|
Recept na Patizonové placičky
Recept na Patizonové placičky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Patizonové placičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polovina patizonu, 100 g sýru (eidam), 25 g nivy, 80 g šunky, 3 vejce, 150 g strouhanky, pepř, sůl, tuk na smažení..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Patizonové placičky
Recept na Patizonové placičky: Patizon umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme zrníčka a pomocí škrabky odstraníme vrchní tvrdou slupku. Pak kousky očištěného patizonu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přídáme najemno nastrouhaný sýr, nahrubo nastrouhanou nivu, nahrubo nastrouhanou šunku, 3 vejce, sůl a pepř a strouhanku (udané množství je potřeba přizpůsobit vodnatosti patizonu a tedy celkové bablavosti hmoty). Na oleji potom smažíme placičky (viz foto). Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu na Patizonové placičky: Placičky prokládám po usmažení ubrouskem, protože vycucají hodně tuku, což já nemám ráda.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Patizonové placičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Cudla (Ludmila Patáková)
- Datum vložení: 16.08.2013
- Počet porcí: pro 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Polovina patizonu, 100 g sýru (eidam), 25 g nivy, 80 g šunky, 3 vejce, 150 g strouhanky, pepř, sůl, tuk na smažení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na patizonové placičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Patizonové placičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Patizonové placičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|