RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Staročeské vdolky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Staročeské vdolky, recepty Staročeské vdolky, Staročeské, vdolky


Recept na Staročeské vdolky

Recept na Staročeské vdolky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Staročeské vdolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 350 g polohrubé mouky, 350 g hladké mouky, 350 g ve slupce vařených oloupaných brambor ze včerejška, 1 vejce, 42 g droždí (= 1 kostka), 250 ml mléka, 125 g cukru, 30 g másla, špetka soli, citronová kůra. K podávání: Povidla - nejlépe domácí, tvrdý tvaroh - nejlepší je Olešnický. Jablka s karamelem: jablka, citronová šťáva, čerstvá meduňka, cukr krupice, rum nebo mandlový likér, trošku vody. Zakysaná smetana + meduňka..

Staročeské vdolky
Zvětšit obrázek

Recept na Staročeské vdolky

Recept na Staročeské vdolky:
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory, rozehřáté vlahé máslo, citronovou kůru, vejce a sůl a pomocí zbytku mouky vypracujeme tužší těsto (během kynutí trochu zřídne, proto je potřeba, aby bylo tužší hned od začátku). Necháme v teple vykynout, lžící ukrajujeme kousky těsta, v rukou zakulatíme na bochánek a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Nepotíráme, počkáme, až opět vykynou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do světle červena. Vlažné potřeme povidly a posypeme tvarohem. Karamelová jablka: Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Cukr rozpustíme na pánvi a umícháme světlý karamel. Zalijeme rumem nebo likérem a troškou vody, přidáme jablka a rozdusíme. Do hotových zchladlých vmícháme nasekanou meduňku. Podáváme s vdolky a kysanou smetanou.

Poznámka k receptu na Staročeské vdolky:
Zdroj: Kluci v akci Těsto je díky bramborám krásně vláčné.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské vdolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 15.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto: 350 g polohrubé mouky, 350 g hladké mouky, 350 g ve slupce vařených oloupaných brambor ze včerejška, 1 vejce, 42 g droždí (= 1 kostka), 250 ml mléka, 125 g cukru, 30 g másla, špetka soli, citronová kůra. K podávání: Povidla - nejlépe domácí, tvrdý tvaroh - nejlepší je Olešnický. Jablka s karamelem: jablka, citronová šťáva, čerstvá meduňka, cukr krupice, rum nebo mandlový likér, trošku vody. Zakysaná smetana + meduňka.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské vdolky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské vdolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské vdolky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist