RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso smetana

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso smetana

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Smetana je mléčný výrobek, jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Smetana se získává sbíráním nebo odstřeďováním. Smetana, spolu s plnotučným mlékem, obsahuje velké množství tuku. Smetanové výrobky jako takové obsahují množství vitamínu A, vápníku a fosforu, ale mají vysoký obsah nasycených tuků. Podmáslí má mnohem méně tuku než smetana, která se nám ve formě šlehačky zdá lehce stravitelná, protože ji z části tvoří vzduch. Zakysaná smetana naopak obsahuje tuku méně.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 36 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Brokolice zapečená s mletým masem
Brokolice zapečená s mletým masem Brokolici si povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme rozdrobené maso, osmažíme ho a přidáme k brokolicia rajčata nakrájená na kousky, do vychladl...
Burrito s mletým masem a mexická rýže
Burrito s mletým masem a mexická rýže Kdo dela s cibuli orestuje cibulku, pridame ryzi a smazime do zhnednuti, pote cesnek, prosmazime spolecne a pridame rajcatovy protlak. Zalijeme 2 hrnkama vody, osolime a az voda zabubla, zakryjeme poklickou, snizime teplotu a varime 20 minut. Voda se sama odpari a zbyde jen ryze....
Masové kuličky ve smetanové omáčce s kari a brusinkami
Masové kuličky ve smetanové omáčce s kari a brusinkami Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou. Promneme a dobře promícháme s masem, kouskem drobně nakrájené cibule, vejcem, pepřem, solí, novým kořením, muškátovým oříškem a dvěma lžícemi strouhanky a ze směsi tvoříme kuličky, vložíme je na rozehřá...
Karbanátky LINDSTRÖM
Karbanátky LINDSTRÖM Maso smícháme se všemi surovinami, podle chuti dosolíme a dopepříme. Pokud je směs příliš tuhá, naředíme smetanou. Tvarujeme karbanátky a opékáme na pánvi na rozehřáté směsi oleje a másla....
Nejlepší recept na Pikantní mleté maso v troubě
Pikantní mleté maso v troubě Do mísy dáme mleté maso, které osolíme(ne moc pokud použijeme nivu-je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou cibulku a zakysanou smetanu. Hodně všechno promícháme a eventuelně doladíme. Tuto smě...
Recept na Golubce ( plněné zelné listy ) II.
Golubce ( plněné zelné listy ) II. Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Důkladně prohněteme. Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme, aby se lépe odlupovaly. Hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme list...
Nejlepší recept na Hraběnčiny francouzské brambory
Hraběnčiny francouzské brambory Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak zalijeme smetanou. Brambory uvařené ve slupce nakrájíme do připravené směsi, do které zamícháme zhruba pol...
Recept na Zapečená dobrota z mletého masa
Zapečená dobrota z mletého masa Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, opepříme, nastrouháme k němu salátovou okurku, přidáme rozmačkaný česnek a zasypeme kořením kari,kopr,tymián,bazalka, dáme kečup(rajský protlak) a všechno promícháme, necháme odpočívat. Zatím co maso odpočívá nak...
Recept na Dobrota z jednoho kastrolu
Dobrota z jednoho kastrolu Mleté maso si ochutíme majoránkou, tymiánem, osolíme, zastříkneme trochou vody a necháme odpočívat. Do kastrolu, ve kterém budeme zapékat dáme trochu oleje, na něm opečeme vinnou klobásu a vyndáme jí bokem na talíř a na zbylém vypečeném tuku osmažíme nakr...
Masovou směsí plněná cuketa, zapečená se sýrem
Masovou směsí plněná cuketa, zapečená se sýrem Připravíme si cuketu, podélně rozpůlíme, vydlabeme a vydlabanou masu pokrájíme na kostičky. Na másle si osmažíme na jemno nasekanou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou mrkvičku a kukuřici, přidáme maso, vydlabané kostky cukety a veškeré koření, osolím...
Nejlepší recept na Omáčka na špagety
Omáčka na špagety Maso osolíme,opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme papriku, rajče a žampiony(i se štávou), posypeme špetkou bazalky, dle potřeby ještě podlijeme vodou a necháme dusit. Po chvilce (5-10 minut) přidáme protlak/kečup, zamícháme a ještě podusíme. Nakonec vlijem...
Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH
Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat. Dáme si na podložku trochu mouky, z masa vytvoříme placky, potřeme je hořčicí a naskládáme náplň-1/4okurky, 1/4 sýra, ...
Nejlepší recept na Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou
Mozaiková  sekaná,  plněná mozzarellou a anglickou slaninou 1/Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, najemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku/ polohrubou...
Dobrota z mletého masa
Dobrota z mletého masa Na dno pekáče rozprostřeme všechno zelí, na něj dáme osolené a opepřené maso, pak zakysanou smetanu, hořčici a pěkně uhladíme po celém pekáči, navrch dáme cibuli pokrájenou nadrobno. Můžeme ještě dochutit pepřem, solí, poprášíme podravkou, přikryjeme...
Frikadelky se žampionovou omáčkou
Frikadelky se žampionovou omáčkou Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli. Ze směsi vytvoříme menší karbanátky a na oleji si je opečeme. Do výpeku přidáme kousek másla. Pokud máme výpek pří...
Nejlepší recept na Masová variace se sýrem na zelenině
Masová variace se sýrem na zelenině Šunku, čabajku a sýr umeleme v mlýnku s jemnou deskou(šajbou), kdo nemá, umele 2x se standardní deskou. Přidáme vajíčko, pepř, podle potřeby víno, zpracujeme v lehce tvarovatelnou hmotu, do které postupně balíme hranolky uzeného sýru. Do placiček, vytvořený...
Nejlepší recept na Papriky"co lednice dala"
Papriky Cibuli, špek, okurky, mozarellu a bazalku nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl a pepř. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek. Dovnitř vložíme šunku, na kolečka nakrájený pórek. Ze směsi masa uděláme kuličky. Do každé...
Recept na Cannelloni plněné mletým masem
Cannelloni plněné mletým masem Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zby...
Pelmeně
Pelmeně 1. Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici. 2. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet. 3. Těsto rozvá...
Plněné papriky pečené
Plněné papriky pečené Papriky rozřízneme napůl, vybereme jadřinec a naplníme mletým masem, který jsme ochutili solí, pepřem, majoránkou, přidáme 1 drobně pokrájenou cibulí a vejce. V zapékací misce osmahneme na proužky pokrájenou slaninu a 2 cibule, narovnáme na to plněné papri...
Nalezeno: 36 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist