RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí chleba z trouby

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí chleba z trouby, recepty Domácí chleba z trouby, Domácí, chleba, trouby


Recept na Domácí chleba z trouby

Recept na Domácí chleba z trouby je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Domácí chleba z trouby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
mouky: 100g tmavé žitné chlebové mouky,50g mouky na domací chléba, 380g hl. mouky ( všechnu mouku kupuji v Kauflandu) 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce soli, 1 lžíce octa, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička celého kmínu, 380 ml vlažné vody, 1/2 kvasnic (přibližně 10g), sádlo -skleněnou pečící mísu i s víkem.

Domácí chleba z trouby
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí chleba z trouby

Recept na Domácí chleba z trouby:
-navážené mouky jsi dáme do velké mísy, přidáme cukr,sůl,ocet,kmín,vlažnou vodu a nakonec kvasnice -všechno uhněteme vařečkou do sebe, pak jsi dáme do mísi trošku hl. mouky a rukou bochánek těsta ještě hnětem ( těsto musí být tužší, ale také se musí na ruku trošku lepit) -těsto dáme na teplé místo vykynout (dávám do rozehřáté truby-cca 30 min.) - posypeme jsi vál moukou, na něj dáme nakynuté těsto, rozprostřeme ho a přeložíme jednu stranu a protější přes ni - na vymaštěnou sádlem pečící mísu dáme balíček těsta, že zohýbaná část bude dole, přikryjeme víčkem -pečeme zhruba 30-40 min. na 200°C ( těsto má pěkně nakynout a nahoře popraskat) -poté pečeme bez víčka 20-30 min. do zlatova (abych jsi ověřila, že je chleba dopečený píchnu do něj pletací jehlou nesmí být na ni těsto) - upečený chleba vyndáme z trouby jemně potřeme kůrku vodou a přikryjeme utěrkou dokud nebude studený

Poznámka k receptu na Domácí chleba z trouby:
-do těsta můžeme přidat i různá semínka ( slunečnice...) - u nás všem moc chutná :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chleba z trouby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: lev123
  • Datum vložení: 08.09.2013
  • Počet porcí: 1 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: mouky: 100g tmavé žitné chlebové mouky,50g mouky na domací chléba, 380g hl. mouky ( všechnu mouku kupuji v Kauflandu) 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce soli, 1 lžíce octa, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička celého kmínu, 380 ml vlažné vody, 1/2 kvasnic (přibližně 10g), sádlo -skleněnou pečící mísu i s víkem
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chleba z trouby, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chleba z trouby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chleba z trouby

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist