RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí chléb (výborný)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí chléb (výborný), recepty Domácí chléb (výborný), Domácí, chléb, (výborný)


Recept na Domácí chléb (výborný)

Recept na Domácí chléb (výborný) je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Domácí chléb (výborný) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - Mícháním mouky žitné a pšeničné získáváte různé chutě i odlišnou hutnost. - 1pořádná lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím na půlky jeden pytlík) - 1,5 lžičky soli(osobně dávám 2 lžičky - záleží na chuti) - 1- 2 lžičky drceného kmínu - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky, sušená rajčata, olivy no kam vás chutě táhnou.. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje). Někdo přidává 1 lžíci octa. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme v klidu..

Domácí chléb (výborný)
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí chléb (výborný)

Recept na Domácí chléb (výborný):
Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti,všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a pak na třetiny „zleva a zprava“. Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat. Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč i s pokličkou (mám obyčejnou elektrickou, u horkovzdušných si to upravte) Přendáme těsto do horkého pekáčku. Můžeme nahoru něčím posypat. Pečeme 30min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších cca 15 min.

Poznámka k receptu na Domácí chléb (výborný):
já peču v normálním hrnci :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chléb (výborný), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: pavla.v
  • Datum vložení: 18.07.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: - 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - Mícháním mouky žitné a pšeničné získáváte různé chutě i odlišnou hutnost. - 1pořádná lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím na půlky jeden pytlík) - 1,5 lžičky soli(osobně dávám 2 lžičky - záleží na chuti) - 1- 2 lžičky drceného kmínu - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky, sušená rajčata, olivy no kam vás chutě táhnou.. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje). Někdo přidává 1 lžíci octa. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme v klidu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chléb (výborný), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chléb (výborný) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chléb (výborný)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist