RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Kynuté povidla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Kynuté povidla Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se

Recepty - Kynuté povidla

Moučníky - Kynuté - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Kynuté

Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek. Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně též už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů. Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků). Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 55 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Nejlepší recept na Pouťové koláčky
Pouťové koláčky Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme měkké máslo (ne rozehřáté) a vše ostatní a zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout asi 20 min (pokud jsme máslo přece jen rozehř...
Nejlepší recept na Kecaný koláč
Kecaný koláč Udělat z mléka, droždí a trochu cukru kvásek, zadělat normální kynuté těsto, nechat vykynout. Poté rozválet na 1 velký plech a 1 kulatý, nechat trochu nakynout. Na těsto dáváme lžící malé kopečky nádivky, které pravidelně střídáme. Navrch drobenku. P...
Cukrářské jablečné řezy
Cukrářské jablečné řezy Ze surovin na těsto rukama vypracujeme těsto, které necháme v chladu 1/2 hod. odpočinout. Pak ho rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky na velikost plechu. Prvou placku dáme na vymazaný plech /neb peč. papír/ a na ni rozprostřeme NASTROUHANÁ jablka, přip...
Staročeské vdolky - recept od maminky
Staročeské vdolky Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory, rozehřáté vlahé máslo, citronovou kůru, vejce a sůl a pomocí zbytku mouky vypracujeme t...
Nejlepší recept na Horácké koláče
Horácké koláče Smícháme trochu mléka, trochu cukru, droždí a uděláme kvásek, nechame vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a žloutky a vzešlý kvásek, zamícháme. Přiléváme vlahý tuk a mléko. Dobře vymísíme. Necháme na teplém místě vzejít. ...
Chodské koláče - recept od maminky
Chodské koláče Z droždí, teplého mléka a cukru připravíme kvásek, po vzejití vše důkladně propracujeme, až se tvoří na těstě puchýře. Po vykynutí oddělujeme 21 dkg bochánky, které vyvalujeme na peč. papíru dokulata. Prsty vyznačíme obrubky, které pomažeme rozkvedlan...
Nejlepší recept na Svatební vdolečky
Svatební vdolečky Ze všeho nejdříve si nachystám rozinky do misky a namočím je do rumu, aby byli nasáté. Pak si připravím 1 těsto tak, že všechny sypké ingredience vložím do mísy, zahřeji si polovinu šlehačky v kastrolku s cukrem a vliju do misky, do ní dám kvasnice. Pak těs...
Nejlepší recept na Kynuté buchty majonézové
Kynuté buchty majonézové Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí. Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě. Těsto lze dělat v domá...
Povidlové šátečky bez kynutí
Povidlové šátečky bez kynutí Do mísy prosijeme mouku, po okraji posolíme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalejeme vlažným mlékem. Když kvasnice vzejdou, přidáme vejce a pokrájený tuk a zaděláme rukou těsto, které hned vyválíme na pomoučeném vál...
Koblížky - recept od maminky
Koblížky Droždí rozetřete v malé misce se lžičkou cukru na tekutou kaši – ač se to zdá nemožné, po chvíli míchání lžičkou takové konzistence skutečně dosáhnete. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, ještě jednou krátce vše promíchejte,...
Nejlepší recept na Pravé valašské frgály
Pravé valašské frgály 1. Do vlažného osoleného (špetka soli) a oslazeného (cca 10 g mletého cukru) mléka rozdrobíme kvasnice a necháme udělat kvásek. 2. Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, přidáme 3 žloutky, rozpuštěný tuk a kvásek. Těsto zpracujeme, přikryjeme a necháme ...
Nejlepší recept na Šlehačkové koblihy
Šlehačkové koblihy Z mléka, cukru, lžíce polohrubé mouky a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouky, žloutky, smetanu, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout. Potom lžící oddělujeme bochánky, které plníme povidly. Necháme ještě vykynout ...
Recept na Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Švestkový podmazaný koláč nekynutý Těsto jsem dělala v DP. Jen kvásek jsem si předpřipravila a to že jsem asi 3 PL mléka lehce zahřála v hrnku na čaj, rozmíchala droždí a cukr, přidala lžičku hladké mouky. Vše rozmíchala a dala hrnek do misky s teplou vodou a nechala vykynout. Makovou směs jse...
Recept na Vdolky naší holky
Vdolky naší holky Uděláme klasické kynuté těsto:kvásek-rozdrobené droždí+trochu vlažného mléka+špetka cukru a nechat nakynout. Potom si smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěné máslo, zbytek mléka, vajíčko, citronovou kůru a nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme...
Maruščiny koláčky
Maruščiny koláčky Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a kvásek z mléka, cukru a droždí(předpokládám, že každá z nás většinou umí)...
Recept na Kynuté muffinové růže
Kynuté muffinové růže Z droždí, trochu vlahého mléka a trochu cukru připravíme kvásek. Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku, vejce, cukr, trošku citronové kůry. Postupně pak přidáme vlahé mléko a olej. Promícháme a pak zpracujeme a taháme těsto tak...
Posvícenské koláče z jemného těsta (těsto nejen na koláče) - recept od maminky
Posvícenské koláče z jemného těsta (těsto nejen na koláče) -Pokud zaděláváme ručně,necháme si suroviny určitou dobu na stole,aby nám přijali pokojovou teplotu(můžeme přes noc). -Pokud zaděláváme těsto v pečce(DP) tak se řídíme pravidlem,nejdřív tekuté,potom sypké suroviny a nakonec droždí. Do mísy vsypeme mou...
Nejlepší recept na Koláček nejen s mákem
Koláček nejen s mákem Těsto vrazit do pekárny anebo klasicky vypracovat. Mléko s rumem a olejem dát vařit a při varu dodat zbytek sypkých ingrediencí. Míchat a čekat, až se směs prohřeje a začne houstnout. Nakonec jsem to mixla ponorným mixérkem. Vykynuté těsto rozválet po plechu ...
Recept na Frgále bez kynutí
Frgále bez kynutí Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto. Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou náplní na to položíme druhý na ten...
Nejlepší recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )
Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme 40 min. kynout. Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky, přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Placku potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenko...
1 |
Nalezeno: 55 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
KYNUTÉ

 → Muffiny
 → Ostatní
 → Perníky
 → Řezy
 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Smažené
 → Záviny, rolády


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist