RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Saláty losos

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Ja

Recepty - Saláty losos

Saláty - návody k vaření - online kuchařka

Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. K chuťově méně výrazným druhům salátů podáváme vždy jemný (například vinegretkový dresink) a naopak k salátům s výraznou chutí patří pikantnější zálivky. Vinegretkový dresink je jeden z nejjednodušších dresinků, který lehce uděláme z octa a oleje. Případně můžeme podle chuti přidat různé bylinky, jež jsou pro dresinky velice důležité, pro svou chuť, vůni i pro účinky na zdraví. Používají se čerstvé, protože jen tak mají nejvyšší obsah vitaminů. Nejčastěji se používá petržel, bazalka, pažitka a oregano. Základem většiny dresinků je majonéza. Dnes se vyrábí ve průmyslově z pasterovaných vajec, ale domácí majonéza obsahuje syrová vejce. Dietní náhradou za tučný dresink je jogurt nebo nízkotučná smetana.

Losos je český rodový název pro několik druhů lososovitých ryb z rodů Salmo a Oncorhynchus. Losos a bílé lehké víno, to je ideální spojení chutí. V kombinaci se smetanovou omáčkou je vhodný i sekt či šumivé víno. Ano, maso z lososa je považováno za jedno z nejlahodnějších rybích mas. Navíc je mimořádně prospěšný našemu zdraví. Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Nedostatek těchto důležitých látek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů a nehtů, zácpu, poruchy soustředění, deprese a bolesti kloubů. Prostě vše, co jsme zvyklí dávat do škatulky civilizační neduhy. Příčinou je nízký příjem těchto látek, které působí blahodárně na srdeční činnost, zdraví cév i nervové soustavy. Losos dále obsahuje vitamíny skupiny B, selen, vitamín D, draslík a dobře stravitelné bílkoviny. Jeho maso je jemné, ale pevné a neobsahuje malé kosti, dokonce v části u ocasu nejsou žádné kosti. Barva masa může být různá, od růžové po tmavě červenou. Losos je báječnou pochoutkou a je poměrně cenově dostupný, koupíme ho buď zmrazeného nebo čerstvého. U čerstvého masa dáváme bedlivý pozor na kvalitu. Pak ho můžeme podávat i v syrové "úpravě" s koprovou marinádou, ale běžnější je jeho krátké vaření, dušení či zapékání. Oblíbený je uzený losos nebo tatarský biftek z lososa.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů
Kuskus s lososem
Kuskus s lososem Kuskus spaříme, necháme odstát a několikrát promícháme. Uzeného lososa nakrájíme, smícháme s kuskusem. Přidáme nakrájenou cibulku a olivy. Zakápneme olejem a dochutíme solí. Necháme hodinku odležet a můžeme baštit....
Recept na Štíhlé nudle ( šmakoun) s uzeným lososem
Štíhlé nudle ( šmakoun) s uzeným lososem Sáček se štíhlými nudlemi rozstřihneme a dáme ohřát na 1-2 minuty do mikrovlnky ( pak jdou nudle od sebe pěkně oddělit a nelámou se). Smícháme se všemi ingrediencemi a je hotovo :-)...
Výborný salát s cizrnou a lososem
Výborný salát s cizrnou a lososem Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a společně se špenátem chvilku podusíme. Před koncem přidáme dva utřené česneky a cizrnu. Směs přendáme do misky a necháme zchladnout. Uze...
Salátový losos
Salátový losos Salát, rajčátka a bylinky opláchneme. Ze salátu nejprve opatrně oddělíme pěkné listy, na porci počítáme 2 – 3 listy Zbytek salátu nakrájíme na drobné kousky, přidáme lososa i s olejem. Rajčátka nakrájíme na plátky (asi 3 z každého), bylinky nasekáme...
Zeleninový salát s lososem a parmezánovou omáčkou
Zeleninový salát s lososem a parmezánovou omáčkou Nejprve si uvaříme omáčku, aby stihla vychladnout- rozehřejeme pánev a vsypeme sýr, na mírném plameni necháme trochu rozpustit, podlejeme smetanou a necháme provařit, metličkou promícháme. Odstavíme a necháme v chladu vychladnout. Na druhé pánvi teflonové či...
Ghanský salát s domácí majonézou
Ghanský salát s domácí majonézou Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené fazole smíchal s rybou, přidal kukuřici, mrkev a hrášek lososa v jiné misce. Dejte obilí ve...
Recept na Lehký salátek z ranných brambůrek s uzeným lososem
Lehký salátek z ranných brambůrek s uzeným lososem 1. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. 2. Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli nadrobno. 3. Pažitku a kopr též nasekáme na malé kousky. Suroviny na záliv...
Lehký salát s lososem
Lehký salát s lososem Brambory očistíme a i se slupkou je dáme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme do měkka. Poté brambory vyndáme, zchladíme a nakrájíme na velmi slabé plátky. Chřest uchopíme rukama za konce a mírným tlakem zlomíme. Spodní část můžeme použít ...
Salát s uzeným lososem
Salát s uzeným lososem Salát natrháme, přidáme rukolu, olivy, mrkev, zakápneme zálivkou posypeme semínkem a poklademe lososem. Podáváme s toustem nebo jen tak...
Recept na Salát s lososem, brokolicí a plísňovým sýrem
Salát s lososem, brokolicí a plísňovým sýrem Suroviny na zálivku dáme do misky a důkladně je vyšleháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme ji v osolené vodě 4 minuty. Ihned ji zcedíme a zchladíme. Ledový salát natrháme a rozdělíme do jednotlivých talířů. Přidáme vychladlé růžičk...
Nejlepší recept na Rýžový salát s lososem
Rýžový salát s lososem Lososa opepříme a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky. Rozehřejeme si olej, na který dáme velmi krátce zarestovat papriku a kmín. Vmícháme uvařenou rýži a 5min za občasného míchání restujeme. Jakmile je rýže zlehka opečená, stá...
Recept na Luxusní salát from Evosheek
Luxusní salát from Evosheek Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme balzamikovým octem a olivovým olejem. Zlehka promícháme a na krátkou dobu dáme vychladit. Rozdělíme do m...
Nejlepší recept na Řeřichový salát s lososem
Řeřichový salát s lososem Listy řeřichy dobře omyjeme a necháme okapat. Lososa nakrájíme na jemné proužky a olivy vypeckujeme a nasekáme najemno. Citrónovou šťávu dobře promícháme se smetanou, zakysanou smetanou a worcesterem. Přidáme kopr, pepř a trochu soli. Řeřichu upravíme do mí...
Bramborový salát s mangoldem a lososem
Bramborový salát s mangoldem a lososem Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na troše oleje necháme rozvonět posekaný česnek, přidáme natrhané listy mangoldu nebo špenát a necháme zavadnout. Přidáme k bramborům, spolu s natrhaným lososem. Z...
Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby

Saláty

Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist