RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou, recepty Vepřové koleno s hlívou ústřičnou, Vepřové, koleno, hlívou, ústřičnou


Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Vepřové koleno s hlívou ústřičnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 pěkné vepřové koleno 1 velká cibule, mrkev, celer a petržel 300 - 500 g čerstvé hlívy ústřičné ½ litru masového vývaru kořenící směs na vepřové maso (nebo dle chuti) sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, petrželová nať.

Vepřové koleno s hlívou ústřičnou
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou:
Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší celistvé svaly, ještě dále rozřízneme. Maso dle chuti okořeníme, osolíme a opepříme. Bohatě poklademe proužky nakrájené cibule. Na takto okořeněné maso vrátíme kosti a vše dobře společně zarolujeme skoro do původního tvaru a velmi pevně převážeme potravinářskou nití. Zamotané a svázané koleno osolíme, okořeníme a opepříme i na povrchu a zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran do zlaté barvy. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem. Vložíme opečené koleno a „pomalíme“ na program LOW 8 hodin. Maso následně vyjmeme a zbavíme nitě. Odstraníme vložené kosti a koleno nakrájíme na plátky, které se nám stejně budou rozpadat, ale to nám nevadí, jde především o chuť. U toho receptu „bohužel“ nejde o vzhled. Maso udržujeme teplé. Na pánev si dáme rozpustit lžíci másla a vložíme na větší kusy nakrájenou hlívu ústřičnou. Lehce prohodíme a necháme pustit houbu její obsaženou vodu. Necháme lehce vydusit, posypeme lžičkou mletého kmínu, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Na talíř servírujeme tak, že do jedné poloviny hlubokého talíře dáme rozpadající se porce vepřového kolena a na druhou polovinu podušenou hlívu. Bohatě posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí, a kdo chce, může si ještě polít maso sosem z výpeku kolena. Podáváme s čerstvě upečeným chlebem – a co následuje? …. „ nebe v hubě“.

Poznámka k receptu na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou:
... vzhledově pomalu není poznat co je maso a co hlíva, ale jednoznačně vítězí chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové koleno s hlívou ústřičnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 28.06.2014
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 1 pěkné vepřové koleno 1 velká cibule, mrkev, celer a petržel 300 - 500 g čerstvé hlívy ústřičné ½ litru masového vývaru kořenící směs na vepřové maso (nebo dle chuti) sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, petrželová nať
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové koleno s hlívou ústřičnou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist