RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso škrob

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso škrob

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Škrob (amylum) je makromolekulární látka (konkrétně směs polysacharidů glukanů) syntetizovaná rostlinami. Je to bílý prášek bez chuti a vůně, nerozpustný ve studené vodě. Jedná se o konečný produkt fotosyntézy rostlin. Zvláště bohaté na škrob jsou brambory, banány, obilniny a tapioka. Podle surovin, ze kterých je vyroben, rozeznáváme škrob bramborový, kukuřičný, pšeničný, rýžový a jiné. Získávání škrobu je mechanické – surovina je rozdrcena a škrob je z ní získán vypíráním.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů
Nejlepší recept na Toskánská omáčka s těstovinami
Toskánská omáčka s těstovinami Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném o...
Australský masový koláč - recept od maminky
Australský masový koláč AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme škrob, w.omáčku ( asi 2 lžíce- podle chutě), vývar a kečup. Osolíme a opepříme. Vaříme t...
Masové bochánky se sýrovo-křenovou omáčkou
Masové bochánky se sýrovo-křenovou omáčkou Maso umeleme a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku a řapíkatý celer (já jsem obojí nastrouhala na slzičkovém struhadle),přidáme koření, osolíme, opepříme a zahustíme moukou a krupičkou. Vše řádně spojíme a promícháme a necháme asi 30minu...
Grilovaná sekaná s cuketou - recept od maminky
Grilovaná sekaná  s cuketou Cuketu omyjeme a rozpůlíme. Dužinu vydlabeme lžičkou a pokrájíme na malé kousky. Mleté maso smícháme s pokrájenou dužinou z cukety, pokrájenými sušenými rajčaty, nasekaným baby špenátem a dalšími uvedenými ingrediencemi. Dobře promícháme. Půlky cuket ...
Masové kuličky s jablky, cuketou a ovesnými vločkami - recept od maminky
Masové kuličky s jablky, cuketou a ovesnými vločkami Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou. Cuketu nastrouháme nahrubo. V da...
Ma-bo dófu (tofu s mletým masem)
Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) Mleté maso dáme na pánev (bez použití oleje), rozmělníme na menší kousky a osmahneme. Pak přidáme česnek, pórek a zázvor, osmahneme,pak přidáme na kostky nakrájené tofu, jen krátce prohřejeme a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili vedle v misce. Pro...
Recept na Sekaná z trojího masa
Sekaná z trojího masa Den předem si umeleme maso, kdo si koupí mleté, tak přikoupí kuřecí sekanou. Nebo lze také ovařit kuřecí křídla, obrat je a to maso tam přimeleme, kdo chce, vykostí kuřecí stehna, vyjde to laciněji, než kupovat vykostěná. Nebo lze to kuřecí maso pokrájet n...
Dušená mrkev po indicku
Dušená mrkev po indicku Na změklou cibulku přidáme mleté maso a necháme opékat dokud není hotové. Pak přisypeme mrkev, dále opékáme a mícháme. Mrkev trochu pustí šťávu, není třeba v tuto chvíli nic přidávat. Jakmile mrkev změkne, přidáme koření. Dle chuti a odolnosti lze mno...
Nejlepší recept na Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou
Mozaiková  sekaná,  plněná mozzarellou a anglickou slaninou 1/Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, najemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku/ polohrubou...
Medailonky z mletého masa se slaninou
Medailonky z mletého masa se slaninou Housku namočíme v teplé vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, cibuli, vejce, hořčici a housku spolu promícháme. Osolíme a opepříme. Směs mletého masa vytvarujeme navlhčenýma rukama do medailonků. Každý z nich obalíme plátkem slaniny a upevníme ...
Karbanátky s cuketou
Karbanátky s cuketou Cuketu nastrouháme nahrubo, vymačkáme vodu a smícháme s mletým masem, rajčatovým protlakem, vejcem, bramborovým škrobem a strouhankou. Dochutíme vylisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Vytvarujeme karbanátky a opečeme je na tuku....
Nejlepší recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce
Masové kuličky v bylinkové omáčce Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko, bílý pepř, smetanu, osolíme a řádně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouh...
Smažené mleté kuličky - recept od maminky
Smažené mleté kuličky Vše v misce rukou zpracujeme do hladké hmoty a tvoříme kuličky asi 3 cm velké a hned je obalujeme v hladké mouce nebo škrobu. Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do křupava. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, nebo...
Karbanátky se sýrovo-žampiónovou omáčkou
Karbanátky se sýrovo-žampiónovou omáčkou Karbanátky – Mleté maso, žloutky, mouku, koření smícháme. Poté vmícháme ušlehaný sníh a tvarujeme malé karbenátky, které pečeme pozvolna na pánvi. Až jsou hotové, tak je vyjmeme na talíř. Omáčka - Do toho samého oleje z karbenátků dáme žampióny...
Švédské kuličky z dovolené
Švédské kuličky z dovolené Uvaříme ve slupce 2 brambory, po oloupání a vychladnutí je nastrouháme a smícháme se solí, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, lžičkou sardelové pasty a solamylem. Přidáme mleté maso, žloutky a smetanu, a propracujeme tak, aby se všechno dobře ...
Řízky z mletého masa
Řízky z mletého masa Maso dáme do mísy, přidáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, škrob, pepř podle chuti, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji usmažíme. Přebytečný tuk odsajeme ubrouskem. Podáv...
Jemné buřtové karbanátky
Jemné buřtové karbanátky Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou,přidáme mleté maso sůl pepř,vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu.Pak vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty.A ze směsi vytvoříme malé karbanátky.Obalíme je postu...
 
Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist