RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod, recepty Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod, Zeleninové, kuličky, jako, pečenáče, i, hlavní, chod


Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 g dýně Hokkaido/váha po očištění 150 g košťálů brokolice/váha po očištění 100 g růžiček brokolice 150 g 30% sýra Eidam 150 g 45% sýra Uzená cihla 180 ml strouhanky 150 ml škrobové moučky/Solamyl,Amylon 3 vejce 1 větší cibule 5 větších stroužků česneku sůl a mletý pepř na ochucení strouhanka na obalení fritovací olej na smažení na nálev svaříme 670 ml vody 330 ml octa 150 ml cukru 1 vrchovatou lžíci kořenícího přípravku Deko do každé sklenice od okurek(680g) budeme potřebovat 12 ks usmažených zeleninových kuliček 1-2 chilli papričky/použila jsem naložené v oleji 5 kuliček nového koření 1 menší snítku rozmarýnu 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky.

Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod
Zvětšit obrázek

Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod:
Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy. Poté necháme v cedníku okapat a nožem nasekáme na drobnější kousky. Dýni i se slupkou a syrové košťály nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubých slzičkách nastrouháme oba druhy sýrů, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Přidáme vejce, sůl a pepř a všechno důkladně promícháme. Dále přidáme strouhanku, škrob, opět důkladně promícháme a necháme 10minut odpočinout. Z těsta tvoříme kuličky, které zlehka obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy. Pár kuliček, které použijeme na hlavní chod smažíme bez obalení ve strouhance. Po usmažení dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a podáváme například s jogurtovo-česnekovým dipem, nebo s bramborovou kaší. Zbytek usmažených kuliček necháme vystydnout. Do každé zavařovací sklenice dáme koření, papričky a kuličky, které prokládáme nakrájenou cibulí. Vše zalijeme připraveným nálevem, sklenice uzavřeme a necháme alespoň 4-5dní uležet na tmavém místě. Podáváme s čerstvým pečivem, na talíři mírně zakápneme lákem.

Poznámka k receptu na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod:
Sladkost, či kyselost nálevu si může každý upravit podle svých představ a chutí. Ze zeleninového těsta jsem měla 36ks kuliček na naložení a 10ks o malinko větších na hlavní chod. První várku této dobroty jsem dělala 26.3. a kuličky byly v nálevu 4dny. Nebylo to špatné:-) Na přání rodinky jsem svůj experiment musela zopakovat a stihla jsem udělat i fotopostup. Jednu sklenici jsme otevřeli až po 10dnech. Chutnalo to báječně, tak se o recept tady s Vámi dělím. Já jsem loni na podzim dostala hodně dýní, takže ještě mám z čeho tvořit:-) Ale určitě tyto zeleninové pečenáče budou dobré, když nahradíme dýni například mrkví s celerem, nebo když přidáme nastrouhané kedlubny. Přidávám trochu jiný recept do podobných, který je určitě také chutný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 13.06.2014
  • Počet porcí: 46ks kuliček cca o velikosti pinpong.míčku
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 300 g dýně Hokkaido/váha po očištění 150 g košťálů brokolice/váha po očištění 100 g růžiček brokolice 150 g 30% sýra Eidam 150 g 45% sýra Uzená cihla 180 ml strouhanky 150 ml škrobové moučky/Solamyl,Amylon 3 vejce 1 větší cibule 5 větších stroužků česneku sůl a mletý pepř na ochucení strouhanka na obalení fritovací olej na smažení na nálev svaříme 670 ml vody 330 ml octa 150 ml cukru 1 vrchovatou lžíci kořenícího přípravku Deko do každé sklenice od okurek(680g) budeme potřebovat 12 ks usmažených zeleninových kuliček 1-2 chilli papričky/použila jsem naložené v oleji 5 kuliček nového koření 1 menší snítku rozmarýnu 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist