RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce, recepty Masové kuličky v bylinkové omáčce, Masové, kuličky, bylinkové, omáčce


Recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce

Recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Masové kuličky v bylinkové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3/4kg libového bůčku, 3 střední mrkve, 1/2 menšího celeru, 2 jablka, 2 rajské protlaky (1ks 140g), 2 lžíce pohankové krupice, 2 lžíce pohankové mouky, 2 lžíce škrobové moučky, špetka bílého pepře, 1 vejce, 1dcl smetany, strouhanka podle potřeby, sůl, tymián, rozmarýn, šalvěj, bobkový list, nové koření, hřebíček, citronová kůra ze 1/4 citronu, cibule, olej.

Masové kuličky v bylinkové omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce

Recept na Masové kuličky v bylinkové omáčce:
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko, bílý pepř, smetanu, osolíme a řádně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Necháme chvíli odpočinout, tvoříme cca 4-5 cm kuličky a ve vetší vrstvě oleje ze všech stran orestujeme. Na omáčku: mrkev a celer nakrájíme na kostičky, rozpůlená jablka zbavena jádřinců nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme nakrájenou mrkev, celer, jablka, tymián, šalvěj a rozmarýn, zarestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a 20 minut dusíme. Vyjmeme koření(tymián, šalvěj,rozmarýn), přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření, hřebíček, bílý pepř, citronovou kůru, orestované masové kuličky a 30 minut dusíme. Pak kuličky a koření vyjmeme, omáčku rozmixujeme, podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme. Jako přílohu jsem použil makarony.

Poznámka k receptu na Masové kuličky v bylinkové omáčce:
Tento recept vznikl zcela náhodně, kdy jsem v sobotu v řeznictví zahlédl nádherný bůček a navíc chtěl vyzkoušet nový elektrický sekáček.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masové kuličky v bylinkové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 28.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 3/4kg libového bůčku, 3 střední mrkve, 1/2 menšího celeru, 2 jablka, 2 rajské protlaky (1ks 140g), 2 lžíce pohankové krupice, 2 lžíce pohankové mouky, 2 lžíce škrobové moučky, špetka bílého pepře, 1 vejce, 1dcl smetany, strouhanka podle potřeby, sůl, tymián, rozmarýn, šalvěj, bobkový list, nové koření, hřebíček, citronová kůra ze 1/4 citronu, cibule, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masové kuličky v bylinkové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masové kuličky v bylinkové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masové kuličky v bylinkové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist