| 
    
      
  
    
   Recepty -  
   Pomalý hrnec sádloPomalý hrnec - návody k vaření - online kuchařka| 
 | Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie. Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost... Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze model SCVI600). Po uplynutí této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu. Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. 
  Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, smažení, ale i na studenou kuchyni. Jeho použití v současné době ale klesá, protože lidé se více soustředí na takzvaně zdravý životní styl, který však propaguje částečně hydrogenované rostlinné tuky, chronicky implikované v rostoucím výskytu autoimunních onemocnění - a navíc s obsahem trans tuků. Kulinářské vlastnosti sádla se mohou lišit v závislosti na části zvířete, z níž byl tuk získán (např. vnitřní tuk, vnější). Vepřové sádlo se také stále běžně používá k výrobě mýdla či mastí. Při domácí přípravě sádla se nevyškvařená surovina nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk snáze dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu nazlátlou šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků (škvarků) a nechá se vychladnout. Obvykle se domácí sádlo slévá do sklenic, které se ihned dostatečně důkladně uzavřou a otočí dnem vzhůru a horkem se tak prostředí uvnitř samo sterilizuje. Někdy se pro chuť v sádle nechává i část škvarků, pak se nazývá škvarkové sádlo.  Zdroj: https://cs.wikipedia.org |        
 
 | Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |   |  
        
    
        
          | 
          Masíčko na léto | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Na sádle nebo oleji orestujeme slaninku, přidáme  drobně pokrájené masíčko a zprudka orestujeme, přidáme cibuli na nudličky, ostatní ingredience a ještě chvilku vše podusíme na  pánvi ve vlastní šťávě.  Pak to vše přendáme do pomalého hrnce, zalijeme tep...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          Pomalená uzená krkovička na červeném zelí | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme plátky česneku – buď přímo v nádobě hrnce nebo vedle na  pánvi a pak tuto směs vložíme do PH. Na cibuli s česnekem vložíme rozprostřené zelí, přidala jsem i trošku nálevu. Na zelí položíme krkovičku ...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |         
    
        
          | 
          Recept na Pomalené plecko na zelenině a bylinkách | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Maso nakrájíme na kostky. Brambory řádně očistíme, nové neloupeme. Podle velikosti je nakrájíme na 1 cm plátky. Kedlubnu po oloupání nakrájíme na proužky.  Na  pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme a rozvoníme cibuli a česnek. Rychle orestujeme maso. Do pomalého...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          Kančí na červeném víně - recept od maminky | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            V  pánvi na sporáku (kdo má nádobu z pomaláče vhodnou i k použití na sporáku, použije přímo jí, ale já jsem zatím nenašla odvahu) na rozpuštěném sádle zpěníme a osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kousky cca 2x2 cm veliké a ...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |         
    
        
          | 
          Balkánský guláš z vepřového srdce - recept od maminky | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Na  pánev si dáme olej a na něm osmažíme nahrubo nakrájené cibule, k nim přidáme očištěné, omyté a vysušené srdce nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Po osmažení přendáme všechno do PH, dáme koření, rajčatový protlak, česnek, papriky a rajč...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          Recept na Závitky z vepřového masa se zelím | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Na každý dáme trošku okapaného zelí, kousek klobásy a zavineme. Na  pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme. Do nádoby pomalého hrnce vložíme zbytek zelí promíchaného s nakrájenou zbylou kl...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |         
    
        
          | 
          Recept na Králík na černo v PH | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru,  přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka orestujeme. Zalijeme vodou a přendáme do varného obalu PH a nařídíme na stupeň č. I. na 4,5 ho...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          ROŠTĚNÁ NA ŽAMPIONECH | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme , opepříme a obalíme v mouce.   Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák rozehřát sádlem vymazanou nádobu PH. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme ...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |         
    
        
          | 
          Vepřové koleno s hlívou ústřičnou | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší celistvé svaly, ještě dále rozřízneme. Maso dle chuti okořeníme, osolíme a opepř...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          Vepřové „Mangalica“ na houbách | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na  pánvi si rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec. Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH. Do výpeku z masa přidám...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |  
  |  | Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |              
          
         |   
        
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |