RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Dorty čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími poc

Recepty - Dorty čokoláda

Dorty - návody k vaření - online kuchařka

Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími pochutinami. Svrchní část dortu obvykle bývá ozdobena polevou, čokoládou, ovocem, či dokonce pudingem, jogurtem, vhodnou zeleninou, cereáliemi, ořechy, mandlemi, karamelem, džemem, povidly apod. Dort má také různé chutě. Může být čokoládový, vanilkový, jahodový, malinový apod. V nějakých obchodech naleznete takové různé tvary dortů, malých i velkých, např. může být malý a ve tvaru čtverce. Dort může mít několik pater, kdy postupně menší a menší dorty tvoří pyramidu. Používá se většinou při oslavách narozenin, při svatbách, veselkách, jiných oslavách a i jen tak bez důvodu a pro radost. Dorty mohou být vhodně upraveny do tvaru srdíček, knih, aut, zvířat, zbraní, šachovnic, lidských postav, obskurních geometrických tvarů a jinak. Narozeninové dorty se mohou zdobit svíčkami v počtu odpovídajícím věku oslavence. Při vysokém věku, zvláště žen, ale i mužů, se z praktických důvodů a z úcty k člověku počet svíček záměrně snižuje nebo zůstává dlouho stejný. V těchto zvycích existuje velká variabilita. Záleží na vhodnosti příležitosti, míře formality události a při ní přítomných lidí.

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 114 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Dort - otevřená kniha - recept od maminky
Dort - otevřená kniha Nejdříve uděláme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 175C cca 45 minut. Já jsem udělala korpusy dva, ...
Recept na Dort JAGERMEISTER
Dort JAGERMEISTER KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme ...
Dort MINNIE MOUSE
Dort MINNIE MOUSE Minnie si připravíme dopředu podle fotonávodu. KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušleha...
Čokoládový dvoupatrový dort
Čokoládový dvoupatrový dort Na korpusy si vyšleháme sníh z bílků se solí a cukrem, do pevného sněhu tvořícího špičky střídavě zašleháme žloutky a olej a poté jemně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem v troubě předehřáté na 150°C, me...
Recept na Kávový dort s krémem z ledových kaštanů, kofily a jogurtů
Kávový dort  s krémem z ledových  kaštanů, kofily a jogurtů Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme olej, mouku se sodou, sypkou kávu a vše vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy, jejíž dno pokryjeme pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut ( zkoušíme špejlí ). Upeč...
Pařížský domácí dort - recept od maminky
Pařížský domácí dort Ušleháme si žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh s bílků. Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma ledovými kaštany, necháme vychladit nejlépe do druhého dne a vyšleháme hustý krém....
Čoko-vanilkový dort podkova - recept od maminky
Čoko-vanilkový dort podkova Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku. Krém : 160 g vanilkového prášku/pudink...
Recept na Lentilkový dort
Lentilkový dort Rozdělíme vajíčka zvlášť na žloutky a bílek. Bílek ušleháme se špetkou soli do tuha. Do žloutku přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, mouka a prášek do pečiva a ušleháme. Přidáme sníh a lehce vmícháme. Těsto nalijeme do vymazané ...
Dort k promoci ( Inspirace)
Dort k promoci ( Inspirace) Po upečení a vychladnutí, naplníme, potáhneme, dozdobíme....
Rybářský dort
Rybářský dort Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pa...
Dort ke 25.narozeninám - recept od maminky
Dort ke 25.narozeninám Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu. Kolem dokola či do spirály uděláme střídavě zdobičkou tmavé a světlé "kopečky", d...
Sacherův dort - recept od maminky
Sacherův dort 1. Nalámeme čokoládu do misky a přidáme máslo, vložíme do mikrovlnky a rozpustíme, pořádně promícháme a necháme zchladnout. 2. Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky a do každé přisypeme poloviční množství cukru. Nejprve vyšleháme sníh z bílků dot...
Dort hroší miminko 3D
Dort hroší miminko 3D Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. Korpus na tělo hrošíka udělán v kovové misce o průměru cca 23cm. Tu vystříkáme olejem na pečen...
Dort z lučiny - recept od maminky
Dort z lučiny Lučinu utřeme s cukrem, nejlépe ručně a vmícháme ušlehanou smetanu. Piškoty namáčíme různě podle příležitosti, ale nejlépe do uvařené kávy, pro děti do uvařeného kakaa nebo čaje a klademe na dno formy, na to navrstvíme krém, piškoty a zakončíme krém...
Dort mašinka
Dort mašinka Vyšleháme vejce, cukr a tuk. Pak přidáme mouku, prášek , olej a vodu. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 180stupňů 45 minut. Po vychladnutí korpus rozkrájíme na plátky. Tři delší plátky dáme na sebe a slepíme marmeládou. Pak vykrojíme 5 menších...
Recept na Dort s čokozdobením
Dort s čokozdobením Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla být té...
Dort KLÁDA - recept od maminky
Dort KLÁDA Těsto: Bílky ušlehat zvlášť. Žloutky ušlehat s cukrem. Všechny sypké suroviny promíchat a pak přidat žloutky a nakonec tuhý sníh. Peču na nízkém plechu. Těsto krájím na tři díly na délku, pokud chci i kakaovou část, tak do části těsta vliju kak...
Nejlepší recept na Čokoládový dort Ferrero Rocher
Čokoládový dort Ferrero Rocher Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a po částech přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme všechy ostatní suroviny a lehce promícháváme dokud se nespojí ve vláčné...
Nejlepší recept na Smrt čokoládou - dort k výročí svatby
Smrt čokoládou - dort k výročí svatby Máslo rozpustíme ve vodní lázni a dáme nalámanou čokoládu,vše spojíme,pak odstavíme-tohle si uděláme jako první. Celá vejce ušleháme s cukrem,pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem.Nakonec do těsta přiléváme vlažnou směs-čokoládu a máslo(vo...
Dort pivo
Dort pivo ......
1 | | ...
Nalezeno: 114 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna

Dorty

Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist