RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Italský chléb - focaccia

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Italský chléb - focaccia, recepty Italský chléb - focaccia, Italský, chléb, -, focaccia


Recept na Italský chléb - focaccia

Recept na Italský chléb - focaccia je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Italský chléb - focaccia budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladkej múky Extra Speciál 00, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 400 ml vlažnej vody, 50 ml olivového oleja, 21 g čerstvého droždia, ostatné prísady podľa vlastného výberu: cottage syr pokrájaný na kocky, posekaná bazalka, plátky opečeného baklažánu, pokrájané sušené paradajky, olivy, rozmarín....

Italský chléb - focaccia
Zvětšit obrázek

Recept na Italský chléb - focaccia

Recept na Italský chléb - focaccia:
Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dvojnásobok. Na pomúčenej doske znovu prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Každý bochník roztlačíme do okrúhlej placky na plechu s pečiacim papierom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť dalšiu hodinu. Potrieme olejom, môžeme posypať rozmarínom. Pečieme v trúbe na 220-250 stupňoch/10-15 minút, závisí na trúbe. Môžeme použiť aj inú posýpku. Tiež môžeme pripraviť plnenú focacciu v dobre vymazanom pekáči olivovým olejom a to tak, že na spodok dáme prvú vrstvu cesta - plnka podľa nášho výberu - druhá vrstva cesta - vrch cesta potrieme olejom a upečieme v trúbe.

Poznámka k receptu na Italský chléb - focaccia:
Zdroj: starobylý taliansky recept. Názov je odvodený od slova focus - ohnisko. Kedysi sa tento chlieb piekol priamo nad otvoreným ohniskom.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italský chléb - focaccia, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 05.01.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 500 g hladkej múky Extra Speciál 00, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 400 ml vlažnej vody, 50 ml olivového oleja, 21 g čerstvého droždia, ostatné prísady podľa vlastného výberu: cottage syr pokrájaný na kocky, posekaná bazalka, plátky opečeného baklažánu, pokrájané sušené paradajky, olivy, rozmarín...
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italský chléb - focaccia, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italský chléb - focaccia - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italský chléb - focaccia

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist