|  | 
  
    |    Recepty -  
   Těstoviny celerTěstoviny - návody k vaření - online kuchařka|  | Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové. 
 Celer je dvouletá bylina z čeledi miříkovité (Apiaceae). Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Listy, zvláště jejich řapíky, se vybělují, aby měly křehčí chuť. Obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor. Je to výrazné aróma balkanské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer spolu s mrkví a petrželí se přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k připravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno je častou součástí kořeninových směsí pro grilování. Mezi koření řadíme celer především pro silně aromatická a nahořklá semena, pro něž je pěstován ve Francii, Indii a v USA. Semena se používají k příprávě tzv. celerové soli obsahující alespoň 8 % rozemletých plodů, které tvarem připomínají plody anýzu. Celerová sůl je typickým kořením rybích pokrmů, zeleniny a kroket. Vedle semen můžeme také kořenit celerovými listy, které spolu s řapíkem vaříme zároveň s pokrmem a před podáním odstraňujeme. Listy, zbavené silné části řapíku, lze snadno usušit, zachovávají si své aroma a poslouží nám dobře v zimních měsících. Celerová nať se používá často i k průmyslové přípravě polévek a do různých směsí koření.
 Zdroj: https://cs.wikipedia.org
 | 
 
 
 
 | Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |  |  | 
 |      
    
        
          | Kantonské nudle / wok |  
          |   | Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v  pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme, zalijeme vývarem. Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky ... |  
      |  |  |      
    
        
          | Zeleninové lasagne (bez bešamelu) - recept od maminky |  
          |   | Ve větším hrnci si na mírném ohni podusíme nastrouhanou cuketu, mrkev,celer, česnek, okořeníme dle chuti a přidáme omáčku.    Do plechu si naskládáme lasagne a přelijeme vařící vodou z konvice. Necháme cca 5 minut, až lasagne mírně povolí, klademe do peká... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Domácí nudle zapečené s uzeným masem |  
          |   | Nudle uvaříme(domácí 6 min),uzené maso také uvaříme,po vychladnutí nakrájíme na kousky.Brokolici rozebereme na růžičky a spolu s celerem,nakrájeným na kousky také uvaříme.Do zapékací misky dáme sádlo,brokolici,celer,uzené maso a nudle,osolíme,opepříme,v... |  
      |  |  |      
    
        
          | Torteliny s uzenou chutí a vůní - recept od maminky |  
          |   | Do hrnce s vroucí osolenou vodou nebo vývarem-je to o mnoho chutnější-(když nemám dělám z kostky Natur od Vitany),vsypeme torteliny a uvaříme dle návodu,pak scedíme a uložíme do tepla.  Na  pánvi si rozpustíme špek/slaninu,neškvaříme!,jen do sklovata,přidám... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Plněné těstoviny |  
          |   | 1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut.   2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme.   3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5-2 mm.... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Čínské nudle dvou variant |  
          |   | Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou:  Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na  pánev s olejem dáme restovat cibuli a žampióny. Zasypeme grilovacím kořením, přidám... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Lasagne s boloňskou omáčkou |  
          |   | Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu(nahrubo). Po chvilce přidáme mleté maso, česnek a veškeré koření a dusíme doměkka. Zamícháme rajčata a protlak.  Dno a stěny zapékací mísy/plechu/ vytřeme olejem, na d... |  
      |  |  |      
    
        
          | Fleky s bylinkama |  
          |   | Uvaříme si fleky(dělala jsem domácí) a povaříme uzené, abychom měli vývar, nejen na polévku. Do většího hrnce dáme olej, na něj pokrájenou cibulku kterou osmažíme mírně do hněda, dál přidáme obrané a nakrájené uzené maso a chvilku podusíme, zalijeme ... |  
      |  |  |  |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Salát z těstovin a syrové zeleniny |  
          |   | Těstoviny uvařit na skus, propláchnout studenou vodou, aby se nelepily a nechat dobře okapat.  Smíchat jogurt s majonézou v poměru cca 1:1 nebo podle chuti.  Vmíchat hořčici, sůl a pepř, potom vmíchat zeleninu a nakonec opatrně vmíchat vařené těstoviny a dochuti... |  
      |  |  |      
    
        
          | Boloňské špagety II. |  
          |   | Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme na jemno nasekanou mrkve a celer v poměru 1:1 (sekám v malém robotu, nešetřím hlavně celerem, dá omáčce dobrou chuť), malinko posolíme a chvíli orestujeme. Přidáme mleté hovězí a dobře mícháme, aby s... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Domaci houbove ravioli s pecenou omackou |  
          |   | Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout.    Porek nakrajime na drobno, kratce orestujeme na olivovem oleji. Pridame na mensi kousky pokrajene zampiony, osolime, opeprime a pod... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Špagety s kuřecím masem a játry |  
          |   | Na sádle necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli,přidáme  na malé kousky nakrájené maso,potom přidáme celer a nakonec na drobno nakrájená játra.Přilejeme trochu vývaru a asi deset minut podusíme.Zahustíme moukou,rozmíchanou v trošce vody.... |  
      |  |  |      
    
        
          | Omeleta s makarony - recept od maminky |  
          |   | Na rozehřátou  pánev se lžíci oleje dáme makarony. Listy špenátu, medvědího česneku a celeru najemno nasekáme. Vajíčka rozšleháme se solí a pepřem, přidáme zbývající ingredience, promícháme, nalijeme na makarony, přikryjeme pokličkou, aby se vajíčka s... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka |  
          |   | 1.	Na  pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso.   2.	Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého míchání.  3.	Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno ... |  
      |  |  |      
    
        
          | Špagety po lombardsku - recept od maminky |  
          |   | Uvařené špagety necháme okapat. Na tuku osmahneme usekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme 1/4 h. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer, podusíme 5 min. a ... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | „Boloňské” špagety se sójou (DlabemeZdrave) |  
          |   | Sójový granulát zalijeme horkým vývarem a necháme odstát. Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidáme jemné kostičky mrkve a celeru. Když je zelenina dozlatova orestovaná, přidáme sóju i s vývarem, rajčata a pyré. Prom... |  
      |  |  |      
    
        
          | Špagety z Florencie - recept od maminky |  
          |   | Oloupejte a nakrájejte na kostky celer, mrkev, cibuli, sušená rajčata, stroužky česneku a petržele.  V hrnci nechte podusit na oleji na mírném ohni po dobu 10 minut.    Přidejte petrželku a masa, zvýšte teplotu a nechte vařit, dokud maso nezmění barvu a voda se zc... |  
      |  |  | 
 |  |  | Nalezeno: 34 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 
 
 |  
 
 |  |