| 
    
      
  
    
   Recepty -  
    Ostatní celerDietní recepty - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka| 
 | Dietní recepty - Ostatní 
  Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité (Apiaceae). Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Listy, zvláště jejich řapíky, se vybělují, aby měly křehčí chuť. Obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor. Je to výrazné aróma balkanské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer spolu s mrkví a petrželí se přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k připravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno je častou součástí kořeninových směsí pro grilování. Mezi koření řadíme celer především pro silně aromatická a nahořklá semena, pro něž je pěstován ve Francii, Indii a v USA. Semena se používají k příprávě tzv. celerové soli obsahující alespoň 8 % rozemletých plodů, které tvarem připomínají plody anýzu. Celerová sůl je typickým kořením rybích pokrmů, zeleniny a kroket. Vedle semen můžeme také kořenit celerovými listy, které spolu s řapíkem vaříme zároveň s pokrmem a před podáním odstraňujeme. Listy, zbavené silné části řapíku, lze snadno usušit, zachovávají si své aroma a poslouží nám dobře v zimních měsících. Celerová nať se používá často i k průmyslové přípravě polévek a do různých směsí koření. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |        
 
 | Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |   |  
        
    
        
          | 
          Svíčková light od Petra Havlíčka | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu.  Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové  pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Když je maso měkké,...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          Květákovo - celerová pizza bez mouky - recept od maminky | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Troubu si předehřejeme na 180°C    Květák nakrájíme na kousky a dáme na 2 minuty do mikrovlnky na plný výkon. Můžeme jej také klasicky uvařit v osolené vodě nebo v páře.    Celer a eidam nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme a smícháme všechny suroviny na ...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |         
    
        
          | 
          Nejlepší recept na Kuřecí prsa po zahradnicku | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Kureci prsa oplachnout, osusit bavlnenou uterkou, podle chuti osolte, opeprete. Pak maso opecte na oleji, vyjmete a uchovejte v teple. Mrkev, petrzel i celer ocistete, nakrajejte na tenke nudlicky a asi 2 minuty restujte na vypeku po mase. Cibuli oloupejte, nakrajejte nadrobno, p...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |   
 |         
    
        
          | 
          Recept na Boloňské špagety - zdravá verze | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Nejprve si spaříme rajčata. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Očištěný celer a mrkev nastrouháme na větší slzičky, cibuli nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme. Osmahneme na olivovém oleji spolu se zeleninou. Přidáme rozmačkan...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |        
    
        
          | 
          Pangasius na rajském protlaku a na zelenině | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Filety z pangasia očistíme, prosolíme, prokapeme citronovou šťávou, prosypeme kořenovou zeleninou a vložíme na 10 minut do rajského protlaku. Mezitím si odebereme dva fiĺety na rybí vývar. Takto připravené rybí maso vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem z ry...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |         
    
        
          | 
          Nejlepší recept na Zapečený celer s kapustou, šunkou a mozzarelou | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Celer oloupeme, překrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě cca 10-15 min. Cubuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, mozzarelu na plátkym syrovou kapustu na nudličky.  Do pečící, olejem vymazané nádoby vkládáme na plátky nakrájený celer, osolíme, op...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |   
 |         
    
        
          | 
          Vepřová panenka s hráškovým a celerovým pyré - recept od maminky | 
         
        
                    
             
           | 
          
            
            Hrnek hrášku dáme vařit do osolené vody doměkka. Pak scedíme, přidáme tavený sýr a rozmixujeme.  Celer oloupeme, nakrájíme na kousky a taky povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, rozmixujeme, přidáme smetanu, sůl a pepř a ještě malinko pomixujeme.  Pláteč...        
       | 
     
    
      | 
       | 
     
    
   
 |   
 |  |   
 |   |  
  |  | Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |              
          
         |   
        
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |