RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách, recepty Vepřové „Mangalica“ na houbách, Vepřové, „Mangalica“, na, houbách


Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách

Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Vepřové „Mangalica“ na houbách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica) 4 - 6 větších hřibovitých hub – „modráci – sucháči“ 1 velká cibule ½ l horké vody sádlo Mangalica, čerstvě mletý pepř, bobkový list sádlová jíška, drcený kmín, nové koření.

Vepřové „Mangalica“ na houbách
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách

Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách:
Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec. Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH. Do výpeku z masa přidáme na silnější plátky nakrájené čerstvé houby a posypeme drceným kmínem. Necháme lehce pustit v nich obsaženou vodu a po změknutí hub je přidáme k masu do PH. Na pánvi si rozpustíme další lžičku sádla Mangalica a opečeme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli, kterou poté také přidáme do PH k masu a houbám. Podlijeme ½ litrem vařící vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze HIGH cca 3 hodiny. Po uvedené době smícháme lžičku sádla Mangalica s lžicí hladké mouky a přidáme do PH za účelem lehkého zahuštění omáčky. Promícháme a necháme ještě cca 30 minut na program LOW probublávat. Poté opatrně promícháme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu na Vepřové „Mangalica“ na houbách:
Mangalica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. Plemeno se vyznačuje dlouhou vlnitou srstí plavé až černé barvy, která mu umožňuje pást se venku i v tuhé zimě - tím dosahuje přirozeného přírůstku sádla, jež obsahuje velké množství tzv. dobrého cholesterolu. zdroj Wikipedie http://www.valachy.cz/aktuality/mangalica-vip-mezi... http://cs.wikipedia.org/wiki/Mangalica

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové „Mangalica“ na houbách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 22.12.2013
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica) 4 - 6 větších hřibovitých hub – „modráci – sucháči“ 1 velká cibule ½ l horké vody sádlo Mangalica, čerstvě mletý pepř, bobkový list sádlová jíška, drcený kmín, nové koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové „mangalica“ na houbách, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové „Mangalica“ na houbách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové „Mangalica“ na houbách

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist