RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně, recepty Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně, Srnčí, hřbet, na, zelenině, červeném, víně


Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně

Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Srnčí hřbet, uzená slanina, máslo, sádlo, koření divočina, kořenová zelenina, cibule, červené víno,1 polévková lžíce cukru krupice, mouka na zahuštění a nebo instantní jíška, rybízový džem.

Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
Zvětšit obrázek

Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně

Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně:
Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka hřbet, aby se zatáhla bílkovina. Když je opečený, přidáme nakrájenou cibuli, chvilku ji smažíme, až pustí šťávu, přidáme do ní 1 polévkovou lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Do tohoto přidáme zbývající zeleninu a ještě chvíli dorestujeme. Pak přilijeme asi 2 dcl červeného vína, přidáme přiměřene vody a do tohoto základu vložíme zpět maso. Přikryjeme a dáme do trouby péci. Nejprvé mírně, tak cca na 160 st., aby se z masa uvolnilo také něco do výpeku a až je maso téměř měkké, zvýšíme teplotu. Pak hřbet vyndáme, zeleninu se slaninou rozmixujeme, čímž nám vznikne poměrně už dost hustá šťáva. Podle potřeby do ní přilijeme horkou vodu nebo také ne a je-li to nutné, trochu zahustíme. Přidáme lžičku rybízového džemu a necháme přejít varem. Dochutíme dle potřeby solí, popř, troškou citrónové šťávy, podle toho, jak to máte rádi a nakonec zjemníme plátkem čerstvého másla.

Poznámka k receptu na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně:
Jako příloha může být cokoliv, od knedlíků houskových, bramborových, noky, já jsem nakonec zvolila karlovarský knedlík velikosti malého míčku. Strávníci se shodli, že se tento pokrm vyrovná svíčkové, budete-li chtít, musíte vyzkoušet. Myslím si, že by to šlo uvařit i ze zadního hovězího.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 21.09.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Srnčí hřbet, uzená slanina, máslo, sádlo, koření divočina, kořenová zelenina, cibule, červené víno,1 polévková lžíce cukru krupice, mouka na zahuštění a nebo instantní jíška, rybízový džem
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí hřbet na zelenině a červeném víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist