RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - celer

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - celer, Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité (Apiaceae). Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Listy, zvláště jejich řapíky, se vybělují, a

Recepty - celer

Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité (Apiaceae). Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Listy, zvláště jejich řapíky, se vybělují, aby měly křehčí chuť. Obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor. Je to výrazné aróma balkanské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer spolu s mrkví a petrželí se přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k připravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno je častou součástí kořeninových směsí pro grilování. Mezi koření řadíme celer především pro silně aromatická a nahořklá semena, pro něž je pěstován ve Francii, Indii a v USA. Semena se používají k příprávě tzv. celerové soli obsahující alespoň 8 % rozemletých plodů, které tvarem připomínají plody anýzu. Celerová sůl je typickým kořením rybích pokrmů, zeleniny a kroket. Vedle semen můžeme také kořenit celerovými listy, které spolu s řapíkem vaříme zároveň s pokrmem a před podáním odstraňujeme. Listy, zbavené silné části řapíku, lze snadno usušit, zachovávají si své aroma a poslouží nám dobře v zimních měsících. Celerová nať se používá často i k průmyslové přípravě polévek a do různých směsí koření.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




celer recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Bezlepkové - DIA - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Mořské plody - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zeleninová jídla



Nalezeno: 1740 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Pečený divočák - recept od maminky
Pečený divočák Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Na zeleninu naskládáme maso, opět trošku zeleniny, koření od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Podlijem vodou a dáme péct na 250°C...
Šťavnaté kuřecí stehenní řízky
Šťavnaté kuřecí  stehenní řízky Maso nasolíme a posypeme uzenou paprikou. Do zapékací mísy dáme nastrouhanou mrkev s celerem a nastrouhaným zázvorem. Maso položíme na zeleninový základ a dáme péct do rozpálené trouby. Maso otočíme, aby bylo opečené z obou stran a podlijeme trochou vody. Vznik...
Daňčí ragú - recept od maminky
Daňčí ragú Na sádle opečte kořenovou zeleninu. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo. Přidejte koře...
Hovězí na divoko pro pamětníky - recept od maminky
Hovězí na divoko pro pamětníky Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa. Podlejeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorn...
Kaldounová polévka
Kaldounová polévka Drůbky vložíme do studené vody, osolíme a dáme vařit.Přidáme očistěnou zeleninu a vaříme doměkka. Drůbky i zeleninu vyndáme a nakrájíme najemno. Do vývaru zašleháme světlou jíšku, kterou si připravíme z másla a mouky, necháme provařit a zavaříme st...
Nejlepší recept na Krůtí čína
Krůtí čína Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet. Na rozpálenou pánev dáme maso, až je maso hotové, vyndáme jej z pánve na tal...
Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..
Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. Suroviny a postup jsou přizpůsobeny možnostem našich vážených přátel a čtenářů. Trochu teorie neuškodí. Toto je základ všech hnědých omáček. Nemusíte pro domácí použití vařit z tohoto základu, ale je dobré nalít do tvořítek a nechat zmrznout. Poto...
Rybí karbenátky v nálevu
Rybí karbenátky v nálevu příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
Salát Coleslaw 3 - recept od maminky
Salát Coleslaw 3 Zeli nakrajime na male kosticky, mrkev na slabe nudlicky, rapik oloupat nakrajet na spalicky, cibuli najemno. V misce vyslehame Majolku® s octem, citronem, soli a peprem, nasypeme zeleninu, promichame a dame ulezet do lednice....
Nejlepší recept na Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové
Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným česnekem a pak protlakem s kečupem (případně trochou cukru). Přidáme bobkový list a jalov...
Recept na Pečená husokachna na divoko
Pečená husokachna na divoko Husokachnu omyjeme, osušíme. V hmožíři si nadrtíme jalovec, nové koření a celý pepř. Husokačku osolíme, okmínujeme z obou stran i dutinu břišní. Nakonec jí z obou stran posypeme rozdrceným divokým kořením. Jeli možnost tak je dobré dát takto připravenou ...
Masové kuličky s pikantní omáčkou
Masové kuličky s pikantní omáčkou Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostaly přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky. Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a protlakem, pozor prská to. Přidáme kuličky a ze všech stran je necháme zprudka zat...
Nejlepší recept na Vepřová líčka v pikantní marinádě
Vepřová líčka v pikantní marinádě Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žamp...
Nejlepší recept na Hovězí loupaná plec na víně po italsku
Hovězí loupaná plec na víně po italsku Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý pepř, rozmarýn a neoloupaný česnek. Zalijeme červeným vínem tak, aby vše bylo ponoř...
Celerovomrkvová pomazánka od Petra Havlíčka
Celerovomrkvová pomazánka od Petra Havlíčka Mrkev i celer nastrouháme na tenké nudličky. Celeru by mělo být dvakrát více než mrkve. Smícháme s Majolkou® a tvarohem. Ušleháme dohladka. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Místo ní můžeme použít i mandarinkovou. Podáváme zdobené loupan...
Recept na Konfitovaná hovězí líčka
Konfitovaná hovězí líčka Líčka nakrájejte na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4x4 cm. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran orestujte. Opečené maso odložte do vyššího rendlíku. Poté k masu slijte výpek z pánve, přidejte zb...
Skládaný zimní salát podle Petra Novotného
Skládaný zimní salát podle Petra Novotného Všechny suroviny navrstvíme do skleněné mísy v pořadí: celer kukuřice ananas nudličky šunky nudličky pórku plátky vajec, která potřeme majonézou strouhaný sýr Mísu přikryjeme a dáme na 24 hodin do ledničky. Pak salát nabídneme strávníkům s pe...
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Silný vývar z opečených vepřových kostí Kosti a kůže vložíme na plech a vložíme na 40 minut do rozehřáté trouby. Pečeme-li vepřové s kostí, například koleno, bůček, žebra... zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Do velkého hrnce vloží...
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 - recept od maminky
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 Příprava: Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle. ---------------------------------------------------------------- Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vyl...
Veselé býčí koule
Veselé býčí koule Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy. Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme...
1 | | ...
Nalezeno: 1740 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist