RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Boloňské špagety II.

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Boloňské špagety II., recepty Boloňské špagety II., Boloňské, špagety, II.


Recept na Boloňské špagety II.

Recept na Boloňské špagety II. je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Boloňské špagety II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g mletého hovězího masa - z libového kusu olej 1 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru sůl, pepř mléko, bílé víno sterilovaná nebo čerstvá oloupaná rajčata, rajčatový protlak špagety nebo jiné těstoviny parmezán.

Boloňské špagety II.
Zvětšit obrázek

Recept na Boloňské špagety II.

Recept na Boloňské špagety II.:
Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme na jemno nasekanou mrkve a celer v poměru 1:1 (sekám v malém robotu, nešetřím hlavně celerem, dá omáčce dobrou chuť), malinko posolíme a chvíli orestujeme. Přidáme mleté hovězí a dobře mícháme, aby se oddělilo. Osolíme opepříme a chvíli restujeme. Pak zalijeme trochou mléka (dávám skoro hrneček při mém množství). Necháme vyvařit, nezapomeneme míchat. Přidáme sterilovaná rajčata, když mám domácí, tak přidám ještě trochu protlaku, zalijeme bílým vínem (tady opět nešetřím a dávám podle množství skoro polovinu lahve, s červeným jsem nezkoušela, ale asi to také bude dobré). Od teď už omáčku jenom mícháme a dlouho vaříme, než se vyvaří přebytečná voda a omáčka bude dostatečně hustá. Nakonec dosolím podle potřeby. Podáváme s uvařenými těstovinami a posypané parmezánem.

Poznámka k receptu na Boloňské špagety II.:
Recept jsem kdysi objevila v nějakém časopise a už na něj nedám dopustit, nejlepší boloňská omáčka, co jsem jedla, až na některé výjimečné restaurace. Nedávám ani česnek ani jiné koření, dle mého ani není potřeba, vínem a zeleninou je omáčka dostatečně ochucená a je výborná tak, jak je, ale kdo má rád, určitě může přidat. Nejlepší je samozřejmě s parmezánem, ale každý ho nemá rád, moje mamka si dává strouhanou cihlu, ale to už prostě není ono, parmezán to výborně doplní.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boloňské špagety II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Martysek (Martina)
  • Datum vložení: 08.08.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 400 g mletého hovězího masa - z libového kusu olej 1 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru sůl, pepř mléko, bílé víno sterilovaná nebo čerstvá oloupaná rajčata, rajčatový protlak špagety nebo jiné těstoviny parmezán
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boloňské špagety ii., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boloňské špagety II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boloňské špagety II.

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist