RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pomalý hrnec pepř

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s

Recepty - Pomalý hrnec pepř

Pomalý hrnec - návody k vaření - online kuchařka

Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie. Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost... Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři. Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze model SCVI600). Po uplynutí této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu. Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.

Pepř černý je plod pepřovníku černého (Piper nigrum), sklizený v nedozrálém stavu, používá se jako koření. Pochází z Indie, kde se užíval už ve starověku, dnes se však dováží z řady tropických zemí. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů. Pepř černý podporuje tělesné žádosti, proto měla středověká církev vůči němu výhrady a bylo ho zakázáno používat v klášterech.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 119 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Vepřový guláš v pomalém hrnci - recept od maminky
Vepřový guláš v pomalém hrnci Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru. Potom všechno přelijeme do kastrolu, přilejeme vřelou vodu, zahustíme hladkou mouk...
Anglická hovězí pečeně
Anglická hovězí pečeně Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc. Poté jej zprudka opečeme ...
Rajská omáčka v pomalém hrnci - recept od maminky
Rajská omáčka v pomalém hrnci Maso nakrájíme na plátky může být i povolené zmrzlé maso. Ostatní suroviny kromě koření smícháme a nalijeme do pomalého hrnce vložíme maso. Koření dávám do čajového vajíčka a zavěsím na kraj hrnce. Vaříme na hight stupeň II. cca 4 hod. Pokud by omá...
Nejlepší recept na Hovězí guláš v PH
Hovězí guláš v PH Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také orestujeme (lehce aby se nepřipálila), přidáme vodu nebo vývar, protlak, česnek, sůl, pepř, maj...
Nejlepší recept na Vepřové koleno na pivě a zelenině v PH
Vepřové koleno  na pivě a zelenině v PH Koleno osolíme, opepříme, vložíme do PH, přidáme kečup, pokrájenou zeleninu a zalijeme pivem. Vaříme na HIGH cca 4 hodiny....
Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím
Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím V nádobě Pomalého hrnce zpěníme a rozvoníme na sádle a škvarkách nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které překrojíme horizontálně na 2 části. Nádobu vložíme do obalu hrnce, na dno rozprostřeme kysané zelí i s nálevem. Okmínujeme, opepříme. ...
Cikánský bůček z PH - recept od maminky
Cikánský bůček z PH Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní ingredience, víno, vodu. Hrnec zapneme na 6 hodin. Poté servírujeme s chlebem, pivem. Pokrm jsem nezah...
Stifado - řecká alchymie (podle mě) - recept od maminky
Stifado - řecká alchymie (podle mě) Hovězí maso (já jsem použil h. pupek, málo prorostlý) nakrájet na kostky větší než na guláš, uvádí se 5x5 cm (někdo 7x7 cm, měřit pravítkem však není nutno). Cibuli oloupat, malé cibulky nechat vcelku, větší překrojit na půl nebo čtvrtiny (rozhodně n...
Selský hrnec
Selský hrnec Cibuli, celer a brambory nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev na kolečka. Maso předem osmahneme na pánvi. Do nádoby PH dáme na dno směs zeleniny, osolíme, navrch přidáme maso a směs koření v nerezovém sítku. Zalijeme vodou do výše zeleniny. Pomalíme...
Nejlepší recept na Debrecínský guláš II
Debrecínský guláš II Na rozehřátém sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikami, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přídáme rajčata pokrájená na kousky, a PH zapneme. Já jsem d...
Masíčko na léto
Masíčko na léto Na sádle nebo oleji orestujeme slaninku, přidáme drobně pokrájené masíčko a zprudka orestujeme, přidáme cibuli na nudličky, ostatní ingredience a ještě chvilku vše podusíme na pánvi ve vlastní šťávě. Pak to vše přendáme do pomalého hrnce, zalijeme tep...
Recept na Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci
Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci Na másle pěkně do zlatova osmažíme cibulku, přidáme na chvilku lžíci mleté papriky, zalijeme cca 1/4 l vody. Kuře opláchneme, rozčtvrtíme a nasolíme ze všech stran. Nádobu vložíme do podstavce, nalijeme cibulku s paprikou, přidáme kuře, rozdrobíme masox a o...
Pomalená uzená krkovička na červeném zelí
Pomalená uzená krkovička na červeném zelí Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme plátky česneku – buď přímo v nádobě hrnce nebo vedle na pánvi a pak tuto směs vložíme do PH. Na cibuli s česnekem vložíme rozprostřené zelí, přidala jsem i trošku nálevu. Na zelí položíme krkovičku ...
Krůtí stehno na zelenině v PH - recept od maminky
Krůtí stehno na zelenině v PH Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na Hight - tj.4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme z...
Kolouší kýta na hříbkách a víně
Kolouší kýta na hříbkách a víně Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut. Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpeku si orestujeme slaninu a cibule n...
Nejlepší recept na Kuře na šlehačce v PH
Kuře na šlehačce v PH Na dno pomalého hrnce (PH) dáme olej a na něj silnější plátky syrových brambor. Osolíme, opepříme a poklademe kousky kuřecího masa. To také osolíme a opepříme, popř. okořeníme oblíbeným kořením na kuře. Zalijeme šlehačkou zředěnou trochou mléka, pokl...
Recept na Bigos v Pomalém hrnci
Bigos v Pomalém hrnci Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené směsi koření. Dno hrnce vytřeme sádlem se škvarky. Vložíme cibuli a obě zelí se sušen...
KUŘECÍ NUDLIČKY S LEČEM
KUŘECÍ NUDLIČKY S LEČEM Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky. Podle typu vašeho hrnce buď hrnec nahřejeme na sporáku a orestujeme cibuli a maso. Pokud váš hrnec není uzpůsoben na vařen...
Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH
Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché - bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme. Na zelí dáme kuřecí stehna, ...
Nejlepší recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH
Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření. Na tento základ dáme plátky masa, které jsme osolili a posypali hrubě drceným pepřem. PH zapneme na 2 ...
1 | | ...
Nalezeno: 119 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky

Pomalý hrnec

Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist