RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Záviny, rolády Koření

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Záviny, rolády Koření Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů (původně sloužilo k překrytí chutě a zápachu zkažených potravin),

Recepty - Záviny, rolády Koření

Moučníky - Záviny, rolády - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Záviny, rolády

Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů (původně sloužilo k překrytí chutě a zápachu zkažených potravin), někdy také k jejich konzervaci. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření představuje velmi rozmanitou skupinu přírodních látek. Vyznačují se výraznou a příjemnou (někdy i odpornou) chutí a vůní. Často mají i léčivé účinky. Proto jsou mnohé kořeninové rostliny i léčivými rostlinami. Kořenícími látkami jsou především různé silice, hořčiny a třísloviny, etérické oleje a česnekové silice.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Recept na Habešan
Habešan Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí. Lískové ořechy necháme na 10-15min v troubě na 100°C, aby se více uvol...
Nejlepší recept na Strakonické "štrúdle"
Strakonické Do mouky přidáme nakrájený tuk a ostatní suroviny, ocet dáme do vody a vypracujeme těsto, které dáme na 1-2 hod. odpočinout, ale může být také v ledničce přes noc. Rozdělíme ho pak na 4 díly a každý vyválíme na obdélníkovou placku. Posypeme strouhankou os...
Jednoduchý štrúdlík, nejen pro Naděnku :-)
Jednoduchý štrúdlík, nejen pro Naděnku :-) Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto a dáme ho na chvíli odpočinout pod nahřátý hrnec. Mezitím si nakrájíme jablka na slabé plátky, je to lepší, protože nepouští tolik šťávu. Těsto rozdělíme na 3 díly a z nich vyválíme obdélníkovou placku, tu p...
Listový závin s jablkovobrusinkovou nádivkou a pudinkem
Listový závin s jablkovobrusinkovou nádivkou a pudinkem Do kastrolku vysypeme oba sáčky pudinku, přidáme mléko a uvaříme hustý krém. Cukr přidáme dle svých zvyklostí ( já pudink osladila 1 PL diacukru)) a necháme vychladnout. Jablka nastrouháme a v misce smícháme s brusinkami, přidáme koření a podle chuti osladí...
Dýňový tažený závin
Dýňový tažený závin Hladkou mouku smícháme s cukrem, solí. Přidáme máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly, lehce poprášíme moukou a dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nad hrncem s teplou vodou 1/2 hod. odpočinout. ...
Perníková roláda s karamelovým krémem
Perníková roláda s karamelovým krémem Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření je trochu jiné), práškem do pečiva a opatrně vmícháme do vaječné směs...
Závin s náplní pomeranče, jablek a meduňky - recept od maminky
Závin s náplní pomeranče, jablek a meduňky Jablka oloupeme na nejhrubším struhadle. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z pomerančů také získáme kůru (množství je dle naší obliby, lze i vynechat) a rozdělíme je postupně na dílky. 1 pomeranč rozkrájíme nadrobno. Meduňku nasekáme hodně ...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
ZàVINY, ROLàDY


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny

Koření
  - bazalka
  - bílý pepř
  - bobkový list
  - bujón
  - bylinky
  - červená paprika
  - chilli
  - citronová šťáva
  - grilovací koření
  - hřebíček
  - kari
  - kmín
  - koriandr
  - libeček
  - majoránka
  - muškátový oříšek
  - nové koření
  - oregáno
  - pálivá paprika
  - pepř
  - pepř mletý
  - podravka
  - polévkové koření
  - rozmarýn
  - skořice
  - sladká paprika
  - tymián
  - zázvor

Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist