RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso sádlo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso sádlo

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, smažení, ale i na studenou kuchyni. Jeho použití v současné době ale klesá, protože lidé se více soustředí na takzvaně zdravý životní styl, který však propaguje částečně hydrogenované rostlinné tuky, chronicky implikované v rostoucím výskytu autoimunních onemocnění - a navíc s obsahem trans tuků. Kulinářské vlastnosti sádla se mohou lišit v závislosti na části zvířete, z níž byl tuk získán (např. vnitřní tuk, vnější). Vepřové sádlo se také stále běžně používá k výrobě mýdla či mastí. Při domácí přípravě sádla se nevyškvařená surovina nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk snáze dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu nazlátlou šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků (škvarků) a nechá se vychladnout. Obvykle se domácí sádlo slévá do sklenic, které se ihned dostatečně důkladně uzavřou a otočí dnem vzhůru a horkem se tak prostředí uvnitř samo sterilizuje. Někdy se pro chuť v sádle nechává i část škvarků, pak se nazývá škvarkové sádlo.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 18 receptůZobrazuji: 1-18 receptů
Smažené pirohy s kuřecím masem
Smažené pirohy s kuřecím masem Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně). Zatím si připravíme náplň do pirohů: maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu...
Nejlepší recept na Šumperské vejce na 2 způsoby
Šumperské vejce na 2 způsoby 1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší placky. Doprostřed dáme náplň ze salámu, okurky, papriky, cibule a vajíčka. Dobře ...
Další rychlovka
Další rychlovka Mleté smícháme s cibulí, strouhankou a kořením (sůl ,pepř, lístek libečku, máty...) Promícháme, uděláme placku (šišku...)a hodíme do kastrolu na sádlo. Přidáme brambory krájené na plátky a vše prudce osmahneme. Ztlumíme teplotu, přikryjeme pokličkou...
Recept na Závitky z kysaných zelných listů
Závitky z kysaných zelných listů Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky (viz foto). Z mletého masa vytvoříme placky, položíme na ně šunku se sýrem, uzavřeme ...
Nejlepší recept na Karbanátky plněné špenátem
Karbanátky plněné špenátem Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, najemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisova...
Mleté na způsob hašé
Mleté na způsob hašé Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme 2 stroužky česneku, nasekaného na plátky. Vhodíme maso, které trpělivě oddělujeme od sebe na jednotlivé kousky, aby se nespekly v jeden kus, a opékáme do zešednutí masa po všech stranách. Teprve nyní...
Zabijačková panenka - recept od maminky
Zabijačková panenka Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce. Na mikroténový úřez rozprostřeme mleté maso, doprostřed vložíme panenku a pomocí ú...
Masové koule s angl.slaninou na kysaném zelí v parním hrnci - recept od maminky
Masové koule s angl.slaninou na kysaném zelí v parním hrnci Na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno pokrájenou ang. slaninu, cibulku a česnek a necháme vychladnout. Pak dáme do mísy, přidáme ml. maso, vajíčko, strouhanku, sůl, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme a utvoříme 8 koulí. Kysané zelí propláchneme, ...
Nejlepší recept na Jazyk v sekané, pečené v síťce
Jazyk v sekané, pečené v síťce Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou vodou je sloupneme od kořene ke špičce. Síťku namočíme do vlažné vody. Nakráj...
Nejlepší recept na Karbanátky s uzeným sýrem
Karbanátky s uzeným sýrem Mleté maso si spracujeme s kořením, vajíčkem,nastrouhaným sýrem, česnekem a rozmočeným, vody zbaveným rohlíkem. Tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu, (mouka, vajíčko, strouhanka) a smažíme dorůžova na sádle. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jak...
Nejlepší recept na Sekaná se šunkovou pěnou a houbami
Sekaná se šunkovou pěnou a houbami Do mísy si dáme mleté maso, rohlík nakrájený na malé kousky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme stát. Do kastrůlku si dáme nakrájený špek a trošku sádla, necháme vysmažit a pak na něm orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme houby, dr...
Špagety se zelím - recept od maminky
Špagety se zelím Do kastrolu dáme tuk a rozpálíme ho, v něm rozpustíme masox, přidáme vajíčka a prudce je rozpečeme, až jsou z nich kousíčky, přidáme ml. maso a také prudce rozpečeme, až se co nejvíce rozdrobí, potom zmírníme oheň a přidáme zelí, které nakrájíme na v...
Českošpanělský ptáček
Českošpanělský ptáček Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka. Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které n...
Karbanátky naší maminky
Karbanátky naší maminky DODRŽET POŘADÍ POSTUPU ! Na kostičky nakájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou, Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát, majoránku a vše dobře promícháme. Vmícháme celá vejce a 1-2 lžíce mouky. Rozumně oso...
Netradiční plněné "ďábelské" papriky - recept od maminky
Netradiční plněné Zapneme si troubu na předehřátí- já mám plynovou. Papriky rozpůlíme, odstraníme jadřince a opláchneme. Ze slaniny si nakrájíme 11 silnějších špalíčků a odložíme bokem. Zbývající slaninu a 1 cibulku si nakrájíme na drobnější kousky a na lžíci tuku ...
Vepřové,šťavnaté smaženky(placičky)"Debrecín" s rychlým zelným salátem
Vepřové,šťavnaté smaženky(placičky) Na masovém mlýnku umeleme vepřové maso a ještě jednou znova mleté umeleme, aby byla směs jemňounká. Pokud použijeme již zakoupené mleté maso, také ještě jednou umeleme. Přidáme kostičky špeku, cibuli a koření a důkladně promícháme. Dále přidáme vej...
Plněné papriky
Plněné papriky Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a dusíme. Náplň do paprik: mleté maso , hovězí i vepřové,dohromady asi půl kg smích...
Recept na Výtečná klobása na pečení
Výtečná klobása na pečení Hovězí maso dvakrát jemně umeleme . Vepřové maso umeleme nahrubo, šablona s otvory č. 5 - 6 mm. Uzené maso umeleme pokud možno najemno . Vepřové a hovězí maso nasolíme a necháme přes noc v lednici každé zvlášť. Hovězí maso mícháme a přidáváme led...
Nalezeno: 18 receptůZobrazuji: 1-18 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist