RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla eidam

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla eidam

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Eidam je mírně nasládlý polotuhý původně plnotučný sýr vyráběný z pasterovaného kravského mléka. Eidam má jemnou, nepříliš slanou chuť. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu. Barva eidamu je nažloutlá, přílišná bledost ukazuje na nedostatečnou zralost. Doba zrání eidamu se pohybuje od čtyř týdnů až po deset měsíců. Delší dobou zrání lze docílit vyšší trvanlivosti. Obsah tuku v sušině bývá 40 % nebo 45 %. Eidam s nižším obsahem tuku (20 % či 30 %) je považován za české specifikum, avšak je vhodný ke smažení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Patizonové placičky
Patizonové placičky Patizon umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme zrníčka a pomocí škrabky odstraníme vrchní tvrdou slupku. Pak kousky očištěného patizonu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přídáme najemno nastrouhaný sýr, nahrubo nastrouhanou nivu, nahrubo nastrouhanou šunku, 3 v...
Zapečený květákový mozeček
Zapečený květákový mozeček Ve slané vodě uvaříme do středně měkka květák, poté slejeme vodu, rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a drcený muškátový oříšek. Zatímco se vařil květák, na pánvi osmažíme cibulku - nejlépe červenou - pro barevnost, obě dvě papriky,...
Recept na Cuketový špíz
Cuketový špíz Nakrájet cukety, sýr a kabanos. Střídavě napichovat na špejli, pak obalit v trojobalu a osmažit. Příloha: brambory nebo chléb...
Recept na Květákovo - bramborové placičky
Květákovo - bramborové placičky Květák a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. NEcháme vychladnout, a poté nožem nakrájíme na malé kousky. Přidáme pokrájenou slaninu a nastoruhaný a nakrájený sýr a ostatní suroviny. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji z obou stran dozla...
Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní
Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce předvařený. Poté květák vyjmeme do mísy a necháme vychladnout. Květákový v...
Recept na Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami Zapneme si troubu. Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme. Brambory a košťál brokolice na 5mm silná kolečka. Žampiony překrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky široké 1cm. Růžičky brokolice dáme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme okapat...
Brokolicové karbanátky - recept od maminky
Brokolicové karbanátky Brokolici si povaříme ve slané vodě(ne moc dlouho), vyndáme jí z vody a chvíli necháme vychladnout a nastrouháme(kapky)na struhadle do mísy, dále nastrouháme salám, nebo přidáme mleté maso(já dala salám), oba sýry Eidam i nivu. Cibuli, lahůdkovou cibulku, stro...
Nejlepší recept na Cuketovo - sýrové kroketky
Cuketovo - sýrové kroketky Cuketu, sýr i uzeninu nastrouháme nahrubo. Cuketu si ale dáme zvlášť do misky, posypeme zvrchu solí, promícháme, znovu posypeme a opět promícháme a necháme ji chvilku stát. Tak po 15 min. cuketu "vyždímeme" co nám to jen půjde - díky solipustí přebytečno...
Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod - recept od maminky
Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy. Poté necháme v cedníku okapat a nožem nasekáme na drobnější kousky. Dýni i se slu...
Cukety po řecku
Cukety po řecku Cukety nakrájíme na centimetrové plátky, cibuli a rajčata na kolečka. Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní vrstvu cuket, přidáme vrstvu rajčat a cibule. Posypeme bylinkami, osolíme a opepříme. Ochutíme prolisovaným česnekem a za...
LILEK - levný a rychlý - recept od maminky
LILEK - levný a rychlý Oloupaný lilek nakrájíme asi na 5 mm plátky, necháme chvíli odpočinout. Osolíme, popepříme, potřeme rozetřeným česnekem a na pánvi , kterou si lehce polijeme olivovým olejem prudce opečeme z jedné strany a po otočení na druhou stranu poklademe plátky sýra...
Lilkový vějíř - recept od maminky
Lilkový  vějíř Baklažán narežeme po dĺžke na plátky tak, že ho pri užšom konci nedorežeme úplne, aby sa nerozpadol. Plochy plátkov potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Cibuľu a paradajky narežeme na kolieska. Baklažán vložíme do vymasteného pekáčika a plníme med...
Sýrové kapusťáky se slaninou
Sýrové kapusťáky se slaninou Kapustu uvaříme v osolené vodě, vymačkáme a nadrobno posekáme nebo umeleme. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýry nastrouháme nahrubo a vše smícháme s vejcem a strouhankou, osolíme. Utvoříme placičky, které smažíme na oleji. Já již neobalovala, ale může se...
Cuketové rolky s pikantní masovou směsí a sýrovým přelivem - recept od maminky
Cuketové rolky s pikantní masovou směsí a sýrovým přelivem Cuketu podélně nakrájíme na cca 2mm plátky - nejlépe to jde na elektrickém nářezáku. Nepovedené nebo příliš malé kousky uschováme. Z ústřicové a sladké chilli omáčky uděláme marinádu a plátky cukety do ní naložíme. V pánvi rozehřejeme máslo a o...
Recept na Uzenářské papriky
Uzenářské papriky Uzeniny a sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s najemno nakrájenou cibulí, vejci, solí, okořeníme sladkou a uzenou paprikou a pepřem. Papriky rozřízneme na poloviny, očistíme od jadřinců a naplníme bohatě směsí. Pekáček vymastíme trochou oleje, v...
Zapečená cuketa od Lidus
Zapečená cuketa od Lidus Cuketu i se slupkou nakrájíme nakolečka asi 1,5cm silná, vykrojíme přostředky. Posolíme, necháme vypotit. Zapneme troubu na 200 stupnů. Poté osušíme, posypeme grilovacím kořením. Nastrouháme špekáček, sýr, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zamícháme. P...
Slaný koláč s brokolicí
Slaný koláč s brokolicí Brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v osolené vodě asi 5 min. Vodu slijeme, brokolici zchladíme, necháme okapat, hl. mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tvaroh rozmícháme s mlékem, olejem, přidáme k mouce, vypracujeme vláčné těsto. Koláčovo...
Nejlepší recept na Plněná cuketa
Plněná cuketa Na pánvi osmahneme slaninu, spěníme na ní cibulku a přidáme rybí file. Dusíme asi 10 minut, voda se vypaří a file jde vařečkou dobře rozmělnit. Přendáme vše do mísy, přidáme 1/2 rohlíku namočeného v mléce, 1 lžičku mouky, vejce, dvě lžičky koření d...
Plněné papriky II.
Plněné papriky II. Paprikám odřízněte "pokličku" a vyčistěte od jadérek. Směs na náplň: Nastrouhejte sýr, nakrájejte na kostičky gothaj – obojí smíchejte s vejcem, osolte, opepřete. Směsí naplňte papriky a přiklopte je odříznutou pokličkou. Párátkem propíchněte tak, ab...
Zapékaný květák
Zapékaný květák Do zapékací mísy si nahrubo nastrouháme květák, sýr a uzeninu. Nalijeme olej, smetanu. Osolíme, přidáme 4 vejce a bazalku. Vše pořádně promícháme a dáme péct na 150 - 160 °C. Pečeme asi hodinu....
1 |
Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist