RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort Podkova velká (8 vajec)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort Podkova velká (8 vajec), recepty Dort Podkova velká (8 vajec), Dort, Podkova, velká, (8, vajec)


Recept na Dort Podkova velká (8 vajec)

Recept na Dort Podkova velká (8 vajec) je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort Podkova velká (8 vajec) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: 8 vajec 250 g cukr moučka 250 g pol. mouka 80 g mletých ořechů prášek do pečiva KRÉM PAŘÍŽSKÝ: 3 dkg másla 3 dkg hl. mouky 2 dcl mléka 10 dkg másla 10 dkg cukr moučka 4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda) 1 žloutek PUDINKOVÝ KRÉM: 2 vanilk. pudinky 0,5 l mléka 6-8 lžic cukru krupice 250 g másla trocha rumu dle chuti Ozdoby na dort, čokoládová poleva, kokos nebo mleté ořechy na obsypání....

Dort Podkova velká (8 vajec)
Zvětšit obrázek

Recept na Dort Podkova velká (8 vajec)

Recept na Dort Podkova velká (8 vajec):
Těsto: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka, 250 g pol. mouky, 80 g ořechů a prášek do pečiva a pak jemně vmíchám tuhý sníh. Formu vymažu olejem a vysypu pol. nebo hrubou moukou. Peču v horkovzdušné troubě 170-175, 50-60 min. Pařížský krém: 3 dkg másla a 3 dkg hl. mouky udělám jíšku a pak k ní přidám 2 dcl mléka a míchám až mi to zhoustne jako pudink , dám z plotýnky, přikryju a občas promíchám, čekám až vychladne. Pak ušlehám 10 dkg másla, 10 cukr moučka, 4 dkg kakaa a žloutek a za stálého míchání přidávám po lžičkách vychladlou jíšku. Pudinkový krém: 2 van. pudinky vařit v 0,5 l mléka do toho 6-8 lžic cukru. Nechám vychladnout a tvrdou kůži stáhnu. Celé máslo ušlehám a pudink rozmixuju a po lžičkám přidávám za stálého míchání pudink do másla, pak přidám trochu rumu. Rozkrojím korpus, pokapu rumem, potřu marmeládou a namažu krémem, vrchní díl pomažu trošku krémem, jen na zalepení dir at mi nevsákne čok. poleva (pokud bílá poleva pomažu bílým krémem, pokud hnědá pomažu hnědým krémem). Pak potřu kraje dortu krémem a posypu bud mletými ořechy nebo kokosem. Poté zdobím vrch dokola a pak liju čokoládovou polevu rozpuštěnou ve vodní lázni. Poté kladu ozdoby a dám do lednice ztuhnout.

Poznámka k receptu na Dort Podkova velká (8 vajec):
Korpus peču den předem a máslo na krémy vytahuju z lednice den předem. Korpus rozkrojím až na druhý den. Pokud se mi krém zdrcne rozpustím ve vodní lázni. Krémy dělám vždycky jeden o polovinu dávky navíc, záleží na každém komu který chutná víc. Korpus je upečený rychle, spíš zabere čas udělání krémů a zdobení.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Podkova velká (8 vajec), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: meya.z (Martina)
  • Datum vložení: 08.09.2009
  • Počet porcí: + - 20
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: TĚSTO: 8 vajec 250 g cukr moučka 250 g pol. mouka 80 g mletých ořechů prášek do pečiva KRÉM PAŘÍŽSKÝ: 3 dkg másla 3 dkg hl. mouky 2 dcl mléka 10 dkg másla 10 dkg cukr moučka 4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda) 1 žloutek PUDINKOVÝ KRÉM: 2 vanilk. pudinky 0,5 l mléka 6-8 lžic cukru krupice 250 g másla trocha rumu dle chuti Ozdoby na dort, čokoládová poleva, kokos nebo mleté ořechy na obsypání...
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort podkova velká (8 vajec), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Podkova velká (8 vajec) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Podkova velká (8 vajec)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist