RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nápoje citron

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem te

Recepty - Nápoje citron

Nápoje - návody k vaření - online kuchařka

Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).

Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 165 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Recept na Ořechovka - likér
Ořechovka - likér Ořechy nakrájíme na měsíčky, přidáme 6 nových koření, 5 hřebíčkú, trochu zázvoru, špetku fenyklu, anýzu a půl citronu, kousek skořice, vanilky, pomerančové kůry a zalijeme alkoholem. Necháme 14 dní za oknem na slunci. Rozvařit 1/4 kg cukru 1/2 l vody a...
Kadlikův "koziňon" z květů bezu - recept od maminky
Kadlikův Alkoholický nápoj, známý mi už čtyřicet let... Moje babička tomu říkala "Kozí vermut", matka jenom "Kozičák", no a já, protože jemně perlivá až štiplavá chuť na jazyku mi připomíná bílé vínečko Sauwignon, tak jsem ten název trošku zkomolil.. Pro vysv...
Likér z černého rybízu, višní a josty
Likér z černého rybízu, višní a josty Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů. Občas promícháme. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví....
Nejlepší recept na Zapečený ovocný čaj
Zapečený ovocný čaj Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče a na 20-25 min. vložíme do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně promícháme a ještě horké plníme do malých zavařovacích skleniček. Uzavřeme víčky a obrá...
Griotka z černé jeřabiny
Griotka z černé jeřabiny Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky....
Nejlepší recept na Rýžové víno
Rýžové víno Přebranou propláchlou rýži rozemeleme, dáme do demižonku nebo velké sklenice, vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme rýži, koření nakrájené citrony i s kůrou a kvásek z droždí, necháme 6 týdnů kvasit a týden uležet, recept je kombinace ví...
Recept na Kořeněný nealko punč
Kořeněný nealko punč Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka na koření nebo prázdného nálevového sáčku na čaj). Přiklopíme pokličkou, při...
Nejlepší recept na Rýžové domácí víno
Rýžové domácí víno Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit.Stáhneme do lahví a 3 neděle necháme ustát....
Šťáva z plodů černého bezu, pařená
Šťáva z plodů černého bezu, pařená 1. bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci - spodní díl- voda - prostřední díl slouží k zachycení šťávy - vrchní díl je na ovoce 2. do vrchní části nasypu 10-ti litrový kbelík čerstvých neotrhaných bezinek 3. prosypu 1,5 kg cu...
Nejlepší recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu)
Zázvorový sirup (základ na limonádu) Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a limetky omyjeme, přepůlíme a pokrájíme na slabá půlkolečka. I s kůrou a jadýrky přidáme ...
Šípkový sirup
Šípkový sirup Šípky pořádně omyjeme, nějaká ta stopka, nebo lístek nevadí. Rozmixujeme, rozklepeme, rozřežeme - zkrátka nějak rozrušíme strukturu, stačí nahrubo. Zalijeme vodou a necháme v ledničce 24 hod. louhovat. Druhý den přelijeme všechno do kastrůlku a zahřejeme. ...
Mátový sirup (i pro diabetiky) - recept od maminky
Mátový sirup (i pro diabetiky) Mátu i s květy vložíme do vhodné nádoby, zalejeme převařenou, ale ne vroucí vodou (zničily by se látky v mátě), spíš teplou, vlažnou, ale zas ne úplně studenou, lépe se to vylouhuje, ve které jsme rozmíchali cukr s kyselinou citronovou a při občasném zamí...
Recept na Rakytníkový sirup zastudena
Rakytníkový sirup zastudena Plody rakytníku projedeme odšťavňovačem, případně rozdrtíme a propasírujeme. Vylisovanou šťávu smícháme s cukrem, až se rozpustí. Zásadně nevaříme, ohřejeme max. na 75 stupňů, vmícháme kyselinu citronovou a naplníme do vymytých a vypařených sklenic n...
Ostravská vařonka
Ostravská vařonka Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy. Zalijeme vodou a mírně povaříme. Pak přidáme rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme. Vařo...
Mrkvový džus
Mrkvový džus Mrkev oloupeme, nakrájíme na silná kolečka, zalijeme asi 500 ml vody, přidáme kapku oleje a pod pokličkou vaříme asi 25 minut, až je mrkev měkká. Necháme zcela vychladnout. Pomeranč a citron oloupeme, nakrájíme na hrubší kousky a přidáme k mrkvi. Vše společn...
Limoncello
Limoncello Z cukru a vody uvaríme sirup. Keď to vychladlo, pridáme citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú koru. Premiešame a pridáme vodku. Nalejeme do fliaš(cca 0,7dl), dobre zavreme. A dáme do mrazničky na 2-3 hodín vychladnúť....
Nejlepší recept na Meduňka na dobré spaní
Meduňka na dobré spaní Do svařené a vychladlé vody dáme celou meduňkovou nať - nastříháme dle potřeby), přidáme cukr a kyselinu. Necháme alespoň 48 hodin louhovat v chladu (nemusí být lednička, jen ne přímé slunce). Přecedíme a uchováme v ledničce. Pokud máme větší množstv...
Horký citronový čaj s celým jablkem - recept od maminky
Horký citronový čaj s celým jablkem Jablka oloupeme, vypíchneme středy, naskládáme do menšího kastrůlku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit, až jsou jablka měkká, ale nesmí se rozpadnout. Pak je opatrně přendáme do větších širších hrníčků a přidáme i tekutinu po...
Nejlepší recept na Štáva z řapíkatého celeru, mrkve, ředkve a červené řepy
Štáva z řapíkatého celeru, mrkve, ředkve a červené řepy Stonky řapíkatého celeru důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kousky, řepu a ředkve omyjeme,oloupeme a také pokrájíme, mrkev oškrábeme a rozkrájíme. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno. Vše zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a rozmixujeme. Dám...
Nejlepší recept na Jitrocelový sirup
Jitrocelový sirup Nasbíráme jitrocel (samozřejmě v čistém prostředí) i s kořínky (lze i bez něj, ale nebude tak účinný). Velmi pečlivě jej opereme, kořínky promneme od hlíny a propláchneme do čista. Nakrájíme na kousky. Vaříme v 1 litru vody 20 min. Slijeme, promícháme s...
1 | | ...
Nalezeno: 165 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky

Nápoje

Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist