RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pomalý hrnec celer

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s

Recepty - Pomalý hrnec celer

Pomalý hrnec - návody k vaření - online kuchařka

Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie. Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost... Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze model SCVI600). Po uplynutí této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu. Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.

Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité (Apiaceae). Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Listy, zvláště jejich řapíky, se vybělují, aby měly křehčí chuť. Obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor. Je to výrazné aróma balkanské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer spolu s mrkví a petrželí se přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k připravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno je častou součástí kořeninových směsí pro grilování. Mezi koření řadíme celer především pro silně aromatická a nahořklá semena, pro něž je pěstován ve Francii, Indii a v USA. Semena se používají k příprávě tzv. celerové soli obsahující alespoň 8 % rozemletých plodů, které tvarem připomínají plody anýzu. Celerová sůl je typickým kořením rybích pokrmů, zeleniny a kroket. Vedle semen můžeme také kořenit celerovými listy, které spolu s řapíkem vaříme zároveň s pokrmem a před podáním odstraňujeme. Listy, zbavené silné části řapíku, lze snadno usušit, zachovávají si své aroma a poslouží nám dobře v zimních měsících. Celerová nať se používá často i k průmyslové přípravě polévek a do různých směsí koření.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 39 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Selský hrnec
Selský hrnec Cibuli, celer a brambory nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev na kolečka. Maso předem osmahneme na pánvi. Do nádoby PH dáme na dno směs zeleniny, osolíme, navrch přidáme maso a směs koření v nerezovém sítku. Zalijeme vodou do výše zeleniny. Pomalíme...
Recept na Debrecínská vepřová pečeně
Debrecínská vepřová pečeně Vepřovou pečeni si převážeme motouzem, tak aby si udržela kulatý tvar. Připravíme si debrecínské párky, které si dáme zmrazit (lépe se nám tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně si uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Te...
Jednoduchá bramboračka v pomalém hrnci - recept od maminky
Jednoduchá bramboračka v pomalém hrnci Vše dáme do pomalého hrnce. Vaříme na stupni 1 pět hodin....
Nejlepší recept na Vcelku dušená plec v pomalém hrnci
Vcelku dušená plec v pomalém hrnci Pokud chceme, aby maso dušené vcelku mělo pěkný tvar, stáhneme ho kuchyňským provázkem. Maso osolíme a opepříme, posypeme kmínem. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm necháme ze všech stran zatáhnout. Opečené maso vložíme do PH. Mrkev, celer a cibuli ...
Nejlepší recept na Svíčková z PH
Svíčková z PH Hovězí kýtu si 2 dny předem naložíme do kořenící směsi Divočina, přidáme bobkový list. Po dvou dnech maso orestuji v nádobě pomalého hrnce ze všech stran, obsypeme nastrouhanou zeleninou, zalijeme Halali a pomalíme 5,5 hodiny, poté vytáhneme maso, zeleninu r...
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci
Králík na zelenině v pomalém hrnci Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH. Do výpeku přidáme lžíci sá...
Krůtí stehno na zelenině v PH - recept od maminky
Krůtí stehno na zelenině v PH Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na Hight - tj.4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme z...
Kančí plec na víně a zelenině v PH
Kančí plec na víně a zelenině v PH Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na kostičky. Polovinu másla rozehřejeme a maso polijeme. Přidáme ostatní koření a necháme někol...
Plněný bůček v pomalém hrnci
Plněný bůček v pomalém hrnci Do bůčku vyřízneme kapsu,kterou potřeme sardelovou pastou,položíme šunku,párek a sýr.Kapsu zavřeme a zajistíme párátky nebo špejlí.Pomalý hrnec vystříkáme olejem,dáme cibuli nakrájenou na proužky,na ní maso a zasypeme celerem nakrájeným na kousky a žamp...
Protýkaná kotleta v pomalém hrnci
Protýkaná kotleta v pomalém hrnci Kotletu protkneme klobásou(já měla ďábelskou)kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky jak uznáme velké,okořeníme.Do PH vymazaného trochou oleje dáme všechny suroviny a uzavřeme ho na 4 hodiny...
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky - recept od maminky
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin. Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme, droby nakrájíme na kousky, případně obereme. Polévku zahustím...
Hovězí líčka dušená na jalovci s dýní
Hovězí líčka dušená na jalovci s dýní Rozehřejeme olej, přidáme lžíci másla a zprudka opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme očistěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli společně restujeme. Kdo může, dělá přímo v nádobě PH, já jsem použila pánvičku. V...
Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci
Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci Na sporák si dáme keramickou nádobu pomalého hrnce, rozehřejeme a dáme na olej orestovat část slaniny, která nám zbyla ze špikování hovězího krku. Až špek zesklovatí, přidáme na větší špalíky nakrájenou mrkev, celé šalotky a celer na kostičky, posype...
Nejlepší recept na Zeleninové kuře z PH
Zeleninové kuře z PH Kuře umyjeme, osušíme, naporcujeme a opečeme (já rovnou v kameninové nádobě). Vyndáme na talíř, opečeme zeleninu nakrájenou na kousky. Vložíme opět do PH maso, zeleninu, bylinky, koření, sůl, zalijeme 200 ml vína. Hrnec zapneme na LOW zhruba na 8 hodin, neb...
Nejlepší recept na Kotleta na bazalce a rajčatech
Kotleta na bazalce a rajčatech Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky. Nasekáme omyté lístky bazalky a lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa. Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečem...
Rybí vývar z pomalého hrnce
Rybí vývar z pomalého hrnce Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin. Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme....
Nejlepší recept na Vepřová plec s řapíkatým celerem v PH
Vepřová plec s řapíkatým celerem v PH Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přendáme ho do PH / kdo může použít nádobu z PH na sporáku, připravuje přímo v ní /, ve výpeku zpěníme cibuli a vše vložíme k masu. Přidáme pokrájené řapíky celeru, plá...
Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré - recept od maminky
Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená kolínka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne. Připravíme si pomalý hrnec a kolí...
Bramboračka v PH
Bramboračka v PH Brambory nakrájíme na kostičky, zeleninu (já dala celou), jíšku, kroupy, koření, sůl, 1/2 hodinky namočené houby a vodu dáme do PH, zapneme na 1 stupeň a na cca 4 hodiny. Pak vyndáme zeleninu - rozmačkáme vidličkou a je hotovo :)...
Recept na Svíčková z vepřového v PH
Svíčková z vepřového v PH Na oleji orestujeme maso ze všech stran. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Do vajíčka na čaj dáme koření a přidáme do PH. Pomalíme 3 1/2 hod. Potom vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme a při...
Nalezeno: 39 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky

Pomalý hrnec

Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist