RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu, recepty Kadlikův "koziňon" z květů bezu, Kadlikův, "koziňon", květů, bezu


Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu

Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Kadlikův "koziňon" z květů bezu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
půl tašky květů bezu 2 kg cukru 2 citrony vinné kvasinky /možno dát i klasické droždí/ 10 litrů vody.

Kadlikův
Zvětšit obrázek

Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu

Recept na Kadlikův "koziňon" z květů bezu:
Alkoholický nápoj, známý mi už čtyřicet let... Moje babička tomu říkala "Kozí vermut", matka jenom "Kozičák", no a já, protože jemně perlivá až štiplavá chuť na jazyku mi připomíná bílé vínečko Sauwignon, tak jsem ten název trošku zkomolil.. Pro vysvětlení - bílému bezu se tady říká kozičky... A postup výroby je jednoduchý : Na místě bokem civilizace - já trhal na kraji lužního lesa, natrháte tak půl tašky květů. Pozor na mšice, i na ty kvanta zlatohlávků. Doma nacpu do sklínky od okurek, zasypu půl kilem cukru, zaliju vodou a uzavřu. Do skleničky dám pár lžic cukru, deci vody, rozpustím, trochu prohřeju a nasypu sušené vinné kvasnice /stojí to dvacku/. Když se proberou k životu a začnou šumět, naliju je do sklínky a nechám pokračovat v bohulibé činnosti přeměny cukru na alkohol. Za 1 - 2 dny přes cedník přeliju do pětilitrového demižonku, přidám rozpuštěného dalšího půl kila cukru, vymačkám jeden citron, doliju vodou. A květy ještě jednou namočím, a postup opakuju. Za 4 - 5 dní je v demižonku příjemně sladká, na jazyku perlivá, voňavá skoro limonádka... Za deset dní pak mléčně zabarvený "burčák" s veškerou zrádností, jaké je burčák schopen.... Hodně teda záleží na teplotě, nechávám to v kuchyni na lince. Pozor, ať nezašpuntujete napevno!!! Při neopatrném otevření totiž máte lepivou šťávu po celé kuchyni, a velice tím potěšíte mravence v širém okolí.. Je to velice příjemné a chutné pití při posezení u grilu, a podobně. Ovšem upozorňuji, že nadměrná konzumace může vést k silniční vyrážce, poruchám artikulace, stability, ba i výpadkům vědomí..

Poznámka k receptu na Kadlikův "koziňon" z květů bezu:
takové pitíčka já můžua grilovačka,kamarádi a takový nápoj

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlikův "koziňon" z květů bezu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: dle bolesti hlavy
  • Datum vložení: 03.08.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: půl tašky květů bezu 2 kg cukru 2 citrony vinné kvasinky /možno dát i klasické droždí/ 10 litrů vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlikův "koziňon" z květů bezu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlikův "koziňon" z květů bezu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlikův "koziňon" z květů bezu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist