RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ), recepty Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ), Hruščák, (, Valašský, frgál, hruškovými, povidly, )


Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )

Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
350g hladká mouka 150g hrubá mouka 110g cukr moučka 1 vanilkový cukr 3 žloutky 120g rozpuštěné máslo špetka soli citrónová kůra z jednoho citrónu 1,5 dcl - 1,8 dcl mléka sušené droždí Hrušková povidla (dochucena mletým badyánem,,skořicí,rumem) drobenka rozpuštěné máslo smíchané s rumem (množství dle chuti).

Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )
Zvětšit obrázek

Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )

Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ):
Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme 40 min. kynout. Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky, přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Placku potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů cca 25- 30 min. Horký koláč hustě pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka k receptu na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ):
Janilka: Teoreticky to jde ale v tak malém množství je to velmi náročné.Ten recept je zhruba něco přes 1/2 kg těsta.to není tak moc. Pokud chceš méně tak zadělej z poloviční dávky ,ale lepší by jsi měla udělat těsto podle rozpisu a pozvat kamarádku na kávičku nebo udělat sousedům radost. To je největší poklona když se ti něco povede a druhým to chutná.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Zdenullinka (Zdenka)
  • Datum vložení: 03.01.2012
  • Počet porcí: 4 velké kulaté koláče
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 350g hladká mouka 150g hrubá mouka 110g cukr moučka 1 vanilkový cukr 3 žloutky 120g rozpuštěné máslo špetka soli citrónová kůra z jednoho citrónu 1,5 dcl - 1,8 dcl mléka sušené droždí Hrušková povidla (dochucena mletým badyánem,,skořicí,rumem) drobenka rozpuštěné máslo smíchané s rumem (množství dle chuti)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruščák ( valašský frgál s hruškovými povidly ), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist