RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny sádlo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny sádlo

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, smažení, ale i na studenou kuchyni. Jeho použití v současné době ale klesá, protože lidé se více soustředí na takzvaně zdravý životní styl, který však propaguje částečně hydrogenované rostlinné tuky, chronicky implikované v rostoucím výskytu autoimunních onemocnění - a navíc s obsahem trans tuků. Kulinářské vlastnosti sádla se mohou lišit v závislosti na části zvířete, z níž byl tuk získán (např. vnitřní tuk, vnější). Vepřové sádlo se také stále běžně používá k výrobě mýdla či mastí. Při domácí přípravě sádla se nevyškvařená surovina nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk snáze dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu nazlátlou šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků (škvarků) a nechá se vychladnout. Obvykle se domácí sádlo slévá do sklenic, které se ihned dostatečně důkladně uzavřou a otočí dnem vzhůru a horkem se tak prostředí uvnitř samo sterilizuje. Někdy se pro chuť v sádle nechává i část škvarků, pak se nazývá škvarkové sádlo.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů
Domácí nudle zapečené s uzeným masem
Domácí nudle zapečené s uzeným masem Nudle uvaříme(domácí 6 min),uzené maso také uvaříme,po vychladnutí nakrájíme na kousky.Brokolici rozebereme na růžičky a spolu s celerem,nakrájeným na kousky také uvaříme.Do zapékací misky dáme sádlo,brokolici,celer,uzené maso a nudle,osolíme,opepříme,v...
Recept na Šunkafleky netradičně
Šunkafleky netradičně Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka. Až jsou hotové, obereme od kůží a kostí a nakrájíme na větší kusy. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku(vaříme o 4minuty méň,budou se ještě zapékat)zcedíme a necháme okapat. Cibuli a mrkev očist...
Nejlepší recept na Aztécké těstovinové rizoto
Aztécké těstovinové rizoto Na rozpáleném sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a pěkně osmažíme, aby se maso zatáhlo a oddělilo od sebe. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na drobno nasekaný květák a na kostičky nakrájenou mrkev. Všechno dohromady chvilk...
Recept na Těstoviny z hájovny
Těstoviny z hájovny Na sádle nebo oleji orestujeme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Pak přidáme houby, mražené propláchnuté, osolíme, dáme koření, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou za občasného míchání dusíme do změknutí. Do horké směsi při...
Nejlepší recept na Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami
Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami Těstoviny si uvaříme do měkka a scedíme. Připravíme si menší pekáček, který vymažeme máslem, nebo sádlem, jak kdo má rád. Polovinu těstovin dáme na dno pekáčku a zozprostřeme.Osolíme, opepříme. Na ně naskládáme vrstvu na plátky nakrájené sekané, p...
Těstoviny s kuřecími játry
Těstoviny s kuřecími játry Zpěníme cibuli nebo pórek,dáme na kousky nakrájená játra,přidáme kečup a smetanu.Uvařené těstoviny smícháme s játry....
Recept na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou
Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou Uvaříme doměkka těstoviny, v jiném hrnci ve vodě květák rozebraný na růžičky (vodu použijeme na uvaření dobré zeleninové polévky). Suchou tvrdou klobásu nastrouháme nebo pokrájíme na lístky, mrkev nastrouháme jako okurku nebo na tenká kolečka, cibuli pok...
Nejlepší recept na Téměř vegetariánské špagety
Téměř vegetariánské špagety Ná sádle (nebo oleji- ee ) osmahneme do zlatova cibulku, přidáme: žampiony (buď čerstvé nebo propláchnuté a okapané z plechu), na kousky nakrájená rajčata a restujeme (raději přikryté, páč to prská - ale jak sviňa). Pokapeme Worčestrem - prská to ještě v...
Barevná těstovinová pánev
Barevná těstovinová pánev Na oleji orestujeme pokrájené žampiony, přidáme slaninu, pokrájenou na kostičky a přisypeme červenou sypkou uzenou papriku. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a zamícháme. Přidáme nasekané chilli papričky, sůl, pepř a bylinky. Když je vše dozlatova orestov...
Lasagne s lilkem
Lasagne s lilkem Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme. Necháme krátce podusit, dle potřeby podlejeme vodou. Na bešamel si rozehřejeme máslo a...
Verunčiny zapečené těstoviny
Verunčiny zapečené těstoviny Vřetena uvaříme dle návodu. Mezitím si dáme pekáček na sporák a rozehřejeme v něm 2 lžíce sádla a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí přidáme párky, salám, hrášek a pár minutek osmahneme. K této směsi přilijeme půlku smetany ke šlehání...
Tagliatelle s uzenou krkovicí, řapíkatým celerem, houbami a bazalkou
Tagliatelle s uzenou krkovicí, řapíkatým celerem, houbami a bazalkou Nejprve si uvaříme tagliatelle dle návodu, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy s kouskem rozpuštěného sádla, aby se těstoviny nelepily, pak promícháme, přikryjeme a použijeme později. Uzené maso s anglickou slaninou, cibuli a řapíkat...
Chlapské šunkofleky (i pro baby)
Chlapské šunkofleky (i pro baby) Uzené maso (žebra, koleno) uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné. Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám nakrájené na kostičky nebo jimi nahradit uzené úplně. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a d...
Špagety s kuřecím masem a játry
Špagety s kuřecím masem a játry Na sádle necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli,přidáme na malé kousky nakrájené maso,potom přidáme celer a nakonec na drobno nakrájená játra.Přilejeme trochu vývaru a asi deset minut podusíme.Zahustíme moukou,rozmíchanou v trošce vody....
Recept na Šunkofleky s houbami a zeleninou
Šunkofleky s houbami a zeleninou Dáme vařit těstoviny na skus. Mezitím zesklovatíme cibuli a na kostky nakrájené uzené, přidáme houby a dusíme cca 20 minut / občas podléváme vodou/. Připravíme si pekáč, vymažeme sádlem a vsypeme uvařené a scezené těstoviny. Do těstovin vmícháme uduš...
Speciální nudle
Speciální nudle Zelí nakrájíme, posolíme a necháme chvíli odstát. Potom zelí zbavíme vody (vymačkáním). Dáme klasickým způsobem vařit těstoviny. Rozehřejeme sádlo nebo olej na pánvi a vložíme vymačkané zelí, které osmažíme jako cibulku do zlata až hněda (trvá dost...
Těstoviny se zelím a masem
Těstoviny se zelím a masem Maso nakrájíme na kostky a na sádle, nebo oleji opečeme, pak osolíme, přidáme trošku mletého kmínu a podlijeme vodou, ale jen trochu, aby se maso udusilo ve vlastní šťávě. Když je měkké, přendáme si ho do misky a do šťávy dáme nakrájené zelí, osolíme,...
 
Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist