RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ghanský salát s domácí majonézou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ghanský salát s domácí majonézou, recepty Ghanský salát s domácí majonézou, Ghanský, salát, domácí, majonézou


Recept na Ghanský salát s domácí majonézou

Recept na Ghanský salát s domácí majonézou je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Ghanský salát s domácí majonézou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Salát: 2 červené cibule, nakrájené na velmi tenké měsíčky, 1 hlávka římského salátu, 1 šálek konzervované kukuřice, 2 rajčata, nakrájená na kolečka, 2 natvrdo uvařená vejce, nakrájené na kolečka, ocet pro marinování, 1 šálek konzervovaných fazolí, 1/2 salátové okurky, 1 konzerva sledě, tuňáka, lososa nebo jiné tučné ryby, 1 šálek hrášku, 2 brambory nebo sladké brambory nebo mrkev, oloupané, uvařené a na kostičky nakrájené, lze přidat i avokádo, nakrájené, které jsem však neměl. Majonéza: 2 vejce, dijonská hořčice, sůl, pepř, citronová šťáva a olej dle potřeby..

Ghanský salát s domácí majonézou
Zvětšit obrázek

Recept na Ghanský salát s domácí majonézou

Recept na Ghanský salát s domácí majonézou:
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené fazole smíchal s rybou, přidal kukuřici, mrkev a hrášek lososa v jiné misce. Dejte obilí ve třetí misce. Připravil jsem si majonézu. Všechny suroviny jsem smíchal a ušlehal dohusta. Společně se zeleninou a vajíčky jsem vše ve velké míse promíchal. Část zeleniny a jedno vejce jsem si nechal na ozdobu. V chladničce jsem ponechal 1 hodinu a pak podával. Podávejte s oblíbeným pečivem.

Poznámka k receptu na Ghanský salát s domácí majonézou:
V původním ašantském receptu, který jsem jen lehce pozměnil, se používají zásadně sladké brambory, já však použil mrkev. Svou nasládlou chutí se sladkým bramborám dosti přibližuje. Majonéza v originálním receptu je ze sóji. Recept na sójovou majonézu: http://recepty.rodinka.sk/recepty/42-sojova-majone...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ghanský salát s domácí majonézou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 11.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: Salát: 2 červené cibule, nakrájené na velmi tenké měsíčky, 1 hlávka římského salátu, 1 šálek konzervované kukuřice, 2 rajčata, nakrájená na kolečka, 2 natvrdo uvařená vejce, nakrájené na kolečka, ocet pro marinování, 1 šálek konzervovaných fazolí, 1/2 salátové okurky, 1 konzerva sledě, tuňáka, lososa nebo jiné tučné ryby, 1 šálek hrášku, 2 brambory nebo sladké brambory nebo mrkev, oloupané, uvařené a na kostičky nakrájené, lze přidat i avokádo, nakrájené, které jsem však neměl. Majonéza: 2 vejce, dijonská hořčice, sůl, pepř, citronová šťáva a olej dle potřeby.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ghanský salát s domácí majonézou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ghanský salát s domácí majonézou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ghanský salát s domácí majonézou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist