RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky, recepty Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky, Kaldounová, polévka, pomalém, hrnci, drožďo


Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky

Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na vývar: Droby z kachny nebo husy (krky, srdíčko, játra, žaludky, případně skelet z kachny nebo husy) 1 cibule 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy 10 kuliček pepře sůl, mletý pepř na dochucení na jíšku: plátek másla, hladká mouka na drožďové knedlíčky: menší cibule 1 droždí (42 g) nebo sáček sušeného plátek másla vajíčko 4 stroužky česneku sůl pažitka, zelená petrželka.

Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Zvětšit obrázek

Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky

Recept na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky:
Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin. Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme, droby nakrájíme na kousky, případně obereme. Polévku zahustíme jíškou. Zavaříme drožďové knedlíčky, dochutíme solí a pepřem případně polévkovým kořením. Knedlíčky: na másle zpěníme najemno nákrájenou cibulku, přidáme droždí. Jakmile se droždí rozpustí přidáme strouhanku, vajíčko, česnek, sůl, pažitku nebo petrželku, nebo obojí. Někdo přidává muškátový květ, který chuť knedlíčků ještě zvýrazní (my nedáváme, muškát bohužel nesnesu). Tvoříme menší knedlíčky, které zavařujeme cca 5 minut.

Poznámka k receptu na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky:
Kaldoun je sytá polévka, do které se přidávají ještě nudle, nebo kaldounky - maličké kroucené těstoviny. Někdo dává žemlové knedlíčky, někde se dávají i játrové. Nám chutná s drožďovými knedlíčky a bez těstovin. Kaldoun děláme jen z kachních nebo husích drobů, případně skeletu. Polévku jsem v pomalém hrnci, ač ho používám více než 3 roky, dělala poprvé a už u tohoto způsobu přípravy zůstanu. Omouvám se za nedokonalé foto.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Olinka5555 (Olinka)
  • Datum vložení: 16.03.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: na vývar: Droby z kachny nebo husy (krky, srdíčko, játra, žaludky, případně skelet z kachny nebo husy) 1 cibule 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy 10 kuliček pepře sůl, mletý pepř na dochucení na jíšku: plátek másla, hladká mouka na drožďové knedlíčky: menší cibule 1 droždí (42 g) nebo sáček sušeného plátek másla vajíčko 4 stroužky česneku sůl pažitka, zelená petrželka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist