RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Slané pečivo olivy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření. olivy Oliva je plodem o

Recepty - Slané pečivo olivy

Slané pečivo - návody k vaření - online kuchařka

Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření.

Oliva je plodem olivovníku, jehož kolébkou je Asie. Dnes se s ním běžně setkáme ve středozemních oblastech Evropy. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých. Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, pomocí olivového oleje lze pomoci v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Slané jednohubky z listového těsta
Slané jednohubky z listového těsta Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Suroviny na náplně nakrájíme na malé kousky (sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčat...
Olivový chlebíček
Olivový chlebíček Ušleháme vejce, olej, přidáme víno a mouku s práškem do pečiva. Vmícháme nastrouhaný sýr, nakrájenou slaninu a olivy. Osolíme a opepříme. Těsto nalejeme do formy na biskubský chlebíček a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C cca 40 minut. Teplota i čas j...
Domácí chléb (výborný)
Domácí chléb (výborný) Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti,všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. ...
Nejlepší recept na Italský chléb - focaccia
Italský chléb - focaccia Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dv...
Recept na Odpolední tyčky
Odpolední tyčky Suroviny na těsto umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu prázdnou stranu těsta a k ní pak přehneme i tu druhou (jako obálku). Celé naplněné tě...
Dva slané záviny
Dva slané záviny První závin-rozválíme těsto na plát posypeme mletými ořechy přidáme nastrouhanou nivu znova posypeme mletými ořechy a stočíme do závinu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletými ořechy. Druhý závin-rozválíme těsto poklademe anglickou slaninou a sal...
Sýrové muffiny - recept od maminky
Sýrové muffiny všechny suroviny smícháme, naplníme košíčky na muffiny a v předehřáté troubě pečeme na 200 °C až povrch muffinů zezlátne...
Olivovo-česnekové rohlíčky - recept od maminky
Olivovo-česnekové rohlíčky Do DP dáme vodu, soľ, olej, nasypeme múku, droždie a cukor, dáme program cesto. Ak nemáme DP, necháme v osladenej vode oživiť droždie a spolu s ostatnými surovinami vypracujeme pružné cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 bochníčky, každý vyvaĺkáme na cc...
Bramborové rohlíčky k vínu
Bramborové rohlíčky k vínu 1. Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba prac...
Focaccia klasická
Focaccia klasická S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla

Slané pečivo

Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist