, smažení, ale i na studenou kuchyni. Jeho použití v současné době ale klesá, protože lidé se více soustředí na takzvaně zdravý životní styl, který však propaguje částečně hydrogenované rostlinné tuky, chronicky implikované v rostoucím výskytu autoimunních onemocnění - a navíc s obsahem trans tuků. Kulinářské vlastnosti sádla se mohou lišit v závislosti na části zvířete, z níž byl tuk získán (např. vnitřní tuk, vnější). Vepřové sádlo se také stále běžně používá k výrobě mýdla či mastí. Při domácí přípravě sádla se nevyškvařená surovina nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk snáze dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu nazlátlou šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků (škvarků) a nechá se vychladnout. Obvykle se domácí sádlo slévá do sklenic, které se ihned dostatečně důkladně uzavřou a otočí dnem vzhůru a horkem se tak prostředí uvnitř samo sterilizuje. Někdy se pro chuť v sádle nechává i část škvarků, pak se nazývá škvarkové sádlo.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




sádlo recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Pečené - Plněné - Bezlepkové - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Bábovky - Drobné pečivo - Ostatní - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Muffiny - Ostatní - Řezy - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Sladká jídla - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zeleninová jídla



Nalezeno: 881 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nakládané vepřové řízky
Nakládané vepřové řízky Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vejce, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek (může být i česneková pasta). Dáme do chlad...
Štěpánská omáčka /moje/
Štěpánská omáčka /moje/ Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, kraje nařežeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí obalíme v hl. mouce. Na sádle si osmažíme cibuli do růžova a maso opražíme, až se zatáhne. Mícháme, aby se moc nepřipeklo. Podlejeme vodou, ale maso musí kousek ...
Nejlepší recept na Zabíjačkový smažák
Zabíjačkový smažák -cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávi...
Masové hašé
Masové hašé Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem /lze nahradit kostkou Masoxu/, který se okamžitě vsákne do rohlíků. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla. Maso /zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané / nakrájíme na menší kousky...
Pečené kančí maso
Pečené kančí maso Maso omyjeme a nakrájíme na vetší kostky. Do pečící nádoby kápneme olivového oleje, strouhneme sůl, strouhneme pepř a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme. Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile s...
Recept na Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o ne...
Recept na Vídeňská roštěná s rýží
Vídeňská roštěná s rýží Postup na roštěnky: Plátky masa, mírně naklepeme, nařízneme si okraje, aby se nám při restování nezkroutily, osolíme, opepříme a z obou stran zaprášíme hladkou moukou. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda a vyndáme zpě...
Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby -navážené mouky jsi dáme do velké mísy, přidáme cukr,sůl,ocet,kmín,vlažnou vodu a nakonec kvasnice -všechno uhněteme vařečkou do sebe, pak jsi dáme do mísi trošku hl. mouky a rukou bochánek těsta ještě hnětem ( těsto musí být tužší, ale také se mus...
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.
Lokše jemné -  příloha ke kachně nebo k pečené huse. Brambory typu B oloupeme,nakrájíme a dáme vařit do osolené vody a přidáme trošku kmínu. Po uvaření slijeme a necháme vychladit. Vlažné brambory si rozšťoucháme šťouchadlem. Nevadí, že tam zůstanou malé kousky nerozšťouchané nebo pár kmínů, právě n...
Hovězí plec pečená
Hovězí plec pečená Hovězí maso prošpikujeme, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Vymažeme pekáček sádlem, na dno dáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a vložíme hovězí maso. Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 ho...
Nejlepší recept na Řízky z pýchavky
Řízky z pýchavky Houbu nakrájíme, oloupeme tuhší obal. Osolíme a obalíme, jako klasický řízek a na mírném ohni smažíme dorůžova....
Vepřová roláda dcery Renky
Vepřová roláda dcery Renky Podle masa buď harmonikově nařežeme, máme - li plátky, tak složíme a překryjeme mikrotenem a opatrně rozklepeme. Osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. K jedné straně dáme natvrdo vařená vajíčka bez špiček, aby se dobře spojila. Přidáme plátky anglick...
PAJŠL-plíčky na smetaně
PAJŠL-plíčky na smetaně Očistěné vnitřnosti dáme vařit do osolené vody. Vznikající šum při začátku vaření sebereme. Přidáme všechno koření a vaříme do měkka. Uvařený jazyk vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Plíčky necháme mírně vychladnout, ručně je "rozebe...
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, přidáme masox, který rozpustíme, poté přidáme na nudličky nakrájené maso, zarestujeme a až pustí šťávu přidáme rajský protlak, opepříme a pod pokličkou za občasného podlévání ho...
Nejlepší recept na Jemná sekaná z domácí pekárny
Jemná sekaná z domácí pekárny Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli ...
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka h...
Prdelačka - recept od maminky
Prdelačka Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou Masoxu. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kus...
Krupoto
Krupoto Kroupy nejprve propláchneme a dáme vařit spolu s kostkou masoxu. Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené žampiony a zlehka osmahneme. Přidáme kroupy a brokolici připravenou v páře. Vše dochutíme solí, pepře, nebo třeba vegetou....
Nejlepší recept na Jihočeské zelňáky
Jihočeské zelňáky Na vál dáme mouku přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech. Dáme do trouby zapéct ...
Kapusta na husto - recept od maminky
Kapusta na husto Je to starý rodinný recept, který se dědí už nekméně 4 generace....
1 | | ...
Nalezeno: 881 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...
koktejl - Banánový koktejl (lze i bez mixéru)
Vložil: Libka9
2018-07-29 09:29:29

Doporučuju vyzkoušet i tento výborný koktejl - https://youtu.be/wDM26ft_yv8. ...
Doporučuji domácí bulky - Domácí hamburger vepřový
Vložil: Kristýna
2018-07-20 16:17:31

Určitě doporučuji domácí bulky, třeba podle https://www.pomodo.cz/recepty/bulky-na-hamburger - je to opravdu poznat a hamburger je o třídu výš....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist